Rakovina prostaty, nenápadný zabiják českých mužů

PR článek | rubrika: PR Článek | 18. 11. 2013 | 8 komentářů
Rakovina prostaty je podle údajů z roku 2010 v Česku nejčastější nádorové onemocnění u mužů. Ročně ji diagnostikují zhruba u sedmi tisíc mužů, každý pátý na ni umře. Přitom se dá snadno podchytit prevencí.
Rakovina prostaty, nenápadný zabiják českých mužů

Graf zvětšíte kliknutím

Že je rakovina prostaty pro české muže velkou hrozbou, ví podle výzkumu aplikace Instant Research agentury Ipsos pro Partners každý druhý muž. Jako další hrozbu vnímají rakovinu tlustého střeva, kdežto nádorové onemocnění varlat pro ně hrozbu nepředstavuje – viz výsledky exkluzivního průzkumu pro Partners v grafu vpravo.

Proti riziku rakoviny prostaty se muži nepojišťují

„Riziko rakoviny prostaty stoupá s věkem, nejčastěji se vyskytuje u mužů starších padesáti let. Z hlediska pojištění ho lze krýt dvěma způsoby: formou pojištění pracovní neschopnosti z důvodu nemoci nebo pojištěním závažných onemocnění. A to buď v komplexním balíčku, nebo ve speciálním balíčku pro muže, záleží na nabídce konkrétní pojišťovny,“ říká Pavel Krejčík, pojistný analytik Partners.

Jenže podle výzkumu mají pojištění proti tomuto riziku, které je většinou součástí životního pojištění, uzavřené jen necelá tři procenta mužů. Naopak životní pojištění či investiční životní pojištění má podle výzkumu sjednané zhruba každý druhý muž, stejně jako pojištění úrazové. 19 procent respondentů má uzavřeno pojištění proti nemoci a 18 procent pak pojištění pro případ invalidity. Třetina mužů není pojištěna vůbec. Téma rakoviny prostaty jednoduše nefrčí.

Movember aneb kníry, kam se podíváš

Až do roku 2003 bylo téma mužského zdraví tabu. O svých problémech se muži buď báli hovořit, nebo se svěřovali s trápeními velmi neochotně a v ústraní. Změnu kurzu přineslo až hnutí Movember. To vzniklo v australském Melbourne a postupně se rozšířilo do jednadvaceti států po celém světě.

Hnutí se zaměřuje právě na problematiku mužského zdraví, konkrétně na rakovinu prostaty a varlat. Díky němu přestalo být toto téma tabuizované a muži, včetně celebrit, o rakovině mužských reprodukčních orgánů veřejně hovoří. Movember financuje programy zabývající se rakovinou prostaty, varlat a otázkou mužského duševního zdraví. Jeho symbolem jsou kníry: muži, kteří si ho nechají v listopadu narůst, mění svůj vzhled a tvář mužského zdraví. V loňském roce se do něj zapojilo celkem 1,1 milionu Mo Bros a Mo Sistas.

Partners a Allianz podporují Movember
Zleva: Jakub Strnad, CEO a předseda představenstva Allianz, Petr Borkovec, místopředseda Partners, Tomáš Vysoudil, obchodní ředitel Allianz, Radim Lukeš, předseda dozorčí rady Partners

Dvě stovky z každé smlouvy

Prevenci a léčbu rakoviny prostaty a varlat se rozhodli letos poprvé podpořit i Partners. Ve spolupráci s pojišťovnou Allianz věnují z každého pojištění F1  uzavřeného během listopadu a prosince 2013 dvě stě korun hnutí Movember.

„Od roku 2003, kdy byl Movember poprvé, se rozvinul v akci, kterou znají muži a ženy na celém světě. Stal se symbolem boje proti rakovině prostaty a varlat. Podle statistik to však stále nestačí, čeští muži dále umírají na rakovinu vinou zanedbání prevence. Proto jsme se rozhodli podpořit tuto akci a téma rozšířit mezi naše spolupracovníky a klienty,“ doplňuje Petr Borkovec, Partner společnosti Partners.

„Speciálně pro Movember jsme připravili oknírátor, kde si každý, kdo chce podpořit tuto akci, může nechat „narůst“ knír na svou fotografii a vyjádřit tak sympatie s myšlenkou Movemberu,“ dodává Michaela Horáková, specialistka marketingu Partners. 

Oknírátor: Pořiď si taky mrožáka!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

12. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

Příspěvek na péči se o července zvýší. Schválili to dnes poslanci. Podle koaličního návrhu se ale příspěvek nezvýší všem. Poroste příspěvek pro lidi s druhým, třetím a čtvrtým stupněm... celý článek

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

27. 3. 2024 | Lucie Weissová

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

Založením rodinné kliniky Galen Clinic si Luboš Kmeť plní svou představu, jak by se mělo přistupovat k pacientům z odborného, ale hlavně lidského hlediska. Sází na prevenci, celostní... celý článek

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

20. 3. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

Do konce března můžete požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Prošli jsme seznamy benefitů a bonusů. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty.

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

9. 2. 2024 | Gabriel Pleska

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

Příspěvek na péči se letos zvýší, oznámilo dnes ministerstvo práce a sociálních věcí. Po dvou měsících jednání se vládní koalice shodla na jeho podobě, která je však méně velkorysá... celý článek

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.

Partners Financial Services