Fúze prestižních advokátních kanceláří přináší na trh nového hráče

PR článek | rubrika: FINEXPO | 20. 12. 2022
Na špici české advokátní scény se zformoval nový silný hráč. Advokátní kancelář Chrenek, Kotrba se spojuje s advokátní kanceláří Toman & Partneři.
Fúze prestižních advokátních kanceláří přináší na trh nového hráče

Zdroj: Chrenek, Toman, Kotrba

Komerční spolupráce

Nově vzniklá advokátní kancelář Chrenek, Toman, Kotrba advokátní kancelář, spol. s r. o., bude sídlit v Praze, pobočky bude mít i v Brně, Olomouci a Bratislavě. Kombinace odborností a dosažených obratů obou spojujících se kanceláří řadí Chrenek, Toman, Kotrba mezi deset nejvýznamnějších advokátních kanceláří v České republice.

„Naše spojení se mi po všech stránkách jevilo smysluplné. Lidsky si rozumíme, náhled na výkon advokacie máme podobný, specializace naše i členů našich kanceláří se doplňují velmi vítaným způsobem,“ řekl k fúzi kanceláří Tomáš Chrenek, podle kterého tak klienti dostanou ještě komplexnější a kvalitnější službu.

V nové kanceláři bude pracovat více než sto advokátů, koncipientů, odborníků a dalších zaměstnanců, což z ní dělá jednu z největších českých advokátních kanceláří. Do této kategorie ji řadí i kombinovaný obrat obou spojujících se kanceláří – okolo 200 milionů korun v posledním roce.

„Fúze je skvělá příležitost, jak zajistit rozvoj obou právních kanceláří. Staneme se ještě silnějším partnerem pro naše klienty, kterým se budu i nadále věnovat. Líbí se mi vize a byznysové uvažování Tomáše Chrenka, které umožní společný růst. Navíc si Tomáš v otázkách směřování kanceláře rozumí s mým synem Šimonem, který je v advokacii mým nástupcem, a i proto naše spojení dává velký smysl,” těší se na budoucí spolupráci Petr Toman.

Společníci se shodují, že i přes fakt, že obě jejich kanceláře patří mezi špičku už nyní, nechtějí usínat na vavřínech. Právě fúze je pak podle nich cesta, jak služby pro klienty dostat na ještě vyšší úroveň. Zaměření obou kanceláří do sebe totiž ideálně zapadá.

Nejsilnější expertízu přináší Chrenek, Kotrba v korporátním právu, problematice fúzí a akvizic, ve veřejných zakázkách a veřejné podpoře. Toman & Partneři jsou tradičně velice silní zejména v oblasti trestního a rodinného práva, kybernetické bezpečnosti či nemovitostního práva. „Byť obě kanceláře měly generální praxi, v některých oblastech se vyprofilovaly silněji. A nyní po spojení našich kanceláří lze říci, že slabinu bychom hledali velmi těžko,“ doplňuje ke sloučení Tomáš Chrenek.

Advokátní kancelář Chrenek, Kotrba leží na tradici sahající až do roku 1995, přičemž své současné jméno nese od 1. ledna minulého roku. Advokátní kancelář Toman & Partneři vznikla v roce 1993 a často se věnovala komplikovaným a medializovaným případům.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

28. 3. 2024 | Gabriel Pleska

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

V pátek začne čtyřdenní velikonoční supervíkend. Tentokrát přinese i změnu času ze standardního na letní. Tady jsou podrobnosti.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

27. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

Česká pošta od září navýší platy svým lidem v průměru o 10 procent. Týkat se to bude všech provozních a administrativních zaměstnanců v tarifních mzdách.  

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

27. 3. 2024 | Lucie Weissová

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

Založením rodinné kliniky Galen Clinic si Luboš Kmeť plní svou představu, jak by se mělo přistupovat k pacientům z odborného, ale hlavně lidského hlediska. Sází na prevenci, celostní... celý článek

Partners Financial Services