Audioteka slaví a nabízí podzimní inspiraci

PR článek | rubrika: FINEXPO | 14. 10. 2022
Největší audioknižní platforma v Česku působí na našem trhu už jedenáct let. Vedle bohaté nabídky distribuovaných titulů vyniká i vlastní tvorbou včetně oceňovaných superprodukcí.
Audioteka slaví a nabízí podzimní inspiraci

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Komerční spolupráce

Za jedenáct let přivedla Audioteka k poslechu více než půl milionu posluchačů, kterým v současné době nabízí přes 7 600 audioknih nejrůznějších formátů a žánrů. K nejoblíbenějším dlouhodobě patří detektivky a thrillery, fantasy a sci-fi a také tituly zaměřené na osobní rozvoj. Svým zákazníkům prodala úctyhodných 1,2 miliardy minut mluveného slova.

Brána do světa audioknih

Audioteka je zároveň významným producentem audio obsahu. Z její dílny pochází 518 audioknih, mezi nimiž jsou i tituly v takzvaném superprodukčním zpracování. Tento inovativní přístup k tvorbě na náš trh uvedla a kontinuálně se mu věnuje od podzimu 2020. Tituly v superprodukčním pojetí zaujmou nejen špičkovým hereckým obsazením, ale také precizním zvukovým plánem s originálními audio efekty, a často i autentickou hudbou – jako tomu bývá u filmů.

„Přinášejí tak intenzivnější zážitek z poslechu a oslovují širší publikum. Pro mnohé se stávají branou do světa audioknih. Naše zkušenost za globální Audioteku ukazuje, že až 37 % nových uživatelů začíná právě poslechem některého ze superprodukčních děl. Oblibě se však tento způsob zpracování těší i u stálých posluchačů, kteří oceňují mimořádně kvalitní zvuk,“ upřesňuje Akradiusz M. Seidler, CEO globální Audioteky a jeden ze dvou jednatelů společnosti Audiotéka.cz.

Prestižní ocenění

Právě se zástupci superprodukce sklidila Audioteka velký úspěch na prestižních cenách Audiokniha roku 2021, které uděluje Asociace vydavatelů Audioknih (AVA). Absolutním vítězem a zároveň nejlepší audio dramatizací roku 2021 se stal průlomový dokumentární audioseriál Agent. Prvenství získalo také audioknižní zpracování světové klasiky Mistr a Markétka, a to v kategorii Vícehlasá četba.

Náš audioknižní tip

Právě novinka z pera oceňovaného autora a režiséra Jiřího Havelky je našim tipem, který rozhodně stojí za poslech.

Jiří Havelka: Agent

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Dokumentární audioseriál vypráví strhující příběh posledních dní života bývalého ruského agenta a nekompromisního Putinova kritika Alexandra Litviněnka. Mapuje dobu, kdy marně bojoval s následky otravy a zároveň pátral po tom, kdo za ní stojí. Autor a režisér Jiří Havelka s posluchači sdílí i citace z materiálů, které dosud nebyly do češtiny přeloženy nebo umělecky zpracovány. V hlavních rolích excelují hvězdy Dejvického divadla v čele s Jaroslavem Pleslem, Klárou Melíškovou, Ivanem Trojanem a Martinem Myšičkou.

Více informací o titulech i dalších akcích najdete www.audioteka.cz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

16. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

Online objednávku a rovážku přes aplikaci dopravní společnostii Wolt testuje diskontní řetězec Penny už od loňského roku. Doteď mohli službu vyzkoušet zákazníci v Brně a Hradci Králové. Nově... celý článek

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

16. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

Skupina evropských spotřebitelských organizací včetně českého dTestu podala stížnost na čínské online tržiště Temu. 

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

14. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

Loni polský řetězec Biedronka oznámil, že se chystá na Slovensko. Češi i Slováci z pohraničí si ho oblíbili kvůli nízkým cenám. Otazník ale visí nad kvalitou a původem potravin. Biedronka... celý článek

Na poštu se vrací noviny a časopisy. Zjistěte, kde se budou prodávat

13. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Na poštu se vrací noviny a časopisy. Zjistěte, kde se budou prodávat

Česká pošta od pondělí 13. května začala po více než čtyřech měsících znovu prodávat tisk.

Partners Financial Services