Audioteka slaví a nabízí podzimní inspiraci

PR článek | rubrika: FINEXPO | 14. 10. 2022
Největší audioknižní platforma v Česku působí na našem trhu už jedenáct let. Vedle bohaté nabídky distribuovaných titulů vyniká i vlastní tvorbou včetně oceňovaných superprodukcí.
Audioteka slaví a nabízí podzimní inspiraci

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Komerční spolupráce

Za jedenáct let přivedla Audioteka k poslechu více než půl milionu posluchačů, kterým v současné době nabízí přes 7 600 audioknih nejrůznějších formátů a žánrů. K nejoblíbenějším dlouhodobě patří detektivky a thrillery, fantasy a sci-fi a také tituly zaměřené na osobní rozvoj. Svým zákazníkům prodala úctyhodných 1,2 miliardy minut mluveného slova.

Brána do světa audioknih

Audioteka je zároveň významným producentem audio obsahu. Z její dílny pochází 518 audioknih, mezi nimiž jsou i tituly v takzvaném superprodukčním zpracování. Tento inovativní přístup k tvorbě na náš trh uvedla a kontinuálně se mu věnuje od podzimu 2020. Tituly v superprodukčním pojetí zaujmou nejen špičkovým hereckým obsazením, ale také precizním zvukovým plánem s originálními audio efekty, a často i autentickou hudbou – jako tomu bývá u filmů.

„Přinášejí tak intenzivnější zážitek z poslechu a oslovují širší publikum. Pro mnohé se stávají branou do světa audioknih. Naše zkušenost za globální Audioteku ukazuje, že až 37 % nových uživatelů začíná právě poslechem některého ze superprodukčních děl. Oblibě se však tento způsob zpracování těší i u stálých posluchačů, kteří oceňují mimořádně kvalitní zvuk,“ upřesňuje Akradiusz M. Seidler, CEO globální Audioteky a jeden ze dvou jednatelů společnosti Audiotéka.cz.

Prestižní ocenění

Právě se zástupci superprodukce sklidila Audioteka velký úspěch na prestižních cenách Audiokniha roku 2021, které uděluje Asociace vydavatelů Audioknih (AVA). Absolutním vítězem a zároveň nejlepší audio dramatizací roku 2021 se stal průlomový dokumentární audioseriál Agent. Prvenství získalo také audioknižní zpracování světové klasiky Mistr a Markétka, a to v kategorii Vícehlasá četba.

Náš audioknižní tip

Právě novinka z pera oceňovaného autora a režiséra Jiřího Havelky je našim tipem, který rozhodně stojí za poslech.

Jiří Havelka: Agent

Zdroj: archiv Audioteka CZ

Dokumentární audioseriál vypráví strhující příběh posledních dní života bývalého ruského agenta a nekompromisního Putinova kritika Alexandra Litviněnka. Mapuje dobu, kdy marně bojoval s následky otravy a zároveň pátral po tom, kdo za ní stojí. Autor a režisér Jiří Havelka s posluchači sdílí i citace z materiálů, které dosud nebyly do češtiny přeloženy nebo umělecky zpracovány. V hlavních rolích excelují hvězdy Dejvického divadla v čele s Jaroslavem Pleslem, Klárou Melíškovou, Ivanem Trojanem a Martinem Myšičkou.

Více informací o titulech i dalších akcích najdete www.audioteka.cz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

24. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

Novela insolvenčního zákona zkracuje dobu oddlužení z pěti na tři roky. Současně však zpřísňuje některá pravidla, což zhorší podmínky pro starobní a invalidní důchodce.

Přišla s polopenzí i seznamováky. Nejstarší česká cestovka je tu přes sto let

24. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Přišla s polopenzí i seznamováky. Nejstarší česká cestovka je tu přes sto let

Čedok se stal hlavně pro starší a střední generace Čechů symbolem organizovaných zájezdů. Pojďme si připomenout historii nejstarší tuzemské cestovní kanceláře, která se začala psát... celý článek

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

23. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely z trhu stáhnout celou řadu výrobků včetně hraček nebo jídla. Podívejte se, jestli je nemáte ve... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Partners Financial Services