Nový neomezený tarif. Operátor stlačil cenu pod tisícovku

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 6. 2021 | 9 komentářů
Nový neomezený tarif. Operátor stlačil cenu pod tisícovku

Zdroj: Shutterstock

Mobilní operátor Vodafone spouští nové neomezené tarify. Za 799 korun měsíčně nabízí neomezené volání a SMS do všech sítí a k tomu neomezené množství dat.

U nového tarifu s názvem Neomezený Super je omezená jenom rychlost stahování, a to na 10 Mb/s. Podle operátora to stačí i pro sledování filmů ve vysokém rozlišení nebo třeba pro pracovní videohovory.

Kdo chce neomezený tarif s opravdu neomezenou rychlostí, může si vybrat tarif Neomezený Premium 5G. Ten vyjde na 1199 korun měsíčně.

Pro prvních pět tisíc zákazníků pak Vodafone nabízí ještě tarif Neomezený Basic za 599 korun. Ten obsahuje neomezená data, volání i SMS, ale rychlost stahování je omezena až na 2 Mb/s. Podle operátora to stačí například pro chatovaní, sociální sítě, poslech hudby nebo hledání v mapách. Limitovaná nabídka bude dostupná od 4. června výhradně přes webové stránky Vodafonu.

Řežeme náklady!

Řetězova pila
Zdroj: Shutterstock

Účty za telefon, elektřina, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

U prvních dvou tarifů získá klient, který už od Vodafonu využívá pevný internet nebo si ho nově pořídí, slevu. Neomezený Super pak vyjde na 699 korun a Neomezený Premium 5G na 999 korun.

Konkurenční T-Mobile prodává neomezené tarify s měsíční cenou od 1075 korun. S tímto tarifem se prvních 20 GB dat stáhne neomezovanou rychlostí, poté rychlost klesne na 3 Mb/s. Poslední velký operátor O2 má nejlevnější neomezený tarif za 1099 korun. U něj je rychlost stahování už od začátku omezena na 5 Mb/s. Podle operátora to stačí i k přehrávání videí v HD kvalitě.

Výhodnější nabídky operátoři mají třeba pro studenty.

V minulosti většinou platilo, že když ceny u tarifů jeden z velké operátorské trojky upravil, reagovali zbylí dva konkurenti poměrně rychle. Uvidíme, kam se tedy trh v příštích týdnech posune. Vodafone začíná prodávat základní neomezený tarif za 799 korun, v blízkosti této úrovně má O2 tarify s neomezeným voláním a SMS za 649 korun (4 GB dat) a za 849 korun (14 GB). T-Mobile je na 625 korunách (4 GB) a 825 korunách (15 GB).

Nabídka virtuálních operátorů se zaměřuje spíše na klienty, kteří mají omezený rozpočet a dávají přednost předplaceným službám, neomezená data u nich nenejdete. Například Tesco Mobile tak má za 649 korun neomezené volání a SMS a k tomu 3 GB dat, ČEZ má podobný tarif za 659 korun. Sazka mobil nabízí za 499 korun 1000 minut volání a 5 GB dat, každá SMS je k tomu za korunu.

Zdroj: Vodafone

Nová nabídka Vodafonu.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 6. 2021 18:42

ste vsichni velmi drazi jste ostuda evropi hamba

+5
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

29. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

28. 3. 2024 | Gabriel Pleska

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

V pátek začne čtyřdenní velikonoční supervíkend. Tentokrát přinese i změnu času ze standardního na letní. Tady jsou podrobnosti.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

27. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

Česká pošta od září navýší platy svým lidem v průměru o 10 procent. Týkat se to bude všech provozních a administrativních zaměstnanců v tarifních mzdách.  

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Partners Financial Services