4 tipy, jak ušetřit v každodenním životě

PR článek | rubrika: Jak na to | 18. 9. 2018
Kéž by tak peníze rostly na stromě. Bohužel nerostou, a tak den co den přemýšlíme, jak k nim přijít. Věděli jste ale, že peníze navíc můžete získat, aniž byste se vrhali do podnikání a vydělávali miliony? Začněte šetřit na běžných věcech. Uvidíte, že s našimi tipy je to jednodušší, než si myslíte.
4 tipy, jak ušetřit v každodenním životě

1. Připravujte si jídlo a kávu doma

Dnešní doba je uspěchaná, a tak zřejmě nemáte čas každý den vyvářet. Avšak každodenní jezení v restauracích nebo kupování svačin se dost prodraží. Schválně si zkuste jeden měsíc připravovat do práce jednoduchá jídla do krabičky a uvidíte, že ušetřené tisíce na sebe nenechají dlouho čekat. Stejně tak pokud si každý den dopřáváte dobrou kávu do kelímku, jste každý měsíc bezmála o 1500 korun chudší.

2. Sledujte letáky

Zdá se vám sledování akčních letáků příliš důchodcovské? Ve skutečnosti je to velmi efektivní způsob, jak při nakupování potravin ušetřit spoustu peněz. Stačí, když si vždy před větším nákupem vytipujete, kde mají dané potraviny za nejvýhodnější cenu, srovnáte si například leták Penny s letáky jiných řetězců a pak se rozhodnete, kam na nákup vyrazíte. Pokud natrefíte například na mléko v akci, můžete na kartonu mlék ušetřit 150 korun. V případě, že akční letáky nesledujete, to mnohdy zjistíte až v daném obchodě, jenže to už na vás čekají jen prázdné regály.

Tip

Na nákup se vydejte vždy s předem daným seznamem. Jedině tak se nestane, že byste kupovali vše, co vám přijde pod ruku. A chcete-li opravdu ušetřit, nechoďte do obchodu hladoví…

3. Šetřete energie

V každodenním životě se dá ušetřit i na energiích. Například při tak zdánlivé maličkosti, jakou je splachování toalety, spotřebujete zhruba 10 litrů vody, za které v ročních výdajích za vodu zaplatíte zhruba 3000 korun. Míru splachování ovšem můžete regulovat, a to pomocí tzv. WC Stopu, který vám při menším splachování udělá z 10 litrů pouze 2 litry. Doporučujeme také co nejdříve realizovat instalaci plastových oken, pokud o ní doposud jen přemýšlíte. Skrze okna vám totiž může unikat až 40 % tepla.

4. Nakupujte online

Ačkoliv to vypadá, že jako Češi dáváme přednost nákupům online, stále se držíme pod evropským průměrem, který činí 9,6 %. Zejména oblečení, elektroniku i hračky seženete na internetu až o polovinu levněji než v kamenné prodejně, proto se vyplatí tyto věci nakupovat online. Spousta e-shopů navíc již dnes láká vrácením zboží nebo dopravou zdarma.

Tyto triky, jak ušetřit, rozhodně ocení nejeden student.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

24. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

Novela insolvenčního zákona zkracuje dobu oddlužení z pěti na tři roky. Současně však zpřísňuje některá pravidla, což zhorší podmínky pro starobní a invalidní důchodce.

Přišla s polopenzí i seznamováky. Nejstarší česká cestovka je tu přes sto let

24. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Přišla s polopenzí i seznamováky. Nejstarší česká cestovka je tu přes sto let

Čedok se stal hlavně pro starší a střední generace Čechů symbolem organizovaných zájezdů. Pojďme si připomenout historii nejstarší tuzemské cestovní kanceláře, která se začala psát... celý článek

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

23. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely z trhu stáhnout celou řadu výrobků včetně hraček nebo jídla. Podívejte se, jestli je nemáte ve... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Partners Financial Services