IKEA míří do regionů, otevře sedm výdejních míst

pk | rubrika: Aktuality | 21. 1. 2020 | 3 komentáře

Obchodní řetězec IKEA letos v Česku otevře výdejní místa v sedmi krajských městech: Plzni, Liberci, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Zlíně a Karlových Varech. Na dnešním setkání s novináři to oznámilo vedení tuzemské pobočky švédského prodejce nábytku a bytových doplňků.

Půjde jenom o výdejní místa, jejichž provoz zajistí externí partner. IKEA tedy v krajských městech neplánuje otevřít své klasické prodejny. Firma ještě v roce 2012 zvažovala otevřít obchodní dům v Plzni a mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, tyto plány pak ale zrušila. Dál má tedy prodejny na pražském Zličíně a Černém Mostě, v Brně a v Ostravě.

Výdejní místa budou cenově dostupnou alternativou k transportní službě, řekla Federica Barberis, obchodní ředitelka IKEA pro Česko, Slovensko a Maďarsko. Od konce loňského října sice firma začala doručovat zboží z e-shopu za jednotnou cenu 300 korun, pokud hmotnost celé objednávky nepřekročí 30 kilogramů, jinak je ale dovoz drahý – oproti standardním e-shopům totiž cena roste s tím, kolik utratíte.

U pražských obchodních domů na Černém Mostě a Zličíně mají také letos vzniknout schránky na vyzvedávání zboží. Šest schránek různých velikostí bude dostupných nepřetržitě – tedy nezávisle na otevírací době prodejny.

Na nákupy?

Nová pravidla mají už v příštím roce prodloužit život spotřebičů a ušetřit peníze spotřebitelů. Na rozsáhlejší vylepšení si ale ještě počkáme.

Právo na opravu se blíží. Za spotřebiče můžete ušetřit tisíce


Řetězce Pepco a Kik dostanou novou konkurenci.

Do Česka vstoupí dva nové diskontní řetězce


Obchodníci na krátkou dobu skokově zdraží, aby pak mohli lákat na větší slevu. EU chce, aby se k zákazníkům chovali férověji.

Triky Mountfieldu mají skončit. Pravidla pro slevy zpřísní

Nová výdejní místa vycházejí vstříc rostoucímu zájmu o online objednávky. Prodeje prostřednictvím e-shopu IKEA meziročně stouply o 36 procent, přičemž průměrný nákup tam dosáhl 9186 korun oproti 1745 korunám v obchodním domě.

Na konci ledna spustí IKEA nový responzivní web (se snadným prohlížením z mobilu) s vylepšeným vyhledáváním.

IKEA se chce dál soustředit na ochranu životního prostředí a takzvanou udržitelnost, do roku 2030 plánuje být „plně cirkulární společností“.

„Všechny nové výrobky od začátku vyvíjíme tak, aby bylo možné je upravit, opětovně použít, opravit, znovu prodat a recyklovat, čímž vzniká co nejméně odpadu,“ říká Vladimír Víšek, regionální manažer pro trvalou udržitelnost.

Pražské obchodní domy začnou také s testováním kávové sedliny při vývoji nových produktů nebo otestují službu pronájmu nábytku pro firmy.

„Chceme zákazníky podporovat po celou dobu životnosti jejich nábytku, ať už jde o udržení perfektního stavu výrobku, potřebu náhradního dílu nebo když chtějí poslat nábytek dál jeho opětovným prodejem či darováním. V této oblasti již máme službu Druhý život nábytku, kde zákazník může zpětně prodat nepotřebný nábytek IKEA. Do budoucna hledáme další služby nebo iniciativy,“ dodává Víšek.

Tržby IKEA v Česku stouply v uplynulém finančním roce (od září 2018 do srpna 2019) o 6,3 % na 10,7 miliardy korun. Zisk stoupl o zhruba 41 procent na 1,2 miliardy korun. IKEA má v Česku 1876 zaměstnanců.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

23. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely z trhu stáhnout celou řadu výrobků včetně hraček nebo jídla. Podívejte se, jestli je nemáte ve... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

20. 7. 2024 | Gabriel Pleska

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

Jsou všední značky. Jsou značky slavné a prestižní – jako Apple, BMW nebo Louis Vuitton. A pak jsou superznačky. Značky, co byly tak silné, že po nich pojmenováváme celou třídu výrobků.... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Partners Financial Services