Přiznání k dani silniční

Donedávna se silniční daň platila za každý automobil určený k podnikání. Teď to tak není. Za osobní auta se silniční daň neplatí, byla zrušena. U aut od 3,5 do 12 tun se neplatí silniční daň pro ně má sazbu ve výši nula procent. Odpověď na otázky: Musím platit silniční daň? a Jak vysokou silniční daň mám platit? vám zodpoví kalkulačka silniční daně. U ní taky najdete výčet dalších výjimek, tedy vozidel, která jsou od silniční daně osvobozená.

Aktuální daňové formuláře pro zdaňovací období 2023

Chyba při otevírání dokumentu?
V některých internetových prohlížečích, případně jejich verzích, interaktivní formuláře zkrátka nefungují správně. Dokument si radši stáhněte do svého počítače (klikněte na ikonku pravým tlačítkem a pak zvolte Uložit odkaz jako…) a pak ho otevřete přímo v Acrobat Readeru.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Název formulářeČíslo tiskopisudokument
k tisku
Excel
Přiznání k dani silniční25 5407 vzor č. 19Stáhnout formulář - Přiznání k dani silničníStáhnout formulář - Přiznání k dani silniční
Přiznání k dani silniční – příloha25 5407/1 vzor č. 17Stáhnout formulář - Přiznání k dani silniční - příloha
Pokyny k vyplnění přiznání silniční daně za zdaňovací období 202325 5408 vzor č. 31Stáhnout formulář - Pokyny k vyplnění přiznání silniční daně za zdaňovací období 2023

Související články na téma daň silniční, přiznání k dani silniční, silniční daň

Schlingova nová auta

27. 2. 2002 | Jan Heřman | 32 komentářů

Schlingova nová auta

Populistický návrh ministra dopravy na dotaci na nákup nových aut má sice mizivou šanci na přijetí, nicméně vedle majitelů ojetin ho uvítají i výrobci automobilů a různí vynalézaví obchodníčci. Je to tak jednoduché. Sešrotovat vrak, dostat dotaci, koupit auto a honem s ním do bazaru.

Stránka 4/4

4

Následující

Kolik zaplatíte na silniční dani

ccm

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Daňový kalendář 2024

Daňový kalendář pro rok 2024 přináší přehled termínů pro včasné placení daní a pojistného. Obsahuje daňové povinnosti jak pro fyzické osoby, tak pro firmy a OSVČ.
Daňový kalendář 2024

Silniční daň - daňová poradna

Nevíte si rady se silniční daní? Je něco, co byste o silniční dani potřebovali vědět? Chcete se o silniční dani dozvědět víc? Pak neváhejte a obraťte se na náš tým odborných poradců, kteří všechny vaše dotazy pružně zodpoví.

Partners Financial Services