Přiznání k dani silniční

Donedávna se silniční daň platila za každý automobil určený k podnikání. Teď to tak není. Za osobní auta se silniční daň neplatí, byla zrušena. U aut od 3,5 do 12 tun se neplatí silniční daň pro ně má sazbu ve výši nula procent. Odpověď na otázky: Musím platit silniční daň? a Jak vysokou silniční daň mám platit? vám zodpoví kalkulačka silniční daně. U ní taky najdete výčet dalších výjimek, tedy vozidel, která jsou od silniční daně osvobozená.

Aktuální daňové formuláře pro zdaňovací období 2023

Chyba při otevírání dokumentu?
V některých internetových prohlížečích, případně jejich verzích, interaktivní formuláře zkrátka nefungují správně. Dokument si radši stáhněte do svého počítače (klikněte na ikonku pravým tlačítkem a pak zvolte Uložit odkaz jako…) a pak ho otevřete přímo v Acrobat Readeru.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Název formulářeČíslo tiskopisudokument
k tisku
Excel
Přiznání k dani silniční25 5407 vzor č. 19Stáhnout formulář - Přiznání k dani silničníStáhnout formulář - Přiznání k dani silniční
Přiznání k dani silniční – příloha25 5407/1 vzor č. 17Stáhnout formulář - Přiznání k dani silniční - příloha
Pokyny k vyplnění přiznání silniční daně za zdaňovací období 202325 5408 vzor č. 31Stáhnout formulář - Pokyny k vyplnění přiznání silniční daně za zdaňovací období 2023

Související články na téma daň silniční, přiznání k dani silniční, silniční daň

Očima expertů: Jak zefektivnit český daňový systém?

6. 4. 2012 | Ondřej Tůma | 8 komentářů

Očima expertů: Jak zefektivnit český daňový systém?

Daně v České republice jsou vysoké, a především – nepřehledné. Jak upravit daňový systém, aby byl spokojený stát i daňový poplatník? Zeptali jsme se ekonomů Jana Procházky, Pavla Sobíška, Jiřího Skuhrovce a dalších osobností ze světa financí.

Vzpomínky podnikatele. Podnikáš? Zaplatíš!

3. 2. 2012 | Rando Kabaj | 10 komentářů

Vzpomínky podnikatele. Podnikáš? Zaplatíš!

Polemizovalo se. Psali jsme o nákladech, které si žádá podnikání samo, ale především o nákladech, které si nárokuje stát. Druhým dílem zprávy z budoucnosti, již sepsal Rando Kabaj, který se právě v těchto dnech vydává na neúspěšnou podnikatelskou dráhu, polemickou sérii ukončujeme. Mír. Až do příští války.

Začínáme podnikat: Daně, zejména z příjmů

9. 1. 2012 | Michal Chleboun

Začínáme podnikat: Daně, zejména z příjmů

V minulé kapitole jsme načali téma daní a řekli jsme si něco o části peněz, které si stát nechá zaplatit za to, že nás nechá směřovat k prvnímu milionu. Daň z přidané hodnoty, spotřební a silniční daně, byly brnkačka proti tomu, co budeme probírat dnes – proti dani z příjmů. Přidáme ještě daň z nemovitosti a něco málo o daních obecně.

Stát podpoří nové firmy: dá jim víc blbých absolventů

4. 7. 2011 | Michal Kašpárek | 6 komentářů

Stát podpoří nové firmy: dá jim víc blbých absolventů

Vzít si úvěr je od června pro nové firmy snazší: stát se za ně zaručí. Nakonec na tom ale vydělají hlavně banky – a největší problémy, které čekají na české podnikatele, vláda tlačí před sebou.

Operativní leasing: Jízda soukromá, jízda služební aneb jak na knihu jízd

15. 3. 2006 | Ivo Ščuka | 6 komentářů

Operativní leasing: Jízda soukromá, jízda služební aneb jak na knihu jízd

Přes 90 % uživatelů služebních automobilů to řeší. Někdo za pomoci sofistikovaného software, někomu stačí excel, stále je k vidění i papírová podoba. Ano, mluvíme o Knize jízd a o všem, co je spojeno se správným účetním zatříděním jízd vozidlem. V čem se liší vozidlo užívané v rámci operativního leasingu?

Vládní kroky: jiné na papíře a jiné ve skutečnosti

10. 11. 2005 | Miroslav Škaloud | 7 komentářů

Vládní kroky: jiné na papíře a jiné ve skutečnosti

Podle národního akčního plánu vlády nás čeká spousta rozumných reforem. Realita ale bohužel často vypadá jinak. Např. schodek rozpočtů má klesat, ve skutečnosti ale roste. Zvýšení investic do dopravní infrastruktury by bylo chvályhodné, kdyby ale kilometr české dálnice nestál dvakrát víc než jinde v Evropě, liberalizace pracovního trhu v podání ministerstva stěží jeho pružnosti pomůže. Obdobně lze zhodnotit další kapitoly, podívejme se na ně.

Daňová reforma III: jak uzdravit státní rozpočet

7. 7. 2005 | Kateřina Havlíčková | 11 komentářů

Daňová reforma III: jak uzdravit státní rozpočet

Opatření ke stabilizaci veřejných rozpočtů je několik. Mohou zvýšit příjmy rozpočtu, snížit výdaje státu, většinou dokáží obojí. Jaké léčebné procedury může státní rozpočet podstoupit?

Daňová poradkyně vám odpovídá

21. 3. 2005 | Simona Ely Plischke | 5 komentářů

Daňová poradkyně vám odpovídá

Zájem o naši "on-line daňovou poradnu" je opravdu veliký a my vám přinášíme stále více odpovědí na vaše dotazy. V neděli 20. 3. jsme tento článek aktualizovali o další rady, které vypracovala daňová expertka Jaroslava Voharčíková.

Jak hluboko šátrá státní ruka v naší kapse

12. 10. 2004 | Kateřina Havlíčková | 34 komentářů

Jak hluboko šátrá státní ruka v naší kapse

Měli jsme už mnohokrát možnost dočíst se o míře zdanění práce. Každý dnes už snad ví, že i pojistné na sociální a zdravotní pojištění je vlastně daň, ví i to (doufejme), že další daně-odvody platí zaměstnavatel. Je to ale všechno? Opravdu víme, kolik skutečně státu z vydělaných peněz odevzdáme?

Máme Slovensku závidět chystanou reformu?

4. 6. 2003 | Jiří Majer | 26 komentářů

Máme Slovensku závidět chystanou reformu?

Naši východní sousedé si řádně vyhrnuli rukávy a daňová reforma, kterou chystají, zřejmě nebude jen "aby se neřeklo". Jak tedy bude vypadat a jak ovlivní Českou republiku?

Kolik zaplatíte na silniční dani

ccm

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Daňový kalendář 2024

Daňový kalendář pro rok 2024 přináší přehled termínů pro včasné placení daní a pojistného. Obsahuje daňové povinnosti jak pro fyzické osoby, tak pro firmy a OSVČ.
Daňový kalendář 2024

Silniční daň - daňová poradna

Nevíte si rady se silniční daní? Je něco, co byste o silniční dani potřebovali vědět? Chcete se o silniční dani dozvědět víc? Pak neváhejte a obraťte se na náš tým odborných poradců, kteří všechny vaše dotazy pružně zodpoví.

Partners Financial Services