Spořitelna se dohodla na prodeji Energie ČS

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 29. 10. 2020 | 2 komentáře

Společnost Energie ČS, která dodává elektřinu a zemní plyn domácnostem i firmám, změní majitele. Dosavadní vlastník – Česká spořitelna – se dohodl na jejím prodeji se společností Europe Easy Energy (EEE) ze skupiny Bohemia Energy.

Podle dohody bude společnost Energie ČS nadále fungovat pod stejným jménem i značkou. Spořitelna chce pokračovat ve spolupráci – prodej energií s cílem ušetřit výdaje je součástí jejího poradenského konceptu Moje zdravé finance.

Ke konci letošního března měla Energie ČS přibližně 40 tisíc klientů s více než 55 tisíci odběrnými místy. Společnost funguje od roku 2013.

Transakci teď posoudí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. „V případě, že ji schválí, stane se EEE vlastníkem Energie ČS v prosinci 2020,“ upřesňuje mluvčí spořitelny Filip Hrubý.

O skupině Bohemia Energy Jiřího Písaříka jako nejpravděpodobnějším kupci informovaly už loni v srpnu Hospodářské noviny. 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+38
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

20. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 1 komentář

Česká spořitelna koupí pobočky Waldviertler Sparkasse

Česká spořitelna plánuje převzít tuzemské pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse (WSPK). Transakci, jejíž cena nebyla zveřejněna, posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.... celý článek

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

Česká spořitelna vyvinula službu, která zvyšuje bezpečnost nákupu zboží v internetových bazarech. Dohodnuto.cz funguje zatím v pilotním provozu pro pozvané uživatele.

Šmejdi přijdou o energii. Podvodníky zkrotí nová pravidla

29. 9. 2020 | Veronika Hejná | 10 komentářů

Šmejdi přijdou o energii. Podvodníky zkrotí nová pravidla

Poslanci mají v tomto týdnu začít projednávat novelu, která chce omezit nepoctivé zprostředkovatele při prodeji elektřiny a plynu.

Chalupáři si připlatí. Stát chystá poplatek podle jističe

14. 5. 2020 | Jiří Hovorka | 146 komentářů

Chalupáři si připlatí. Stát chystá poplatek podle jističe

Návratnost investice státní společnosti ČEZ do nového jaderného bloku v Dukovanech mají zajistit odběratelé elektřiny. Počítá s tím ministerstvo průmyslu v návrhu takzvaného bezemisního... celý článek

Partners Financial Services