Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
Vše je legální a ty máš holej zadek, aneb moderní finanční inženýring (II)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
8. 11. 2010 6:31, Vulgarita
Hezký den, předem přiznávám, že vše výše popsané je pro mne " španělskou vesnicí ". Ovšem, co mne naprosto uráží a vadí, je obtěžování prodejců akcií a podobných obchodů po telefonu. Zčista jasna Vám někdo zavolá, představí se, osloví Vás jménem a mele...Vy v mezičase přemýšlíte, kdo to je, kde vzal kontakt, proč volá, když Vy sami jste nic nechtěli a pod. Začne to milým pozdravem, přeptáním jak se mi daří a jak se mám, milý hlas, milá slova a pak přichází nabídka. Slušně odmítám. Z druhé strany sluchátka žasnutí a údiv ... taková šance? taková příležitost? takový zisk? Všichni se registrují, upisují, taková příležitost jednou za xy let a Vy odmítáte? ( hovor v duchu " máte paní vůbec rozum? "). Tlak v hlase volajícího roste, můj odpor a nervozita také. Volající stupňuje a přitvrzuje. Máte paní XY ( několikrát za sebou použijí Vaše příjmení, aby vzbudil dojem, že se známe odjakživa a že díky tomu bych mu měla věřit ) volných min.300tis? Odpovídám, že ne. Údiv. Opakuji, že nemám, opět nevěří a stupňuje nátlak. Požádám o informaci, kde vzal kontakt na mne ( veřejně dostupné databáze )a dále požádám, aby mi již nevolal a neotěžoval. To jsem si však dovolila hodně, také jsem si hodně vyslechla.....Tento telefonát mi zkazil celé páteční odpoledne. Pořád jsem nějak nemohla pochopit tu drzost volajícího, způsob, jakým se mnou mluvil a co si mi vůbec jako " profesionál " dovolil říct. A už vůbec nedokážu pochopit, proč si jako " kdejaký ", který zavolá, myslí, že celá splašená mu narvu prachy do chřtánu ( i kdybych je měla :-))a ještě bych měla poslouchat urážky na svou osobu v tom duchu, že pokud neudělám to, co mi nabízí, že jsem naprosto hloupá.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)
28. 11. 2010 13:52 | Investiční analytik
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
10. 11. 2010 1:57 | Moah
K článku samotnému, snahou bylo ukázat, že systém odměny z poplatků není dobrým řešením. Jako nejspravedlivější a pro investičního makléře nejvíce motivační vidím odměnu podílem na výnosu.
9. 11. 2010 11:35 | Ondřej Záruba
Žádného chlebodárce nemám pane Hugo.
8. 11. 2010 19:25 | mirof
8. 11. 2010 17:11 | hugo z hor
v Německu se pohybuji poměrně často není mi jasná vaše informace "jak dopadli" - prostě si naspořili to, co jim příslušný finanční ústav garantoval již od začátku, plus podíly na zisku... Špatně mohou dopadnout jen ti, kteří se nechají přesvědčit, aby "zaručeně" investovali - to byl přece před několika měsíci příklad v TV, kdy "klan" podvedených důchodců unesl svého finančního poradce, ktrý jim - jak jinak - prošustroval peníze na penzi a chvíli mu na chatě jednoho z nich dávali zasloužené "mučáčo"...to jste si tedy asi spletl, že ???
A tento článek je o obchodování s cennými papíry, jehož účelem je přece "zblbnout" Českou kotlinu, aby ukázala světu, jací že jsme jako národ investoři, ne ???
A můžete tedy prozradit, pane Zárubo, kdo je Vaším chlebodárcem ???
8. 11. 2010 16:41 | Michal Kára
8. 11. 2010 10:12 | Ondřej Záruba
Pane Hugo, to , že v Německu je hodně peněz v těchto programech je pravda.To, že ty programy neplní svůj účel je pravda také.Zeptejte se pár Němců, jak dopadli, když si spořili v těchto programech.Nicméně tento článek je o obchodování na poplatky prostřednictvím OCP.Držme se tématu.Na toto téma diskutujme raději pod 1.dílem mého seriálu.
A propos, Sophia Finance není můj zaměstnavatel.
Ondra Záruba
8. 11. 2010 7:58 | hugo z hor
Ještě k těm pojistně spořícím programům - v rámci diverzifikace rizik se třebas ve zmíněném Německu ( kde je oproti ČR již 5 generací, vyplacených z privátních spořících i investičních programů, čili srovnání funkcí produktů tu má oproti rychlokvašeným radám českých odborníků určitou váhu ) se používá často jako základní produkt spoření na stáří obdoba našeho důchodového pojištění a se zbylými volnými prostředky je možno nakládat různými způsoby - přes investice do pozemků a nemovitostí obecně až po nákupy třebas akcií, fondů anebo komodit typu drahých kovů. Pojistně - spořící programy mají právě onu základní funkci - klient si zde pořizuje garanci cílové částky a doživotního důchodu. A tato jistota samozřejmě něco stojí. Nicméně je to transparentní jistota. Řeči o likviditě zde pak nejsou na místě.A rady českých investičních "odborníků" typu - ukládejte svůj hlavní objem peněz do investičních prostředků jsou rady zralé na stížnost ČNB...
8. 11. 2010 6:31 | Vulgarita
8. 11. 2010 3:39 | Václav