Tečka se ruší. Respirátory jsou znovu povinné všude uvnitř

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 20. 10. 2021 | 66 komentářů
Končící vláda Andreje Babiše reaguje na rostoucí počet pozitivních testů na covid-19. Chce předejít zahlcení nemocnic, které by mohlo znovu omezit dostupnost zdravotní péče nesouvisející s koronavirem.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 10. 2021 21:19, Marthy

Absolutní nesmysl, já sám ano jsem zastánce očkování, téměř od začátku, nicméně jak chce tímto vláda inspirovat lidi, kteří nechtějí se nechat očkovat? Když ty pravidla jsou vlastně stejná, stejně se musejí nosit roušky a respiratory, atak dále. To je přece absolutně nelogické. Dle mého názoru to stejně dopadne jednou tak, že lidi tyhle ty věci sundaji dřív nebo později sami, ale to jen odhaduji z toho jaká ta nálada ve společnosti v tomhle je nu, třeba se pletu, ale i tk

+277
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 10. 2021 21:32, Robert

Už běžte do háje, nenosím respirator od prvního nařízení a ani to poslední mě k tomu nedonuti, očkovaný taky nejsem a to jezdím pravidelně dvakrát do týdne mimo českou republiku a doteď po mě nikdo nic nechtěl a s tím hadrem na hubě taky moc neotravuji. Takže opět cileno na českého občana. Jen buzerace a české ovce které nemají rozum budou poslouchat.

-134
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 66 komentářů)

29. 10. 2021 11:30 | Zdeněk

Tečka se mračí! Ještě nikdo ji po mně nechtěl. Takže ani nevím, kde tu tečku mám. Jestli to má být ten certifikát nebo tečka na respirátoru, která by dala najevo, že jsem byl očkován. Proč to o sobě hned nevědět, když se setkáváme. Nebo náramek na ruce. Situace je opět vážná, tak nehledě na to, kdo je u vlády, je potřeba se chránit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 10. 2021 11:49 | Pavel

Ahoj,v Německu to všichni chápou... jediné co pochopili je pokuta, o zdraví nejde.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 10. 2021 10:10 | Krokl

Verdi debilitu sand vymyslet nemohli, tady se Jen ukazuje ze jsme v prvni rade predevsim I BYZNYS!!!z???????zdravi Dali vubec nekde figuruje je nekde v dali v zadely!????????????
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2021 5:57 | Michal

Ale nejsou. Jako nejsou povinné kecy a očkování !! To všechno je jenom pro vyjevence !
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2021 14:23 | vodovod

Teď nám nebude diktovat SSSR , ale nově nastupující politici a vláda . A bude to hrůza.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2021 7:14 | John

Sám jsem měl covid,bylo to hrozné,ale přežil jsem to. V nemocnici mě dali kapačku,teplotu,ale nesrazili. Dál se nijak nestarali,přišli se podívat ráno a večer. Kdyby mě nenapadlo dát si mokrý ručník na krk,tak asi zmagořím. To trvalo 5 dnů,pak bylo po všem. Nesouhlasím s neustálým poroučením,zastrašováním a účelovými zprávami.Proč nepíšete kolik lidí ročně zemře na jiné nemoci? Mnoho firem využívá situace k obohacení,tak jako to dělalo 330 firem,ktreré se zaměřilo na okrádání důchodců. Jsme stát,který má tradici v poroučení,vzor Sovětský svaz,kdo neposlechne tomu ukážeme.Moje žena pracuje v obchodě,nosila respirátor celou směnu mnoho měsíců,zkuste si to.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2021 6:36 | Karel Tichý

To, že Němci jsou národ poslušných tvorů, kteří uposlechnou každé nařízení, aniž by o něm přemýšleli, nám mnohokrát dokázala historie. To ale vůbec neznamená, že je to tak v pořádku. Ono je něco jiného nosit respirátor pár minut v obchodě a jiný zážitek je to osm hodin ve fabrice, kde se fyzicky pracuje.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2021 6:26 | Michael 59

a dnes bude pěkně a na zahrádce si nasadím 2 čačanské lapotice ugriluju si masenko a bozajte mi řiť s hospodama žádný sračky si píchnout nenechám k tomu mě nikdo nedonutí nejsem ovce aby mi dnešní gestapácká vláda něco diktovala je to mé zdraví pá a slivovici zdar
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2021 4:35 | Filip

No, jasně. Protože z různých sociologicko - psychologických průzkumů vyplývá, že všude v "rozvinutém" světě je cca 60% lidí typu ovce, jo, tady mne dáte, tady jsu, "Josefo, proč se šťouráš v tý žumpě? Spadla mi tam zástěra. Ale, Josefo, tu už si stejně nemůžeš vzít. Mně nejde o tu zástěru, v kapse jsem měla chleba s máslem.", s výjimkou Říše Německé, tam je to 80%. Takže ano, dokud bude 80% Němců považovat za normální nosit dopravní kužel na hlavě, 80% Němců bude nosit dopravní kužel na hlavě. Jakmile přestane 80% Němců považovat dopravní kužel na hlavě za normální, 80% Němců přestane nosit dopravní kužel na hlavě.
Má to svou výhodu: tím, že 80% osob nosí dopravní kužel na hlavě, těch 20% drží hubu, jinde je to "jenom" 60% idiotů s kuželem na hlavě, takže těch 40% se ozývá. Protože rozhodně nechtějí nosit dopravní kužel na hlavě, mimo jiné z toho bolí za krkem. Z toho vyplývá zdání, že Německo je spořádanější, homogennější, společnost. Spořádanější jistě, homogennější rozhodně ne. "Výhoda" takového uspořádání se dostaví, když si 80% Němců vezme do hlavy, že všichni za všecky problémy v Říši mohou tučňáci. Protože i když je to absolutní nesmysl, v tu chvíli bych opravdu nechtěl být tučňák.
Jinak příliš nechápu jakou to má relevanci s námi, jestli nosí Němci v Říši Gesichtdeckel, dopravní kužel na hlavě, nebo sněžnice. Jiný, než informativní sensus, v tom nevidím. My nejsme Němci, a nejsme v Říši. Ani nejsme Inuité a nejsme na severním v Aljašce. Tečka.
P. S. Rozdíl mezi významem slova "hold" a "holt" je asi stejný, jako rozdíl mezi významem slova pojem a průjem.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2021 1:53 | Filip

Diktátoři, přátelé, nepřátelé, to je úplně jedno.
Pokud uvařím dobrý guláš, je úplně jedno, jestli jsem ho vařil s poloviční láskou, nebo dvojnásobným nadšením, prostě je dobrý. Když uvařím guláš blbý, je úplně někde, že jsem se snažil, že jsem absolvent, že mám po operaci srdce. Úplně jedno. Nikoho to nezajímá. Samozřejmě, dá se to pochopit, ale jenom potud, pokud mi donesou druhý guláš, dobrý. Nedonesou, že jo, protože to trvá několik hodin, a já mám hlad teď. No, tak sorry, hoši, to si strčte doprdele, a já jdu žrát jinam.
Když někomu nařídím nosit, já nevím, pod veřejným osvětlením, čelenku, tak ano, to mohu kontrolovat a vymáhat. Ale nic víc - já mohu kontrolovat a vymáhat, že má čelenku. Dobře, otázka je, proč má tu čelenku nosit, jaký by tím byl sledovaný legitimní cíl.
Ovšem čelenka pod veřejným osvětlením nám risiko nákazy chorobou nesníží ani o 0.000001%, takže pojďme, dejme tomu, k těm respirátorům: ano, mohu nařídit, že každý bude mít, tam a tam, respirátor na Gesichtu. Fajn. Jo, to se dá docela dobře vymáhat v tom směru, že ta osoba bude mít respirátor. Protože to je vidět, že jo, jestli to je, nebo není, respirátor. Ale už se nedá vymoci, aby měla, ta osoba, ten respirátor čistý. Humusák ho bude nosit klidně jeden dva měsíce, jest to drahé.
Stejně tak se nedá vymoci, aby ten respirátor byl správně nasazený. Já mám vousy, holit se fakt nebudu. Takže je mi nějaký respirátor úplně k hovnu. Úplně! Holky v obchodě přes to nemůžou dýchat, protože jo, půl hodiny to dechové cvičení vydržíš, tahat ten dech, jak běsný pes, možná, ale pak a) z toho budeš mít zaplynovanou hlavu, b) budeš unavený, c) nasere tě to. Takže holky si přidaly na ten popruh, co se dává za uši, kus popruhu, aby byl respirátor volný. Naprosto chápu, a kdo ne, tak asi nikdy nic pořádně nedělal. No ano, ale pak je jim ten respirátor trojctihodně k hovnu.
Jim o to ani nejde, aby to k něčemu bylo. Kdyby jim o to šlo, tak každý supermarket dostane, podle počtů zaměstnanců a průměrné návštěvnosti, chirurgické ústenky (protože v tom vydržíš), dostane prachy od státu, aby z jedné holky udělal kosmonauta, posadil jí ke dveřím a každý, kdo těmi dveřmi projde, tak vyfasuje ten tlamokryt a nasadí si to na Gesicht. Tečka. Výjimka? OK, máš papír od lékaře? Ukaž. Nemáš? Dáš si tlamokryt, nebo jdi do řiti. Tečka. Žádné výjimky, že za úplňku nemusí mít tlamokryt plešatí, a v případě branné pohotovosti státu šediví. Ne. Všichni. A jak by šli zpátky, tak by tam byl kontejner, s pytlem, že jo, tam by ten tlamokryt hodil, ne že se to válí všude po parkovišti, v průchodech, prostě všude.
Protože tohle je a) jednoduché zařídit, b) jednoduché kontrolovat - odpovědný je obchod, že každý ten tlamokryt vyfasoval a nasadil si ho na Gesicht. To, že si ho pak, třeba, sundá, to by se řešilo s ním, obchody kamery mají (malé neřeš), takže jednoduché a c) žádný soud ti to neshodí, protože si to odůvodníš, a tím myslím racionálně, materiálně, odůvodníš.
Jenže to by museli myslet jinak. Cíl by musel být jiný, nesměli by to mýt narcističtí sociopaté.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2021 0:49 | Jan

Já se obrátím na právníka,to je politické rozhodnutí a je to protiprávní podivný celosvětový fenomén.Zjistětě si kdy na počet obyvatel začíná pandemie na KHS...a hlavně,kdo vyhlašuje pandemii.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2021 0:39 | Dan Flajda

:D :D jo tooo určitě :D očkovat se nenecham, píčovinu na ksichtu od začátku tý komedie nenosim a jedinej kdo s tim má problém je vjetnamka v pidikrámu co by potřebovala něčim ucpat hubu :D :D jinak všude bez problému s hadrem off :D :D
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 21:35 | Prety

Prestante remcat, je to hrozne poslouchat takove narky. Covid 19 je prusvih pro cely svet, tak nas tady asi neojede! Proste 1/3 lidu českeho musi mit svou pravdu i kdyz nic nevi o sireni infekce, ktera ve svem dusledku lidi zabije. Mozna i nekoho z vas remcalu. Tento stav je dusledkem nezodpovedneho chovani v soukromi, ale i na verejnych mistech, uz i v obchodech, i bez ochrany dychacich cest a tim pripadne sireni infekce…
Sledujte autority statu, jako v demokratickem Nemecku, Francii, Finsku, Dansku, Portugalsku, Spanelsku atd. a dodrzujte vyhlasena opatreni.
Druhy krok bude zakon o povinnem ockovani a zakon o pokutach za poruseni narizeni. O to si cesti rebelove koleduji. Jen pockejme na noveho pravicoveho ministra Mudr. Valka, jak zmeni sve nazory po usednuti do kresla ministra… a bude po legraci. Jeste budeme vzpominat na “zlatyho Babise”…
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 19:49

V obchdě se to vydržet dá. Pokud ovšem nejste prodavač/ka.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 19:43

Nemáte tak docela pravdu. I v německu striktní dodržování nošení respirátorů(většinou stačí i chirurgická rouška) značně polevila. Kolektivy v kancelářích zpravidla bez zakrytí,vyžadováno pro příchozí,pumpy,obchody ano,ale provozy,sklady,přístavy bez roušek. Lidé jsou všude stejní a všichni začínají tušit,že kolem covidu a očkování není vše úplně křišťálově čisté. V německu pracuji,pohybuji se po celé Říši.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 18:55 | David Kafka

Nebojte i na vás dojde. Mrtvých je přes 30000.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 16:34 | nositel viru

Ono to bude asi tím, že očkovaný může být nositelem a tedy šiřitelem viru stejně jako neočkovaný. To očkování chrání vás, nikoliv však mě.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 15:57 | Vojtěch

K Milanovi a dalším: Hlava mi stále nebere nesmyslné závěry z naprosto nevinné věty, že i očkovaní tvoří důležitý podíl pacientů na JIP. Vždyť toto o míře účinnosti očkování vůbec nevypovídá. Všichni vědí, že to není 100%. Ale rozhodně neplatí, že by například byla jen dvoutřetinová účinnost, když by očkování tvořili na JIP třetinu. Žádná přímá či nepřímá úměrnost zde není. Koho to zajímá blíže, tak ať si uvědomí věkovou strukturu těch očkovaných (průměr 75 let) /neočkovaných (průměr 57! let) na JIP a statistiky úmrtí v té které skupině.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 15:35 | Josef

Tak nějak by to mělo nyní fungovat. Po roce a půl tzv. pandemie už každý přemýšlející člověk zhruba ví, jak se chovat. Nakonec ani dříve se během chřipkového období nechodilo navštívit dědečka s nemocným srdcem. Nemoc nechci zlehčovat. Kolegu z práce- 31 let, ale silná nadváha a cukrovka, kovid celkem semlel, ležel na kyslíku. Mně všichni ti Vojtěchové, Hamáčkové, Svrčinové atd kolem kovidu přijdou jako diktátoři a nepřátelé vlastních lidí, sloužících kdoví komu. Vojtěch by se měl zaměřit na ochranu nemocných a seniorů. Ostatní nechat žít a nemoc přijmout. Nakonec rakovinou onemocní každý rok skoro 100 000 lidí a nikdo nic taky neřeší. Nějaký chytrolín prohlásil, že obrovský počet nádorových onemocnění v populaci je daň za blahobyt a hotovo. Proč je to s kovidem jinak?
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 15:32 | Miroslav

Před pár dny jsme byli v Německu,ve VŠECH uzavřených prostorách je povinnost nosit roušky nebo respirátory. Nikdo se nad tím nepozastavuje a dodržují to,neboť je to pod pokutou.Hold tady to hodně lidí nechápe proč to mají nosit.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/4

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Čech

fotbalová legenda a investor

Ludmila Müllerová

politička

Petr Čech
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services