Tečka se ruší. Respirátory jsou znovu povinné všude uvnitř

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 20. 10. 2021 | 66 komentářů
Končící vláda Andreje Babiše reaguje na rostoucí počet pozitivních testů na covid-19. Chce předejít zahlcení nemocnic, které by mohlo znovu omezit dostupnost zdravotní péče nesouvisející s koronavirem.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 10. 2021 21:19, Marthy

Absolutní nesmysl, já sám ano jsem zastánce očkování, téměř od začátku, nicméně jak chce tímto vláda inspirovat lidi, kteří nechtějí se nechat očkovat? Když ty pravidla jsou vlastně stejná, stejně se musejí nosit roušky a respiratory, atak dále. To je přece absolutně nelogické. Dle mého názoru to stejně dopadne jednou tak, že lidi tyhle ty věci sundaji dřív nebo později sami, ale to jen odhaduji z toho jaká ta nálada ve společnosti v tomhle je nu, třeba se pletu, ale i tk

+277
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 10. 2021 21:32, Robert

Už běžte do háje, nenosím respirator od prvního nařízení a ani to poslední mě k tomu nedonuti, očkovaný taky nejsem a to jezdím pravidelně dvakrát do týdne mimo českou republiku a doteď po mě nikdo nic nechtěl a s tím hadrem na hubě taky moc neotravuji. Takže opět cileno na českého občana. Jen buzerace a české ovce které nemají rozum budou poslouchat.

-134
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 66 komentářů)

21. 10. 2021 13:47 | Filip

Vždyť je to pořád dokolečka dokola.
To, že je někdo PCR positivní, nebo negativní, nebo AG positivní, nebo negativní, nemá žádnou korrelaci s tím, jestli je covid infekční, nebo neinfekční, a už vůbec to nemá žádnou korrelaci s tím, jestli je nemocný, nebo není nemocný, tj. jestli u něj probíhá symptomatická nákaza, nebo neprobíhá. AG test je úplně k ničemu, PCR test má určitou validitu, dobře, dá se předpokládat, že PCR positivní osoba může být infekční, tak se isoluje, ale to, že někdo vyjde PCR negativní vůbec neznamená, že není infekční.
Vakcinace proti koronaviru nemá na infekčnost pacienta prakticky vůbec žádný vliv, protože korrelace mezi symptomatickou nákazou (tj., že jsi nemocný) a infekčností prakticky není. Někdo může být přenašečem několik měsíců a nemusí mu být vůbec nic, druhý může mít středně těžký průběh (tj. horečky, bolesti hlavy, schvácenost, klasické symptomy influensové nákazy, jednoduše "je ti blbě, že ani nemáš tužku") a infekční je pár dnů. Ale morduje ho to měsíc a rekonvalescence trvá půl roku.
Takto to funguje u klasické influensy, u dalších pěti hlavních kmenů koronavirů, které tady s námi koexistují cca 40 - 50 roků, i u jiných původců virových respiračních nákaz.
Problém všech těchto nákaz je, že se šíří kapénkovou infekcí a my, jako evropská civilisace, jsme relativně kontaktní, docela společenští a charakterisuje nás poměrně velká kummulace jedinců na relativně malém prostoru, tj. relativně velká sídla. To je fakt, s kterým nic neuděláme, dobře, pomůže si umývat hnáty, jíst citrusy a celaskon, chodit na slunko a větrat, ale neřeší to ten problém, protože problém = 1 + 1 příslušník rodu homo sapiens sapiens pohromadě. Není styk, není nákaza. Nějaké plenky na hubě, a je opravdu relativně jedno, jestli je to kus plenky, šála nebo respirátor FFP3, samozřejmě nějakým způsobem to šíření kapének zpomalí, no ale zase je kumulují na té pleně, no a když si statisticky 33% zdravotníků nemyje správně hnáty, tak co můžeme čekat od plebsu, že ano. To je realita.
Jestli jsme dospělí a racionální lidé, tak se s realitou musíme naučit žít, a ne s ní bojovat, chováme se jako kojenec, který chce bojovat s vlastní matkou. A takový kojenec zaslouží přes prdel, no, tak přes ní dostáváme.
Pokud bychom opravdu chtěli s tou nákazou udělat "tečku", tak chtít můžeme, ale to je tak asi všecko, v našich silách to není. Pokud bychom opravdu chtěli alespoň snížit nákazu na minimum, rozumné minimum, nějaký vyvážený poměr mezi relativně normálním životem a ochranou proti tomu viru, no tak pomůže si mýt hnáty, pokud jdeme někde, kde je hodně lidí a jsme tam relativně krátkou dobu, tak si vzít nějakou tu plenu na Gesicht (jak už jsou ti lidi pohromadě půl hodiny, hodinu, tak je to k ničemu, to už se spíše nakazí tou plenou, a jak je to nějaká malá cimra, a pár lidí, tak je to úplně k hovnu) a "udělat se pro sebe", tj. omezit sociální kontakty, spíš se opravdu věnovat příbuzným, blízkým kamarádům, jednoduše aby z 300 kontaktů za měsíc bylo, třeba, 100, a z 50 bylo 20 (protože každý jsme jinak společenský, že ano). No, a pak ideálně nekouřit (nebo to alespoň omezit), nechlastat, nestresovat se, hýbat se, přiměřeně stavu a věku, čerstvý vzduch, vytírat, větrat, vyvážená a racionální strava, prostě úplná klasika.
Asi je docela pochopitelné, že skoro žádný politik, a už vůbec ne populistický politik, nevystoupí před národem s prohlášením "přátelé, věc se má tak a tak, my s tím zmůžeme leda tak kulový hovno, a pokud chcete být zdraví, a ideálně chcete pošetřit místo v rodinné hrobce, tak, prosím dělejte to a to. A jestli ne, no tak prosím, k službám!" Protože nic z toho, co je potřeba, se materiálně vynutit restrikcemi a příkazy nedá. Ale vypadá to, že se něco dělá, chápu.
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 13:28 | Frantik

Teď jsem přidal jedno plusko, ale součet naskočil do minusu ?!?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 13:24 | Petr Kejř

V kanceláři je nás pět, všichni očkováni. Tři z nás navíc Covid-19 prodělali. A teď máme za odměnu opět nosit roušky? Nedává mi to už dlouho smysl. Alibistické opatření, bez reálného přínosu.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 12:38 | Kamila Černá

Celé je to jen jedna velká saskarna. Přesně toto se očekávalo ,že nastane(po volbách) mne nic a nikdo nedonutí něco dělat,bez toho abych já to chtěla dělat. Mám to takhle od dětství. S těma Vasema přikazama zabíjíte ekonomiku, hospodářstvi,rozvoj a všechno! Kam to spěje?Ale nebojte se. Nás co se neNechají očkovat je pořád dost a brzy na to doplatite! Proč se nechat očkovat,když na to pořád lidí umírají? Ale o tom se nepíše,co? Přesně vím co zamyslite a člověk co si umí dát jedná a jedna dohromady,to pozná též,,naočkuj se a nos si pořád roušky''naočkování přenášeci koronaviru. Tak proč to všechno?? Náš stát není taky blbej a ještě že se najde pár těch procent,co to vidí!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 12:35 | Karel Tichý

Ať už jdou s tím virem do hajzlu. Ať každý kdo má umřít, umře. S tím už bychom se mohli smířit, alespoň planetě ulehčíme a nemusíme ani zavádět zelené praktiky. Takto pohřbíváme celou společnost, hlavně mladou generaci. Nechte všemu volný průběh, zvyšující počty mrtvých jsou nejlepší motivací k očkování.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 12:02 | Josef

Už jen nápad nutit děti mít během výuky ve škole nasazený respirátor je zrůdnost a prasárna. Podobné je to u pracujících. V mhd nebo obchodě se to dá chvilku vydržet, ale nosit respirátor nasazený v práci 8 a více hodin je určitě i zdravotní riziko. Neustále dýcháte špatný vzduch. Pokud tohle "týrání" děti a pracujících prosazuje ministr zdravotnictví, pak nemám k jeho agitaci ve prospěch očkování absolutní důvěru. Vůbec, když na začátku kovidového příběhu tvrdil, že strach je iracionální a Číňanům nemá smysl zakázat lety do ČR. Stačí prý letáčky na letišti. NA VIR!!! A tenhle člověk nyní bude dusit naše děti?
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 12:01 | PepaJa

Naopak, podle mne si velice dobře uvědomují co dělají. Mají už vyzkoušené, že jim za to nic nehrozí (maximálně tak "Tytytyt!" od soudu) a ještě na tom vydělají - ať už finančně nebo politicky.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 11:16 | Vladimír

U nás v práci zrušili vrátnici a vstup pouze na čip nebo s doprovodem .tedy vtipně zamezeny vstup pro jakoukoli kontrolu . dělníci respipatory nenosí nerespektují základní bezpečnostní nařízení ani zákaz kouření,nic . není dovolání po nápravě.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 11:16 | Ra Vo

Jsem již očkovaný a uvažuji o třetí dávce! Má to však smysl, když moci páni nerespektují tuto záležitost a očkovaní budou ve stejné situaci jako neočkovaní? Myšleno samozřejmě nošení respirátorů na pracovišti! Pravděpodobně si ti nahoře neuvědomují, co páchají, a pak celá propagace očkování, které mají plnou "hubu", je k ničemu. Zamyslete se prosím nad tím, co sdělujete občanům, neboť pokud tak neuděláte, vyburcujete je k rebeliím, soudům a neposlušnosti nesmyslných nařízení, které pravidelně soudy ruší pro jejich stupiditu, ale vždy se zpožděním ..., a to je škoda! Važte si občanů a chovejte se k nim zodpovědně, pokud oni zodpovědně chrání své zdraví vaším doporučením, tedy očkováním!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 11:01 | Pavlína

To je jednoduché, testy budou zpoplatněny, lidi se přestanou testovat, ubyde tím pádem nových případů a zase se to může zrušit. A tak dokola :-D Zřejmě těm trotlům nedochází že pokud lidi budou nuceni za testy platit tak se testovat nepůjdou, k očkování je to nedonutí (kdo chtěl a mohl už to má nejspíš za sebou), hospodu klidně oželí ale ztratí se tím zcela zásadní statistická informace o promořenosti populace? Covid se bude vesele šířit dál a pozná se to pak až za pár týdnů když tak jako tak vylítnou čísla hospitalizací.
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:41 | Renáta

Tak pokud letíte pracovně, tak Vám náklady hradí zaměstnavatel jako nedílnou součást cestovních nákladů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:40

Mezi ně patří mimo jiné nestandardizované postupy pro jejich měření, možná falešná pozitivita v návaznosti na nákazu jiným koronavirem (například běžné nachlazení) nebo to, že protilátky značí akutně probíhající infekci,“ konstatoval soud.
kopírováno z textu článku. Má otázka tedy zní : a testy to rozeznat dokáží ?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 10:34 | matěj

Citace - Petra Walachová / 21.10.2021 10:32

To jsou zase chytré kecy. Když jste očkovaný, tak se stejně můžete nakazit, můžete roznášet nákazu, zvlášť, když se nemusíte testovat, a taky 30% hospitalizovaných na JIP jsou plně očkováni. Takže?

Zkuste si to tom nejdřív něco zjistit, Petro. Kdo je očkovaný, může se sice nakazit a roznášet nákazu (asi s menší pravděpodobností než neočkovaní, ale budiž..), jenže: má mnohem větší naději, že nemoc u něj nebude mít vážný průběh. Takže nepřetíží nemocnice. Jinými slovy: čím víc lidí bude očkovaných, tím zůstanou nemocnice dostupnější pro ostatní "běžnou" péči (ne-covid).
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:32 | Petra Walachová

To jsou zase chytré kecy. Když jste očkovaný, tak se stejně můžete nakazit, můžete roznášet nákazu, zvlášť, když se nemusíte testovat, a taky 30% hospitalizovaných na JIP jsou plně očkováni. Takže?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:27

Lukáši IQ tykve
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:27 | Petra Walachová

Aha, takže předpokládám, že vy nekouříte, nepijete, jíte zdravě, žijete zdravě a sportujete. Jinak byste si léčbu spojenou s kouřením, alkoholem, nezdravým jídlem a lenošením, měl taky platit sám.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 10:01 | Marek

Nejde mi dát + k Vašemu komentáři.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 9:50

On si léčbu platí, má zdravotní pojištění.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2021 9:44 | Jiří Holý

tomu chytrákovi co nenosí roušku bych přál hodně silný průběh a ať si zaplatí léčbu, pokud to přežije. My jsme sice ovce ale on je tupec rozumem nepostižen
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2021 9:34 | Milan

A bude hůř, až nastoupí do funkce novodobý Heydrich jménem Válek, to se máme na co těšit.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dospiva

podnikatel, Penta

Petr Nečas

politik

Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services