Výpověď dohodou je nesmysl. Na tohle si dejte pozor

Zdeněk Bauer | rubrika: Když se řekne | 18. 11. 2020 | 49 komentářů
I když má zaměstnavatel problémy, zákoník práce dodržovat musí. Nenechte si vnutit „výpověď dohodou“. Proč si dát pozor na rozdíl mezi výpovědí a dohodou?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 12. 2020 9:47, marek Slam.

Sám zaměstnávám 4lidi a sebe. Hold občas někdo marodí, ale vše záleží na dohodě a je potřeba si své spolupracovníky (zaměstnace) vybírat a něco jim nabídnout (benefity), aby neměli tendenci do práce nechodit. Proto mě Váš názor překvapuje, pokud chce lidi z úřadu práce (já bych je nechtěl ani zadarmo), tak samozřejmě Váš názor chápu, ale pokud máte možnost výběru a nechcete na lidech šetřit, budou k Vám loajální a půjdou do práce i drobnými šrámy a nemocemi. Jo pokud chcete po někom, aby makal za 18hrubého 160h měsíčně, tak nemůžete čekat, nějaké nasazení apod.

Zobrazit celé vlákno

+86
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 12. 2020 8:09, Lukáš Záděra

Dobrý den.
Po přečtení článku jsem přesvědčen, že někoho zaměstnat, je vlastně už od začátku likvidace zaměstnavatele.
Marodí, tak mu 14 dní plať a místo něj zaměstnej dalšího. I opakovaně.
Má dovolenou 3 týdny.
Tak mu plať a místo něj zaměstnej dalšího.
Za všechny plať odvody.
Položilo Tě to?
Už nemáš prostředky a musíš je propustit?
Paráda. Tak jim všem dej několik platů a po#li odvody atd.
A modlí se za jakoukoli nianci, jinak dostaneš za to všechno pokutu a jsi i s dětma do smrti v exekucích....
Je to opravdu země zaslíbená!!!

-77
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 49 komentářů)

10. 12. 2020 9:14 | Filkoházyová Helena

Chápu zaměstnavatele i zaměstnance, ani zaměstnanec nemůže za nastalou situaci stejně tak jako né zaměstnanec. Když navzájem jednaj slušně měli by si vyjít vstříc. Těžko zaměstnavatel zaplatí 20 zaměstnancům odstupné když musí zavřít a neví na jak dlouho. Pokud mají dobré vztahy zaměstnanci na dohodu přistoupí, protože tak by se zaměstnavatel dostal akorát tak do exekuce nebo insolvence a stejně by nedostali všichni všechno, takhle může po pár měsících otevřít, pokud mu to finance dovolí a nabrat lidi zpět..... i za stejných podmínek. Mluvím o slušném a rovném zaměstnavateli a slušných a rozumných zaměstnancích..... a dobrých vztazích....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 12. 2020 8:51 | Jika

Dohodnout se samozřejmě lze. Když za mnou přišel zaměstnavatel a chtěl abych skončil, tak jsem mu řekl OK budete rušit místo? Prý ne, ale nechce mě z nějakého důvodu. Podepsali jsme dohodu já dostal odstupné 5 platů a bylo to.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2020 8:47 | Patrick

Moc pěkný článek, jsem zaměstnavatel, donedávna s prosperující firmou to co tady píšete je jde jen za okolností finanční zodpovědnosti. A standartního mechanismu. Několik měsíců se snažíme celá firma o udržení výroby, diverzifikace,a sháníme práci. kdy veškeré rezervy a ekonomický výnos jsou pomalu dočerpávány i při snaze zachovat pracovní místa a toho že si těch lidí vážím !!!! Je jen otázkou času kdy opět se něco stane a POZOR v dobré víře snaze šetřit nastavit krizový managmnet je jistá hystereze a časový posun kdy to prostě spadne a nemáte nic. Toto napsal u mne přinejmenším. člověk který vůbec netuší pokud nejste korporat a nebos tátní zaměstnavatel jak tohle funguje. JAko firma s 12 ti zaměstnanci a ve službuchách je momentálně nemožné generovat zisk tedy jedeme na nule ve snaze nezamotat se do propasti, ale že bych byl v tohle marasmu schopen někde držet takovou rezervu??? A no na jaře jsme ji mněli, Ale momentálně dotováním pracovních pozic či dúvěra v navrat aspoň 50% obratu se rozpadává každým dnem. Režije jsou stejný a nejde ze dne na den ukončit všechny smlouvy leasingy, kontokorenty vybrané právě na sanaci a podporu výkyv, Nezpusobeny spatním rozhodnutim, jen vmanipulováním vlády, medií jako vy. Se strach a opatrnost projevuje na propadu všech služeb. Člověče jste blázen. A jediné o co jde s lidma tedy zaměstnanci mluvit vysvětlit a buď a nebo, jelikož to slušný člověk vidí snahu myslím tím majitele, či zaměstnavatele, o udržení jeho pracovní pozice.Ale nábat je rozstřek sveho šefa. A nebo neboj se!!!! A co my jakou máme prosím ochranu před někým kdo tohle třeba chce zneužít ????? Jakou žádnouváženy redaktore. Sračka vytžená s kontextu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2020 8:13 | Lukáš

Ahoj Tome. Tobě taky. Ale pro nás zaměstnavatele takové dny už dávno neexistujou.
Jinak je všem taky přeju...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 12. 2020 8:09 | Lukáš Záděra

Dobrý den. Po přečtení článku jsem přesvědčen, že někoho zaměstnat, je vlastně už od začátku likvidace zaměstnavatele. Marodí, tak mu 14 dní plať a místo něj zaměstnej dalšího. I opakovaně. Má dovolenou 3 týdny. Tak mu plať a místo něj zaměstnej dalšího. Za všechny plať odvody. Položilo Tě to? Už nemáš prostředky a musíš je propustit? Paráda. Tak jim všem dej několik platů a po#li odvody atd. A modlí se za jakoukoli nianci, jinak dostaneš za to všechno pokutu a jsi i s dětma do smrti v exekucích.... Je to opravdu země zaslíbená!!!
-77
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2020 7:59 | Pavel Benda

Je to trochu složitější. Rozvázání pracovního poměru ddohodou jako právní tytul samozřejmě existuje a používá se. V mnohých přípdech je pro obě strany výhodný. Příkladně zaměstanec již nechce ve firmě X z nějakého důvodu pracovat. jelikož se právní cestou nucení k práci těžko vynucuje a na místo je již k dispozici jiný pracovník s chutí pracovat je dohoda oboustraně výhodná. Zaměstanateli nikterak nepomůže 2 měsíční výpověď, když zaměstanec stejně dělat nebude a nebo bude neproduktivní. V této době je to zase to samé. Na trhu je spousta volných míst, takže není nejmenší důvod dohodu u firmy, která má potíže přijmout. Já tedy raději dělám jak kat za 100% a více, než ležet doma za 60% a klepat se strachy, kdy firmě dojdou rezervní fondy a já budu bez peněz.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2020 7:50 | Tom

Ahoj lidi, preji vsem krasny den.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2020 11:42 | g

Můžete dát sama výpověď. Podporu si vypočtěte tady: https://www.kurzy.cz/kalkulacka/podpora-v-nezamestnanosti/
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 11. 2020 11:31 | Ladislava Stavinohova

Dort den, chtěla bych se zeptat. K 1.12.bych chtěla odejít že zaměstnání. Pracuji 3roky s min.mzdou pod OÚ. V posledních měsíc ich je to špatně. Dost hádek uhrazení od spoluzamestnancu a teď i od vedoucího. Protože jsem stala asi 15min.s kolemjdoucí, přičemž jsem pracovala. Vedoucí mi sdělil, že mi strhne 2h.z platu, že nemám cit k obci atd. Prosím o odpověď, na o mám nárok a jaká bude v případě % podpora. Vedoucí mi výpověď nechce dát asi vím z jakého důvodu. Děkuji za odpověď. Stavinohova Ladislava
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Janoušek

lobbista, podnikatel a kriminálník

Lubomír Lízal

ekonom

Roman Janoušek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services