EET: Kdokoliv vyhraje, my prohrajeme

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 9. 12. 2016 | 87 komentářů
Elektronická evidence tržeb dělá z Česka zemi, ve které se blbě žije. Bolet bude nejen její neúspěch, ale i její úspěch.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 5. 2017 22:44, Karel

Teda pane Láďo, podle vaší agresivní reakce jsem si vzpomněl na jeden moudrý článek :

Návyky, které inteligentní lidé podle vědců nedělají

Inteligence je velmi důležitá. Zejména v odborném kontextu může být inteligentní a agilní mysl nejlepší vklad do budoucna. Lidé, kteří jsou méně inteligentní často mají návyky, které mohou být v celé řadě okolností také docela katastrofální, píše deník The Independent.

1. Hloupí lidé obviňují druhé za své vlastní chyby
2. Hloupí lidé musí mít vždy pravdu
3. Hloupí lidé reagují na konflikty hněvem a agresí
4. Hloupí lidé ignorují potřeby a pocity ostatních lidí
5. Hloupí lidé si myslí, že jsou lepší než všichni ostatní

Mě z toho vyšlo, že na vás sedí všech pět bodů a tudíž mi vyšlo, že jste méně inteligentní člověk.

Zobrazit celé vlákno

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 12. 2016 22:15, Jiří

Já s EET souhlasím, jsem obyčejný zaměstnanec a své vydělané peníze musím zdanit dle platných tabulek. Nikdo se neptá co mě stojí cesta do práce, jaké mám další náklady na to abych mohl pracovat a z daní si nemohu téměř cokoli odečíst, včetně toho co jsem pro práci ani nepoužil a o co bych si snížil daňový základ. Ale taky nemusím shánět zakázky, materiál, starat se o další zaměstnance, které bych živil. Avšak kdo tvoří tu střední třídu, kdo si určuje kolik odvede peněz státu, kdo rozhoduje o tom jak budou žít jeho zaměstnanci a kolik budou brát? Jsou to právě živnostníci (určitě ne všichni) a porovnejte kolik na soc. i zdr. pojištění a daních odvedou zaměstnanci a kolik živnostníci. Je to veliký nepoměr. Neměli by si žít zaměstnanci lépe, když odvedou státu několikanásobně víc než živnostníci? Vím jenom zlomek toho co si můj zaměstnavatel-živnostník dá do nákladů a kolik nepřizná z tržeb, aby si snížil daně. Já musím mlčet a každý den jen poklonkovat a bát se, abych se mu neznelíbil a on mě na hodinu nevyhodil, protože on chtěl. EET se zaměřuje pouze na tržby, ale ne na náklady, na to by měly být častější kontroly a ušetřilo by se na daních mnohem více. Copak když ukradnu v obchodě housku je to zlodějina, ale když dám do podnikání faktury, které jsem pro podnikání nepoužil a díky tomu odvedu státu o tisícovku ( 5 000,- Kč, 10 000,- Kč....atd) to snad není zlodějina? Odpovězte si sami páni živnostníci.

-15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 87 komentářů)

9. 12. 2016 8:17 | Petr

Všichni nekradou!!! Jen potrefená husa se ozve.:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 12. 2016 8:12 | Šárka

Na jednu stranu stát buzeruje drobné živnostníky, kteří se sami uživí a od státtu nic nechtějí za každou korunu. A pak v investičních pobídkách zahraničním firmám odpouští placení daní na několik let. 300 tis na nové pracovní místo atd.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 12. 2016 8:04 | Šárka

Tak jasně, všichni kradou, jen Babiš čerpá.:)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 12. 2016 7:59 | Petr

Kdo podporuje nepoctivé podnikatele, zloděje, kteří neodvádí daně, by měl být souzen spolu s nimi. Pokud je to poslanec, chce asi zavést stát s podporou zlodějů a ti ho budou volit i nadále. Kdo je poctivý a platí správně daně, tomu EET nevadí. EET poctivcům pomáhá a nijak je neomezuje. Praxe to plně prokazuje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 12. 2016 7:29 | qwertz

Autore, ještě jednou si to po sobě přečtěte, a pak se běžte zařadit po bok Kalouska s Fialou. Vadí vám princip, že stát dělá z živnostníků zloděje? Pokud je to takto, kde jste posledních 30 let bojoval za změnu zdanění zaměstnanců? Na rzdíl od živnostníka, zaměstnanec ty peníz nedostane ani na ruku, a zálohu na daň mu seberou ještě před výplatou a na žádnou daňovou iniciativu nemá prostor! Proč nevykřikujete, že ze zaměstnanců udělal stát zloděje? Bič a dohled nad zaměstnanci je OK, ale u živnostníků, jejichž míra zdanění je i tak v nepoměru o množství daňových úniků ani nemluvě, tak tam je to nemorální?
Buď jedno nebo druhé, ale podle vás jsou si asi někteří rovnější.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 12. 2016 7:11 | Ramesse II.

Na jedné straně je pravda, že rozjezd byl ze strany politiků naprosto nezvládnutý a chaotický - Babišovy bláboly týden předem o nesmyslných změnách (asi zase četl nějaký průzkum) byly naprosto ujeté. Politici měli systém nastavit a pak měla vládní koalice bez podrazáckých keců hlavního aktéra držet basu. Na druhé straně už z principu ale nemůže kvůli EET skončit ani jeden jediný podnikatel, to je naprostý nesmysl. Náklady dostane daňovou slevou obratem zpět, podnikatele to nestojí ani korunu. Navíc co čtu nářky podnikatelů, tak končí kvůli tomu, že jdou do důchodu (to by šli stejně) a někteří otevřeně přiznávají, že kradli a teď bude krást o něco složitější, tak raději končí. Ale to je jako brečet nad tím, že se bytový zloděj rozhodl skončit s vykrádáním bytů, no to je přece dobře. Jestli se vybere víc, to nevím, o moc asi ne (zdanění podnikatelů je tak nízké, že výše daňového základu na výslednou daň je zanedbatelná) - a hlavně to nepůjde změřit, protože ekonomika se mění i v dalších parametrech nonstop a nikdo nemůže spočítat, co je důsledkem EET a co něčeho jiného. Takže tady si Babiš bude muset nějaké hezkjé číslo vymyslet, což jistě před volbami udělá. Hlášení občanů o podezření na porušení zákona mi nevadí, je to zvýšení efektivnosti státu - může se zaměřit na podezřelé podnikatele a nemusí chodit kontrolovat ty, kde podezření není (což stojí čas a peníze a je na to třeba více úředníků) - bohužel ale nechápu, proč proto stát nesnižuje počet úředníků, ale naprosto neuvěřitelným způsobem jejich počet navyšuje a ještě brečí, že se mu nedaří úřednická místa obsazovat dost rychle, proboha.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 12. 2016 3:49 | Hellebrand

Toto je snad nejhorší článek, který jsem poslední dny četl. EET vadí těm, kteří kradou. EET poctivým restauracím a v dalších fázích i ostatním druhům podnikání jen výrazně pomůže. Mimochodem v hodně zemích je podobný institut zcela běžný. Znám situaci v Itálii. Nesetkal jsem se NIKDY s tím, že bych v restauraci nedostal účtenku vytisknutou oficiální pokladnou ( určíte je na nějakou evidenci, kterou evidují jejich finančáci napojena.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 5/5

5

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Křetínský

podnikatel, EPH a AC Sparta Praha

Petr Kratochvíl

producent a podnikatel

Daniel Křetínský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services