Přej si něco, padá letadlo

Aleš Tůma | rubrika: Co se děje | 28. 11. 2016 | 168 komentářů
Nad Českem je poměrně hustý letový provoz. A platí to i pro investiční letadla. Ta se od těch obyčejných odlišují tím, že nepřistávají. Letí, dokud nedojde palivo; pilot se většinou katapultuje a cestující nezatleskají. Právě teď se nosem do hlíny zarývá letoun firmy Savings Funds.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 4. 2017 22:08, Jan

Paní Miriam, dle vašich příspěvků lze usuzovat, že jste o dění 100% informována. Mohla by jste nám všem tady tudíž odpovědět na tyto dotazy?
1) na web SG ve vnitřních zprávách je uvedena pouze jedna novinka "..... v důsledku nejednoznačné české právní úpravy...."
- o jakou nejednoznačnou právní úpravu se jedná?
- kdy "manažeři" přišly na tuto nejednoznačnou českou právní úpravu? před zahájením prodeje akcií nebo před termínem vyplácení?
- zatím to vypadá, že nás o peníze připravili zákonodárci ve sněmovně a senátu a ne andělové a filantropové v Salia Group
- očekával bych prohlášení zodpovědných k dané situaci, jako to udělala ČNB dne 17.03.2017
2) Nová smlouva - toto není smlouva
- chybí jméno, příjmení statutárního zástupce!!!
- nevyváženost smlouvy
- rozpor v pojmenování smlouvy, nejdříve uvedeno ".smlouvu o podmínkách výplaty prostředků" , v odst. 12) je uvedeno ". tuto smlouvu K postoupení pohledávek Klienta"
- tak co je to tedy za smlouvu? NEJSPÍŠE SMLOUVA S ĎÁBLEM !!!!
navíc odst12. vůbec nedává po přečtení smysl cituji "Smluvní strany prohlašují, že si tuto smlouvu K postoupení pohledávek Klienta je možné po předchozím písemném souhlasu"

dle vašich andělů ze SG je česká právní úprava nejednoznačná, co je tedy dle nich toto ujednání, které si pro nás připravili?
- odst. 8) "V případě, že likvidita aktiv Společnosti neumožní výplatu dílčího plnění dle této Smlouvy v plné výši, Smluvní strany souhlasí s poměrných ponížením platby v poměru s celkovými platbami ostatním klientům"
Paní Miriam, vy víte jaká je v současné době výše aktiv Společnosti a jak jsou likvidní??

Nechápu proč se tedy někteří bojí podání trestního oznámení. Souhlasili s tím, že dostanou dle odst.8) jen část peněz a velmi rychle budou vědět kolik to bude.
Prosím Vás tedy paní Miriam o konkrétní údaje a jednoznačné odpovědi a ne vágní a obecné věty jaké používají Jehovisté nebo vyškolení vymývači mozků.
Děkuji

Zobrazit celé vlákno

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 7. 2017 16:29, Mgr. Ing. Tomáš Vítek

Dobrý den všem,

po opakovaných žádostech členů této diskuze a dalších osob o právní pomoc sděluji, že došlo k zjevnému omylu, neboť jsem nikdy do této diskuze nepřispíval. Společnost Salia je mi naprosto neznámá a někdo pravděpodobně v diskuzi uvedl mé kontaktní údaje, aniž by si ověřil totožnost původního přispěvatele. Sděluji, že naše advokátní kancelář v této věci žádná vyjádření nepublikovala a prosím, abyste se na nás dále neobraceli.

Děkuji za pochopení.

S pozdravem

Mgr. Ing. Tomáš Vítek
ev. č. ČAK 10729
Argentinská 783/18, 170 00 Praha 7

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 168 komentářů)

20. 4. 2017 23:32

Pane Tomáši, to jste nedomyslel svým příspěvkem. Přečtěte si prosím paragraf 366, odst.1) zákon č.40/2009 Sb ( trestní zákoník ) !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 23:30 | investor77

Pane Jindro, pokud smlouvu podepíšete a k vyplácení následně nedojde, smlouva to umožňuje a těžko to budete moci jakkoliv řešit dál. Četl jste odstavec 8 té smlouvy?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 23:27 | investor77

Paní MIriam, proč nedokážete odpovědět na jedinou položenou otázku? Apropos, smlouva je velmi přesným ustanovením, ve kterém hraje roli i význam slov a jednoznačnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 23:23 | Miriam.M

Jane,vy nemůžete byt vyrovnaném člověkem . Co to tady plácáte ? Vy co nemate informace jste opravdu komplikovane a prave kvůli Vam všichni trpí . Nechapu Vas. Ničite jen pravdu a kopete kolem sebe . Ja jsem obyčejný clovek jako Vy ktery věří v to co bylo psano. Slovíčkarit muze kazdy ve smlouve . Neměli jste nikdy investovat. Mrzí mne ze tady jsou takový lidé . Nemam slov !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 23:08

Že by pánové Tomáš, Jindra a paní Miriam byli právě ti vybraní a preferování???
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 23:05

Dostal jsem informaci, kterou se snažím ověřit, zda je na ní pravdy trochu. Ta informace je taková, že několik málo sponzorů ( vybraní a preferování s vyšší investovanou částkou ) prošli před několika týdny školením aby chlácholili klienty a podbízeli k poslušnosti a klidu. Odměnou jim bude 100% vyplacení investované částky ve 2 transakcích ( duben 50% ) a následně zbytek. Nejspíš se začalo s úklidem!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 23:04 | jindra

Pokud někdo považuje smlouvu za cár papíru, pak je snad jedno, zda to podepíše či nikoliv, ne? V takovém případě můžete smlouvu klidně podepsat a pokud se peníze nebudou vyplácet dle dohody, žalobu pak lze podat kdykoliv. Snažit se dopředu zmařit domluvený systém výplaty pro všechny mi přijde velmi nezodpovědné a sobecké. Osobně bych doporučil podepsat smlouvu a až pokud peníze nebudou chodit, jednat dále. Jakoukoliv soukromou akcí teď akorát zmaříte šance na výplatu ostatním.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 22:45 | investor77

Paní MIriam, toto handrkování se zřejmě nemá význam. Pokud tomu správně rozumím, Vy zkrátka věříte v dobrý konec. Já nikoliv. Kupní smluvu jsem podepsal, ta ovšem nebyla tak nejednoznačná a nejednostranná, jako ta, kterou nyní máme na stole a kterou právníci podepsat nedoporučují. Máte nicméně pravdu, neznám ty lidi osobně, neplácal jsem se s nimi po ramenou, vím jen to, že zadržují (snad je mají) peníze svých klientů a že to co sehráli nápadně připomíná řadu jiných podvodů. Trochu mě překvapuje, že v Salii máte vše. To by zkušený investor udělat neměl. Dovolte mi ale jednu otázku. Tvrdíte, že směnka je jistojistě v pořádku, není na ní ale uvedeno, jaký zástupce společnosti ji podepsal, což je náležitostí směnky, vydává-li ji právnická osoba. A dále není dostatečně určité platební místo. Vy jste směnku konzultovala s právníkem?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 22:31

Pane Tomáši, už jsem si myslel, že se dnes ani nezasměji a nepobavím. Vy se chcete soudit s okradeným a poškozeným? Přečtěte si ještě jednou prvotní smlouvu!!! SG mění prvotní pravidla, nekomunikuje, nevyplácí dle smlouvy co má a vy si dovolujete psát toto?? Píšete, že podmínky vyplacení peněz i zhodnocení vkladů jsou jasně dané. Tak proč se nemohu od srpna 2016 dostat ke svým penězům? Já jsem novou smlouvu nepodepsal a trvám na dodržení původní a dle ní jsem měl dostat peníze před 8 měsíci. PROČ JSTE TEDY JIŽ NEPODAL ŽALOBU NA SG, KDYŽ ZABLOKOVALI VÝPLATU PENĚZ.??? Pan Vítek ji nezablokoval a vyhrožujete mu zde, ale na ty co skutečně zablokovali jste nic podal. Už vím kdo je ten pes, který štěká, ale nekouše ??????
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 18:09 | Miriam.M

Dekuji,jsem v dobrých rukou . :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 17:59

Chytry clovek se uci z historie. Ostatni z vlastni zkusenosti. Historie podobnych projektu mluvi jasne. Tady neni co resit. V kazdem pripade preju co nehladsi pristani.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 22:08 | Jan

Paní Miriam, dle vašich příspěvků lze usuzovat, že jste o dění 100% informována. Mohla by jste nám všem tady tudíž odpovědět na tyto dotazy? 1) na web SG ve vnitřních zprávách je uvedena pouze jedna novinka "..... v důsledku nejednoznačné české právní úpravy...." - o jakou nejednoznačnou právní úpravu se jedná? - kdy "manažeři" přišly na tuto nejednoznačnou českou právní úpravu? před zahájením prodeje akcií nebo před termínem vyplácení? - zatím to vypadá, že nás o peníze připravili zákonodárci ve sněmovně a senátu a ne andělové a filantropové v Salia Group - očekával bych prohlášení zodpovědných k dané situaci, jako to udělala ČNB dne 17.03.2017 2) Nová smlouva - toto není smlouva - chybí jméno, příjmení statutárního zástupce!!! - nevyváženost smlouvy - rozpor v pojmenování smlouvy, nejdříve uvedeno ".smlouvu o podmínkách výplaty prostředků" , v odst. 12) je uvedeno ". tuto smlouvu K postoupení pohledávek Klienta" - tak co je to tedy za smlouvu? NEJSPÍŠE SMLOUVA S ĎÁBLEM !!!! navíc odst12. vůbec nedává po přečtení smysl cituji "Smluvní strany prohlašují, že si tuto smlouvu K postoupení pohledávek Klienta je možné po předchozím písemném souhlasu"
dle vašich andělů ze SG je česká právní úprava nejednoznačná, co je tedy dle nich toto ujednání, které si pro nás připravili? - odst. 8) "V případě, že likvidita aktiv Společnosti neumožní výplatu dílčího plnění dle této Smlouvy v plné výši, Smluvní strany souhlasí s poměrných ponížením platby v poměru s celkovými platbami ostatním klientům" Paní Miriam, vy víte jaká je v současné době výše aktiv Společnosti a jak jsou likvidní??
Nechápu proč se tedy někteří bojí podání trestního oznámení. Souhlasili s tím, že dostanou dle odst.8) jen část peněz a velmi rychle budou vědět kolik to bude. Prosím Vás tedy paní Miriam o konkrétní údaje a jednoznačné odpovědi a ne vágní a obecné věty jaké používají Jehovisté nebo vyškolení vymývači mozků. Děkuji
+38
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 21:54 | Tomas

Pokud se panu Vítkovi podaří zablokovat výplatu peněz pro všechny klienty, tak bych to viděl na hromadnou žalobu na pana Vítka a požadavek na náhradu škody. Podmínky vyplacení peněz i zhodnocení vkladů jsou jasně dané a pokud to někdo zmaří, měl by za to nést zodpovědnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 20:13 | Miriam.M

Víte,pane Vítek ja jim skutecne věřím . Jsem tam opravdu dlouhou dobu zažila jsem DP index zažila jsem spoustu veci ktere byli pred tim vším a skutečnost je opravdu taková ze vzdy byli ferovy a vzdy vse směřovalo k těm správným krokům . Nemohu a ani nechci se ted otáčet zády protoze k tomu nyní neni důvod . Pane Vítek,pokud se Vam nelíbí tato smlouva jak je mozne ze se jste podepsal tu předchozí? Pokud mate k vecem a investicím takový pohled tak jste tam neměl investovat . Vim o situaci trochu více a proto jsem klidná . Věřte mi,záleži mi na tom protoze tam mam vse a neni to mala hodnota ale opravdu suma . Neutocte prosim,ani nehazte je do stejného pytle jako ostatní investice . Doposud me tato společnost ani lidé nezklamali proto je to tak jak píšu . Lidé zde maji spoustu penez a mame bohaté zkušenosti s investováním . Směnka je platná na to vemte jed . Pane Vítek,skutecne nemusíme okolo sebe nyní kopat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 19:55 | investor77

Miriam, byl bych opravdu velice rád, kdyby to vše dopadlo tak dobře, jak píšete, ale nevěřím tomu. V podstatě už samotné kroky představitelů Salie mě k tomu vedou. Smlouvu jsem nepodepsal a myslím si, že jejím podepsáním (především z podstaty odst. 8) se zbavujete nároku na cokoliv. Jak si vykládáte, že s touto smlouvou nemusí být legálně vyplaceno zcela nic? Jaký názor máte na bianco směnku bez potřebných náležitostí? Jak si vykládáte, že v systému Salie byly vymazány všechny zprávy a tím tedy veškerá komunikace? Neútočím, zajímá mě jak toto vnímá někdo s opačným pohledem na věc. Nevím zda jsem kompetentní a kdo vlastně kompetentní má být, pochybuji ale, že je nám předkládána pravda.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 17:48 | Miriam.M

Dohoda je podle smluv. A tak to proste je ! Nehledejte problem tam kde ted žádný neni .
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 17:33 | Limbur

Ahojte, Miriam. Nic mi do toho není, jsem jen zvědavý kolemjdoucí – vy máte nainvestováno hodně? Jaká je tedy teď dohoda o vyplácení?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 17:29 | Miriam.M

Pane Vítek prave proto ze investujete pouhé necelé 2 roky nemůžete znat historiii ani zakladatele. Snažíte se zivot znepříjemnit i ostatním ! Mate domněnky ale nejste kompetentní osoba ktera by na sebe mela navazovat lidi . Nechapu proč děláte ? Kolik tam mate nainvestovano . Je uz zrejme ze největší problem zde maji lidé s malým kapitálem . Věřím tomu co se ted podepsalo. Smlouvy jsou platné v den podpisu !!! Termín vyplacení je jasny ! Znovu připomínám ja osobne jsem uz zažila v teto společnosti spoustu změn . Nikdy se nestalo aby něco nedodrželi. Je tady naprosto zbytečná debata a dusna atmosféra .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 4. 2017 17:10 | investor77

Myslím, že je třeba si položit správné otázky. Je-li takový projekt uzavřený a mají-li vůli vklady vyplácet, na co čekají? Proč nevyplácí zadané výběry? Nabízejí se dvě možnosti. Buď tam peníze nejsou nebo je potřebují k tomu, aby rozběhli další "investiční" projekt. V obou případech bych brzké vyplácení nečekal a ať už se na to díváte jakkoliv, nedobrovolně jim půjčujeme naše peníze, to při pozitivním pohledu na věc. Při jiném výkladu se dá říct, že byly naše vklady zproneveřeny. Řekl bych ale, že už ta základní premisa je mylná, že vůle vyplácet není a z podstaty toho není příliš na co čekat.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2017 13:28

Každý má na tuto situaci svůj názor, každopádně jak píšete, pokud někdo žalobu podá, znamená to zmrazení procesu pro všechny. Proto si myslím, že je zatím předčasné řešit žaloby a počkat do doby vyplácení, což by mělo být v září. Nikomu nepomůže, když vznikne hromadná panika a třeba i bezdůvodně..Samozřejmě pokud peníze chodit nebudou, i já se ráda přidám..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Kohout

ekonom

Daniel Beneš

manažer

Pavel Kohout
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů
×
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services