SHEDLIN. Investice v Číně nebo Emirátech? My vás varovali!

Aleš Tůma | rubrika: Co se děje | 27. 4. 2015 | 112 komentářů
V roce 2011 jsme psali o podivné nabídce fondů slibujících vysoké zisky z čínských realit. Sice to nějakou dobu trvalo, ale na naše varování došlo. A mnohem víc.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 5. 2015 19:58, Hladové kobylky http://www.es-investments.cz

Každá firma by se měla porovnávat podle dosažených výsledků.
Proto vystavuji účet od začátku působení na českém trhu:
1) BNP Paribas WS ONE Asset Allocation = zrušeno
2) BNP Paribas WS ONE First Selection = funguje do současnosti
2) ESCORP NOBLE METAL INVESTMENTS = zrušeno ( ESCORP.EU )
3) HALEBRIDGE ASSET MANAGEMENT AG = zrušeno po upozornění ČNB
3) SHEDLIN CAPITAL AG = insolvence
4) EVVE = insolvence ( EVVE.ORG )
5) TEMPLETON = ukončení spolupráce a přesun do EVOLUTION FUNDS
5) CAIAC = EVOLUTION FUNDS ??? funguje přes rok od 14.2.14

6) ICM MENEŽOVANÉ PORTFOLIO = od 50 TIS. EUR ( FUNGUJE ) ???
6) ICM AKCIOVÉ KOŠE = od 100 TIS. EUR ( FUNGUJE ) ???
extrémně rizikové akcie v koších viz. odkaz
7) ICM INDIVIDUÁLNÍ PORTFOLIO = od 1 MILIONU EUR ( FUNGUJE ) ???

ODKAZY:

http://www.hanfa.hr/-57-upozorenje-potencijalnim-ulagacima-u-investicij.html

https://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2010/20101206_varovani_halebridge.html

http://www.nbs.sk/sk/informacie-pre-media/tlacove-spravy/spravy-vseobecne/detail-tlacovej-spravy/_upozornenie-investorom-spolocnosti-shedlin

http://sachwertpolice.info/shedlin-capital-ag-meldet-insolvenz-an-sind-auch-bald-die-fonds-mit-100-millionen-an-anlegergeldern-betroffen/

https://evve-tms.insolvenz-solution.de/

http://www.caiac.li/de/
http://i-c-m.li/products/

http://www.penize.cz/dluhopisy/292113-portfolio-strukturovanych-produktu-od-icm-dalsi-z-pohadek-o-snadnem-vydelku

+222
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 5. 2015 21:37, pozorovatel

Tak děkujeme za přiznání, že ovlivnujete tuto debatu, celkově tento web a podporujete tak lživou rétoriku!!! Nic jiného jsem ani nečekal a jen jste konečně všem přiznal pravdu!!! Myslím, že se tomu říká ovlivnování veřejného mínění a to zde za pomoci estébáckých metod! ANO ... ZOPAKUJI TOTO ZNOVU - JE TO NA MÍSTĚ! JAK VY MŮŽETE VĚDĚT, KDO VÁM ODPOVÍDÁ NA NĚJAKÉM MAILU, KDYŽ (JAK JE PRÝ Z TEXTŮ PANA MARTINA V. JISTĚ) DOTYČNÉHO NEZNÁTE A NEMŮŽETE TEDY ZNÁT PRAVDU?!!! OVLIVNUJETE TUTO DEBATU OČIVIDNĚ A TENDENČNĚ!!!

-24
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 112 komentářů)

27. 4. 2015 23:12 | Petr

Pane Martine V. pokud máte krom ICM také některý z fondů Shedlin, tak Vás chápu, vy nejste klient pro tyto produkty s takovým rizikem - řekněme si to na rovinu. Ti kteří bezhlavě podepíší cokoliv s vidinou úžasných výnosů a nedokážou si uvědomit, že jdou do značného rizika, tak už nepomůže nic, snad jen to psát na internetu jak je poradce špatnej, přitom finální rozhodnutí udělá vždy klient a je jedno zdali to nabízí EaS nebo Loyd nebo Partners nebo ....
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 22:57 | Sith Lord

Až v naší zemi budeme "zodpovědní za slova veřejně vyřčená", tak ten váš Ertrag dostane od ČNB takovou pokutu, že už se z toho nevzpamatuje:) Máte pravdu, že ta doba je bohužel daleko.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 21:48 | Martin V.

Dobrý den všem,
Zřejmě budu bohužel opět označován příznivci ES za autora článku, ale bohužel výsledky jednotlivých fondů nejsou velmi optimistické :-/ Čína (CP1) vypadá ze všech fondů nejlépe, ale v Latinské Americe (LAP1) a hlavně v nemocnici (MEHC) to vypadá na značné ztráty a to na základě informací, které chodí od Shedlinu a hlavně německých právníků, se kterými jsem také aktuálně v kontaktu...
ES stále věří, že vše dopadne dobře, ale to je asi s panem Schmidtem a celým Shedlinem posledním věřícím… Bohužel je to další z produktů, který společnosti ES moc nevyšel – o dalším v podobě ICM již vedu dlouhodobě debaty a nyní začínají být problémy i u dalšího z produktů u EVVE. Kromě podílových fondů tedy jedna trefa do černého za druhou, ale všem v ES se daří a klienti stále vydělávají :-/ S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2015 21:17 | Petr

Jde o to do jakého projektu jste investoval(a)! Zmiňovaná insolvence společnosti Shedlin opravdu nemá nic společného s komanditní společnosti, která daný projekt řídí a to je důležité - rozhodně bych neděsil veřejnost tím, že všichni o vše příjdou! Mám zkušenosti s investicí do fondů/projektů tohoto typu a vždy jde o zásadně vyšší riziko nežli běžný OPF a z toho plynou i možné zajímavé výnosy!! Řídil bych se dokumenty, které Shedlin poslal případně se obrátil na emailovou komunikace, která byla v dokumentech uveřejněna. Je celkem časté, že projektu tohoto typu a rozsahu se dostávají do problémů/zpoždění atp.. Celou věc bych hodnotil až na konci a neskládal bych úlomky informací do vlastní teorie/spekulace. Článek je psán tendenčně a má za cíl informovat o senzaci, která může poskvrnit konkurenci. Internet je svobodné médium!
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 20:55 | Martin Kohout

Myslím ,že jen nadhled způsobil, že zatím tohoto pána nikdo z vedení E&S nezažaloval . Těším se na dobu kdy i v naší zemi budeme zodpovědni, za slova veřejně vyřčená. Neobjektivní žvásty bez jakekoliv znalosti problematiky je český nešvar, který snad někdy zmizí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2015 16:58 | Martin V.

http://www.penize.cz/podilove-fondy/217127-reality-v-cine-chysta-se-novy-immofinanz
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2015 15:51

Prosím pane Petr, jak to tedy je s tím Shedlinem. Vám to vydělává peníze a když Vám to někdo prodával, tak Vám říkal, že je to velice rizikové. Prosím o detailní vysvětlení. Mám tam dost svých finančních prostředků.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 14:59 | Rudla

Vůbec by mě nepřekvapovalo, kdyby se to v Rakousku prodávalo jinak než tady. I Coca-Cola tu je jiná :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 14:52 | autor

Pokud uvedete, co KONKRÉTNĚ JE jinak, než se píše v článku, mile rádi to do něj doplníme. Všechno, co v něm je, je podloženo e-maily, prezentacemi, dopisy, prospekty fondů atd. Samozřejmě nějaká nepřesnost se tam vloudit mohla... když firma někdy od roku 2011 nedala na web žádné účetní výkazy a teď už nekomunikuje vůbec, ověřování je poněkud složitější.
Každopádně když si zkouknete propagační video odkazované v článku, upozornění na rizika tam nenajdete, naopak je tam investice do Shedlinu prezentována jako velice bezpečná (v 8. minutě videa o MEHC jsou slajdy s titulkem "hohe Sicherheit"). O tom, že klienti byli na rizika řádně upozorněni, si tedy dovolím pochybovat.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2015 13:55 | Petr

Taky tu mam jednu pohádku. Byla jednou jedna společnost, dokonce největší v té době v oblasti finanční poradenství a ta se jmenovala a dokonce stále jmenuje OVB. Tato společnost si díky svým poradenským praktikám neudělala v ČR moc dobré jméno a i poradci nebyli moc spokojeni (špatný smlouvy), a tak se jedno ředitelství trhlo a založilo vlastní společnost Partners Financial Services. OVB se hodně naštvalo, protože tato společnost ihned začala přetahovat stovky jejich poradců, a tak to vše skončilo u soudu a možná to tam je ještě dnes. Mnoho lidí si myslelo, že kvalita poradenství tímto krokem stoupne, ale opak byl pravdou, stále se poradenství točilo kolem prospěchu a výdělku poradce na úkor blaha klienta. A tak celá tato pohádka končí tím, že to bohužel není pohádka, ale krutá realita a z jedné poradenské společnosti ,která nabízí hovna jsou tu najednou dvě, které mezi sebou slušně válčí a dál uzavírají klientům takové produkty jako je IŽP na nesmyslný částky . Server peníze.cz, který je pod absolutním vlivem Partners.cz se snaží psát informace na základě polopravd či neověřených zpráv tak, aby ovlivnila širokou veřejnost. Je pravda, že takto píší jen oni, což svědčí o tom, že v této společnosti se nic nezměnilo ba naopak - sám jsem na malý okamžik mohl poznat, jak to uvnitř funguje!!!
Investice přes Shedlin je velmi riziková a s tím do toho investoři šli. Sám mám investici do jednoho z projektů přes EaS uzavřenou v Rakousku a informace, která já mám a které jsem obdržel od společnosti Shedlin jsou trochu jiné, nežli tady píše pan Tůma, ale předpokládám, že on to musí vědět lépe, je to přece Analytik!! Panu Tůmovi přeji hodně štěstí v kariéře ve spol. Partners a doufám, že za ty polopravdy, které ve svých článcích píšete Vám někdy někdo nakope prdel.
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2015 9:50 | Leona

Nechápu, jak v dnešní době může někdo naletět takovým untrwasrmanům. Leč český národ je obecně ekonomicky negramoten, takže to člověka zase až tak nepřekvapí. Co vůbec dělá Česká národní banka krom toho, že devalvuje českou měnu? Nebylo by načase, aby si na podobné ptáčky posvítila?
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2015 7:49 | robert

docela poucny clanek bohuzel pro lidi co dukladne necetli drivejsi clanky autora uz je prilis pozde ..
http://www.penize.cz/financni-poradenstvi/206537-ertrag-und-sicherheit-vynos-a-solidni-nejistota
http://www.penize.cz/financni-poradenstvi/276741-ertrag-und-sicherheit-vynos-a-solidni-nejistota-podruhe
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 6/6

6

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Magdalena Souček

manažerka, Ernst & Young

Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Magdalena Souček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services