SHEDLIN. Investice v Číně nebo Emirátech? My vás varovali!

Aleš Tůma | rubrika: Co se děje | 27. 4. 2015 | 112 komentářů
V roce 2011 jsme psali o podivné nabídce fondů slibujících vysoké zisky z čínských realit. Sice to nějakou dobu trvalo, ale na naše varování došlo. A mnohem víc.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 5. 2015 19:58, Hladové kobylky http://www.es-investments.cz

Každá firma by se měla porovnávat podle dosažených výsledků.
Proto vystavuji účet od začátku působení na českém trhu:
1) BNP Paribas WS ONE Asset Allocation = zrušeno
2) BNP Paribas WS ONE First Selection = funguje do současnosti
2) ESCORP NOBLE METAL INVESTMENTS = zrušeno ( ESCORP.EU )
3) HALEBRIDGE ASSET MANAGEMENT AG = zrušeno po upozornění ČNB
3) SHEDLIN CAPITAL AG = insolvence
4) EVVE = insolvence ( EVVE.ORG )
5) TEMPLETON = ukončení spolupráce a přesun do EVOLUTION FUNDS
5) CAIAC = EVOLUTION FUNDS ??? funguje přes rok od 14.2.14

6) ICM MENEŽOVANÉ PORTFOLIO = od 50 TIS. EUR ( FUNGUJE ) ???
6) ICM AKCIOVÉ KOŠE = od 100 TIS. EUR ( FUNGUJE ) ???
extrémně rizikové akcie v koších viz. odkaz
7) ICM INDIVIDUÁLNÍ PORTFOLIO = od 1 MILIONU EUR ( FUNGUJE ) ???

ODKAZY:

http://www.hanfa.hr/-57-upozorenje-potencijalnim-ulagacima-u-investicij.html

https://www.cnb.cz/cs/verejnost/pro_media/tiskove_zpravy_cnb/2010/20101206_varovani_halebridge.html

http://www.nbs.sk/sk/informacie-pre-media/tlacove-spravy/spravy-vseobecne/detail-tlacovej-spravy/_upozornenie-investorom-spolocnosti-shedlin

http://sachwertpolice.info/shedlin-capital-ag-meldet-insolvenz-an-sind-auch-bald-die-fonds-mit-100-millionen-an-anlegergeldern-betroffen/

https://evve-tms.insolvenz-solution.de/

http://www.caiac.li/de/
http://i-c-m.li/products/

http://www.penize.cz/dluhopisy/292113-portfolio-strukturovanych-produktu-od-icm-dalsi-z-pohadek-o-snadnem-vydelku

+222
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 5. 2015 21:37, pozorovatel

Tak děkujeme za přiznání, že ovlivnujete tuto debatu, celkově tento web a podporujete tak lživou rétoriku!!! Nic jiného jsem ani nečekal a jen jste konečně všem přiznal pravdu!!! Myslím, že se tomu říká ovlivnování veřejného mínění a to zde za pomoci estébáckých metod! ANO ... ZOPAKUJI TOTO ZNOVU - JE TO NA MÍSTĚ! JAK VY MŮŽETE VĚDĚT, KDO VÁM ODPOVÍDÁ NA NĚJAKÉM MAILU, KDYŽ (JAK JE PRÝ Z TEXTŮ PANA MARTINA V. JISTĚ) DOTYČNÉHO NEZNÁTE A NEMŮŽETE TEDY ZNÁT PRAVDU?!!! OVLIVNUJETE TUTO DEBATU OČIVIDNĚ A TENDENČNĚ!!!

-24
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 112 komentářů)

22. 6. 2015 9:15 | Nevěřící Tomáš

A jéje. Další trotl, co zase srovnává hrušky s jabkama! Prosím, nevytahuj tenhle evergreen, kterým krmíte ČR už asi 15 let! Classic Invest od Conseq je zcela odlišná služba a především se zcela jinými vnitřními náklady!
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 6. 2015 19:30 | Nespokojený klient Pavel

Já osobně mám fondy Dynamic a Classic už rok. Na začátku jsem vkládal 1 milion CZK. k 10.06.2015 mám na depozitu 820 tis. CZK. A to si ještě do Dynamic měsíčně spořím. A k tomu jsem na začátku zaplatil přes 60 tis. poplatky ES. Je to produkt, kde poplatky požerou vše co vydělá. Dostat se do zelených čísel je jen otázka nesmírného štěstí a náhody. Už jen čekám než se to trochu zvedne a vše vyberu. Všem dobře radím vyhněte se této firmě obloukem, pokud chcete jen investovat!!! Pro pěšáky doporučuji si jít nahrabat!!! Po zaplacení poplatku jste pro ES kus hadru na zem, tak si to uvědomte!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2015 23:01 | klient ES

jen pro pořádek nákladovost TER dynamic evolution fond 12,38% !!!!!! http://www.lafv.li/DE/Funds/FundList/FundDetails?ID=30670
a porovnání s chutovkami od Consequ - nabízejí např. fondy od Franklin Templeton tam je nákladovost 5x menší, formou classic investu bez jakýchkoliv dalších obhospodařujících poplatků.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2015 22:29 | klient ES

JINAK VÝKONNOST PARÁDNÍ :-)
2014- 1,01%
dle vašich udajů 0,66% -http://www.evolution-funds.co m/cs/evolution-value-funds-cz/ classic-fund/
2015- 0,71%
zdroj:
http://www.fondsprofessionell.at/fonds/fiap/singleview/fondsID/FU_100044103/fondsName/EVOLUTION%2BClassic%2BFund%2BCZK/
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2015 22:25 | klient ES

ONDRO tak to vezmeme znovu:
1.samozdřejmě že poplatek ve výši 14 násobku měsíční uložky nemá s fondem nic společného, je to poplatek pro ES. A platit se musí nebo že by jste to platil za klient Vy? :-) 2.informace jsou z výroční zprávy fondu Evolution - http://www.lafv.li/DE/Funds/FundList/FundDetails?ID=30674 tato zpráva je k 31.9.2014 , ještě u TER není připočten poplatek za správu a vedení rejstříku podílu ve výši 0,25% + 40€ za každý podílový účet. Takže jsou ty náklady ještě větší :-).
3. nejsem pojištovák a IŽP fakt neprodávám :-), to je stejná verbež jako Vy kdo se IŽP živý
4. Klienti se právě moc nebaví Vašimi produkty :-(
Prostě melete nesmysli jako většina obchodních zástupců ES
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2015 13:42 | Ondra

A zase ten samý blábol jako vždy. Pojišťovák se rozhodl udělat analýzu fondu, o kterém neví zhola nic a dokonce ani samotné fondy je pro něj španělská vesnice! Takže brouku: 1.) ten zmiňovaný několikrát trapně interpretovaný poplatek na "výplaty", jak píšeš, nemá s fondem nic společného a hlavně není pravda, že klient musí něco takového zaplatit, aby mohl do EVO investovat! Takže prosím nelži nebo si ověř informace! Samozřejmě - ty pracuješ zadarmo že :-) Hlavně, když prodáš IŽP 2.) Nevím, kde jsi vyčetl podobný blábol o TER. Jednak to není pravda a hlavně by bylo asi dobré (ale to ty nemůžeš udělat) hodnotit také to, jak vlastně funguje nákladovost takových produktů u vzniku a krátce po tomto datu. To by chtělo ale matematiku, což u člověka s tvým IQ těžko zvládneš i s kalkulačkou. Metodika výpočtu TER je v ČR zcela jiná než v LI. Tedy jestli jsi se chtěl pokusit srovnávat tento fond s nějakou tou chuťovkou od Consequ, co prodáváte, asi bys to měl vědět.

Je vidět, že se zabýváte stále jedním a tím samým, bavíte se věcmi, které nejsou podstatné! Jen tak dál. Klienti se baví :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2015 21:58 | klient ES

pánové a dámy posadte se , mám tu jeden aktuální bombonek. Nechtěl jsem věřit vlastním očím !!!!


Exkluzivní EVOLUTION CLASSIC FOND je předraženej produkt kde roční nákladovost fondu za rok 2014 činila 9,56% !!!!!!
To znamená že fond měl výkonnost 10,22% ,ale klienti zhodnotili pouze 0.66% za rok 2014. takže jen blbec by si tento fond zakoupil.
A navrh si za tuto exkluzivitu od Vás vezmou 55tisic na svoje výplaty - nehoráznost.
By mě zajímalo který jejich obhc.zástupců o tomto nákladu ví, a kdo ho klientum před uzavřením zveřejní.
tady jsou fakta :http://poradci-sobe.cz/invest ice/fondy-evolution-od-etrag-u nd-sicherheit-vynosy-ktere-sve t-nevidel/
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2015 9:07 | Martin V.

Pozorovateli,
nezapomněl jste mi v tom všem opět odpovědět na mé dotazy? Že je váš handling poplatkem navíc jste mi nevyvrátil a tudíž potvrdil - mlčení znamená souhlas, že? :-)
Co situace kolem Shedlinu? Z valných hromad už určitě budete mít také nějaké informace. Podle všeho v nemocnici, projekt MEHC2, pravděpodobně ztráta blížící se 100%. V Číně zájem o nějakou bláznivou reinvestici kapitálu - mimochodem, co má znamenat, že si Shedlin vloni stáhnul část prostředků určených pro výplatu dividend? No a Latina pravděpodobně také ztráta části kapitálu?
Odpovíte mi už tedy konečně pane Pozorovateli a OP ES, kde budou klienti těchto projektů generovat ty Vámi slibované výnosy?
Snad mi alespoň tentokrát odpovíte...
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2015 10:14 | Dojatá pin-up

My hero!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 6. 2015 6:33 | Tomáš

Včera jsem zachytil klienta, kterému poradce partners před 2 měsíci nadělil IŽP. Samozřejmě mu lhal a řekl, že IŽP přináší běžně zhodnocení kolem 8% p.a. netto a peníze má garantované. Nikdo krom klienta a fin.poradce u jednání nebyl, takže těžko mu lhaní a podvod za účelem provize prokázat. No nic. Klient smlouvu šel zrušit. Chlapec vrátí provizi! Já mu udělal čistou životku a investici vedle.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 6. 2015 4:24 | Honza

Přečetl jsem si celkem zajímavý článek a snad poprvé v životě i všechny příspěvky... Vybavil se mi tento citát: Ničení je snadné. Tvoření je pracné. "Pracné je dobré! Pracné je poctivé. Pracné se nejvíce blíží pravdě". - Přátelsky Vám sděluji, že lépe uděláte, když přestanete plýtvat časem nad touto diskuzí! Nejenom, že postrádá srozumitelnost a sdělení, ale jaksi se vytratilo, co mělo být jejím smyslem? Nebo že nemá smysl je jejím smyslem?????? :-D.
Navrhuji udělat toto: Každý místo svého příspěvku (já též-nebojte) udělá ve svém okolí nějaký záslužný čin - pak zde pod každý ten svůj příspěvek napíše, co to bylo! Na čas se tu nikdo vymlouvat nemůže, tady ho má každý habaděj-tak bude jednou konečně využitý tím lepším způsobem :-) .... že by nakonec tato diskuze měla přeci jen smysl? :-). Se ukažte!!!
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2015 9:18 | Gabriel Pleska

Milý pozorovateli, vykročit do nového týdne ošklivou lží nepřináší štěstí. Příspěvek, na který reagujete, jsem nepsal, nemám to zapotřebí. Že byste se omluvil, samozřejmě neočekávám, ale máte samozřejmě možnost mě příjemně překvapit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2015 5:59 | pozorovatel

dobrý výlev Gabrieli Plesko. Za koho se převléknete teď? Opravdu trapný příspěvek! A fakticky schovávat lživou a tendenční rétoriku za to, že to dělají všichni? To už je vrchol! penize.cz jsou prostým kanálem pro pomluvu všech "konkurentů" Partners - žádnou profesionalitu rozhodně nevidím
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2015 19:10 | pozorovatel

ČOI už moji stížnost přijala. Těšte se až, vám budou ZABAVOVAT POČÍTAČE, KRYSY ESTÉBÁCKÝ!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 5. 2015 10:38 | Pepa

Milí pozorovatelé,
je vás tu hodně. Většina tu píšete, že Peníze.cz nejsou nezávislá média. Tak mně tedy napište seznám nezávislých médií v ČR. Právo, DNES, Hospodářky, Lidovky? Tak se tu nehádejte a nedávejte soudy, že jsou Partners podjaté. Prostě napsali článek opřený o fakta. Dělají to i ostatní média, když cítí potřebu informovat veřejnost o závažných faktech. A Peníze.cz informují veřejnost o dění ve světě financí. Takže v tomto se musím zastat redaktorů. S Partners nemám nic společného. Nikdy jsem a nikdy nebudu jejich produkty využívat. Mám na to svůj názor.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2015 12:57 | pozorovatel (pravý)

Milí pane Plesko, tento příspěvek jsem skutečně já nepsal, ovšem opět Vám to nedává nárok na to takovou zprávu smazat. Dotyčný jistě má právo na názor a tyto Vaše estébácké praktiky, jakkoli mi nyní přijdou vhod, neuznávám!!! Nemáte právo se sám podle svého dojmu z textu rozhodovat, zda příspěvek zůstane nebo ho smažete! Je vidět, že manipulujete s lidmi a jejich názory a stejně tak ohýbáte pravdu těchto zpráv, jak Váš zaměstnavatel (Partners) chce a požaduje
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 5. 2015 12:41 | Gabriel Pleska

Milý pozorovateli, doufám, že se vás nijak nedotkne, že jsem právě smazal příspěvek z dnešního rána. Byl podepsaný „pozorovatel“ a říkal: „Nemám pinďoura.“ Pravda – ani u svých příspěvků neuvádíte e-mail, ani nejste registrovaný čtenář, kterého bych uměl zkontaktovat, ale říkal jsem si, že jste to asi nepsal. A pokud ano, že stejně debata nebude nikterak ochuzena, když to tu nadále nebude.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2015 10:26 | Klient EVVE

Vážení diskutující,
Zajímají mě vaše informace s produktem EVVE. Tento produkt jsem sjednával přes společnost E&S z Rakouska. Jediné podrobnější zprávy, mám ze serverů z Německa. Tam uvádějí, že většina zlata v trezorech byla imitace zlata "Falschgold im Tresor".
http://www.resch-rechtsanwaelte.de/anlegerschutz-aktuell/evve-anleger-at.html
Děkuji za vaše informace
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2015 23:56 | Martin V.

Pozorovateli,
Vy už jste doopravdy tak mimo nebo ze sebe tak hloupého pouze děláte??? Jelikož pod své příspěvky umisťuji email na mou osobu, tak ve chvíli kdy někdo (a vůbec bych se nedivil, kdybyste to byl Vy sám) napsal mým jménem příspěvek a ještě si dovolil pod něj přidat na mě email, tak jsem byl kontaktován, zda jsem ten článek napsal a já odpověděl, že samozřejmě ne a proto by měl být smazán! Nechápu, že se někdo sníží psát nejen mým jménem, ale ještě přidat pod ten příspěvek emailový kontakt na mou osobu!!!! Stačí pak pouze dotaz na ten email a máte hned zpětnou vazbu. To dokáže pochopit i mále dítě - až na velkého Pozorovatele, že? Jste už k smíchu a mimochodem jste opět zapomněl odpovědět na moje otázky!!!! :-)
Hlavně, že zde předtím křičíte :-D Tak ještě jednou prosím o ty odpovědi...
A nyní si dovolím odpovědět i panu/dámě OP ES.
Můžu se zeptat jaký byl investiční horizont u SHEDLIN MEHC nebo SHEDLIN CP1? Já mám za to, že už se dávno přetahuje a peníze nikde... Vy jste byl u všech schůzek, že tvrdíte, že ES vždy všechny upozornila na rizika??? :-) Můžu se zeptat jak mohlo být v pořádku v České republice nabízet produkt, který nebyl regulovány a tudíž povolený u ČNB? Předem děkuji za odpověď. Já vůbec nikoho neplaším, předávám pouze ověřené informace, které mám k dispozici. V rámci Shedlinu se rozhodně nemůže nikdo těšit na předběžné výplaty :-) většina projektů je totiž již po očekávaném ukončení, ale to byste měl asi vědět! A zajímalo by mě o jakých vysokých výnosech mluvíte? V nemocnici není vůbec žádná hotovost a ztráta se může blížit ke 100% - zde asi vysoký výnos nebude, že? V Číne chtějí prostředky reinvestovat a to ještě po pěti letech není projekt díky nákladům Shedlinu ani na svém - zde asi také vysoké výnosy nebudou že?! No a v Latinské Americe se očekává ztráta - takže asi těžko dojde k vysokým výnosům, že? Můžu se tedy zeptat o jakých výnosech mluvíte? No a v EVVE asi těžko v rámci insolvence budou vyplácet vysoké výnosy :-D
opět tedy jedna lež vedle druhé, že?
Takhle se mám přesvědčit, že ES je jednička na evropském trhu? Možná ano, ale pouze v počtu ztrátových zprostředkovaných produktů svým klientům!!!!!!!!!!!!!
Je mi líto, že věříte těm lžím z úst ES...!!!!!!!!!!!!!
S pozdravem
Martin V. icm.martinv@gmail.com
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2015 21:37 | pozorovatel

Tak děkujeme za přiznání, že ovlivnujete tuto debatu, celkově tento web a podporujete tak lživou rétoriku!!! Nic jiného jsem ani nečekal a jen jste konečně všem přiznal pravdu!!! Myslím, že se tomu říká ovlivnování veřejného mínění a to zde za pomoci estébáckých metod! ANO ... ZOPAKUJI TOTO ZNOVU - JE TO NA MÍSTĚ! JAK VY MŮŽETE VĚDĚT, KDO VÁM ODPOVÍDÁ NA NĚJAKÉM MAILU, KDYŽ (JAK JE PRÝ Z TEXTŮ PANA MARTINA V. JISTĚ) DOTYČNÉHO NEZNÁTE A NEMŮŽETE TEDY ZNÁT PRAVDU?!!! OVLIVNUJETE TUTO DEBATU OČIVIDNĚ A TENDENČNĚ!!!
-24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Dvořáček

podnikatel, Rudolf Jelínek

Kateřina Neumannová

podnikatelka

Pavel Dvořáček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Kateřina Neumannová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services