Hospodští v šoku: Babiš chce, aby začali platit daně! Zbláznil se?

Ministerstvo financí chce od roku 2016 zavést povinnou elektronickou evidenci tržeb – údaje o každé platbě půjdou přímou linkou finančnímu úřadu. Čeští hospodští jsou šokováni: Začít platit daně? Třetinu z nás to položí na lopatky! Normální je přece daně neplatit. Zajímavá optika. Co si o ní myslíte?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 10. 2014 11:18, tomas hloch

Nemyslíte si že se to mělo udělat už dávno,tím že tvrdíte až od roku 2016 defakto poukazujete na to jaká tady je neschopnost nebo přímo úmyslná nečinnost kterou nahráváte léta létoucím těm jenž se obohatili,obohacují a obohacovat zřejmě ještě budou.Vietnamská komunita x-let prodávala na tržnici zboží od a do z a jen inkasovala.Dneska je situace taková že mají zakoupený baráky po celém městě,otevřený večerky s potravinami,bistra s kebabem a jsou IN.Stát neumí hospodařit,ornice ubývá,hrušky jsou pokácený a karty rozdaný.

+42
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 3. 2015 12:06, Vašek

NO konečně nastane doba kdy daně budou platit všichni bez rozdílu.Zaměstnance odrbou na daních do posledního haléře.Ty hospody neplatí nic!A dokonce jsou většinou ztrátové,každou chvíli brečí ve zdělovacích prostředcích.Nechápu proč tu hospodu nezavřou?Mně když obchod nepůjde,tak firmu zavřu a budu dělat něco jiného!U kadeřníka jsem nikdy neviděl účtenku a při 100Kč za setřih a 60 zakázníků za den krát 22 prac.dní to je 132000Kč za měsíc.A to nepočítám ženy ,kde je za zestřih cca 400Kč.Když se podíváte na daň.přiznání,tak budou ve ztrátě a to je pomalu u všech profesí.Já daně platím a děkuji p.Babišovi,že budou muset daně platit i ostatní.

-23
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 188 komentářů)

23. 10. 2014 8:07 | Marcela

Zaměstnanci platí daně ze všeho.Mělo by to začít platit i na OSVČ.Rozumím tomu ,že kolikrát mají co dělat ,aby vše poplatily.Také si neberu účtenku od své kadeřnice,kosmetičky či pedikérky, ale na druhou stranu,když mě v autoopravně řeknou, že bez paragonu to bude levnější i když, tak tomu nemusí být,protože když nemám v ruce rozpis co mě vše dělali a kolik to stálo,tak to nevím.A vidíte ,že mají postavený nový autoservis a vedle nový dům na bydlení,tak to z něčeho postavit museli.Hlavně by měli být registrováni Vietnamci.Jak ti vůbec přiznávají daně to nechápu?
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 8:03

A co když spadne síť - nepůjde se připojit k internetu - to mi ta trafikantka ty noviny neprodá? Čekat na online potvrzení je nedomyšlené.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 10. 2014 7:36 | Lukáš

Chápu správně, že každá květinářka, kadeřnice či prodavačka párků bude muset mít trvalé připojení k Internetu?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 5:06 | Timy

V situaci kdy státní správa mrhá financemi na naprosté zbytečnosti, se každá snaha o daňový únik jeví jako přirozená reakce. Kdybych měl tu možnost, udělal bych to taky. Řeči o chodnících, veřejném osvětlení a silnicích jsou úplně mimo mísu. Nechte mi mé peníze a výše uvedené služby zprivatizujte. Bude nám všem líp, když nebudeme muset živit úřednictvo přesunující peníze z kapsy A do kapsy B, C a D...
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 4:10 | poplaník

Stále honba na někoho. Rozděl a panuj. Jednou jsou to obézní podruhé kuřáci ... (Hitlerovi se nelíbili židé). O kolik už stát okradl své daňové poplatníky?! Kdy přestane hon většiny na menšiny (každý jsme příslušníkem nějaké menšiny), je jen otázkou kdo, kdy ukáže prstem že jsi to zrovna ty. V součtu přímých a nepřímých daní je máme pomalu nejvyšší. A jak píšete v článku "Ďábel ovšem vězí v detailu", jakou kvalitu za naše peníze dostáváme? Zdravotnictví zdarma - kdo ho musí vyhledat ví o co jde. Školství se svým ještě pruským výchovně vzdělávacím systémem? Kdo na to má raději posílá děti studovat tam kde jim to k něčemu bude. Falešné sociální kdy už nikdo neví zda penzi ještě dostane? Klamavé reklamy "pořízeno z dotací EU"? NE pořízeno z peněz daňových poplatníků EU(hurá rozhlednám v údolí). Kolik "malých domů ve velkém" si už přihrály naši vůdcové. Nestačí? Tak hurá tentokrát třeba na živnostníka - maká, nic nechce, marodit si nemůže dovolit a už feudál věděl, že poddaného nesmí nechat moc zbohatnout. A tak bychom mohli pokračovat...
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 2:57 | Wokurka

""zaměstnanci okrádají hospodského"" nejvíce nakradl babiš
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 2:50 | Josef

Urcite dobry napad ale bojim se ze CSSD bude proti protoze jiste maji kamaradicky comaji hospodu nebo restauraci A neverim ze hospody zavrou cim by se pak milostpani hostinsti pak zivili ??
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 2:40 | dobrota

Není to jen přelívání z jedné kapsy do druhé? Druzí platí víc daní, ale v hospodě zas ušetří. Do hospody i k holičovi chodí všichni, takže když je zdaní, tak zdaní vlastně nás všechny.
Proč v článku nenapsali, jak to chce Babiš udělat? Je známo tolik případů, kdy zaměstnanci okrádají hospodského, kupují si vlastní pití a tržby si hned strkají do kapsy. Jde to vůbec uhlídat?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 10/10

10

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dospiva

podnikatel, Penta

Janis Sidovský

manažer a podnikatel

Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Janis Sidovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services