Kolik musíte spořit na?
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Karel Schwarzenberg
politik
Michael Kocáb
hudebník a politik
48,84 %
z 43 duelů
48,65 %
z 37 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Stavební spořitelny přežily klinickou smrt
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
16. 10. 2013 13:48, Mirek
Hloupý je kdo dává - hloupější kdo nebere ... Tak nějak by se možná v době své největší slávy dalo nazvat stavební spoření .Dnes už to /alespoň pro mne / není přitažlivé ,ale stále se nás obchodníci snaží přesvědčit ,že je to lepší než jiné produkty.
Prostě byl to výhodný střednědobý spořící produkt pro ukládání menších částek a kdo ho nevyužil tak trochu zaváhal. Pokud by ale od začátku nemělo nastaveny velice "volné" podmínky pro nakládání s uspořenou částkou / a tak bylo možno se státním příspěvkem šetřit třeba i na dovolenou nebo na auto /tak jsem přesvědčen,že by se jeho obliba v našich končinách jen opravdu velmi těžko rozběhla .
Trochu mi to připomíná rozjezd kuponové privatizace .Byl o ni na počátku minimální zájem a opravdu jen díky Viktoru Koženému který dával "něco zdarma :o) " se to rozhýbalo .
Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)
17. 10. 2013 20:32 | TVK
Roční vedení účtu je obvykle za 330 Kč a pokud se cílová částka v posledních letech pohybuje okolo 350tKč, tak obvyklý "vstupní poplatek" 1%, rozpočítaný na 6 let efektivního spoření činí dalších 580 Kč. Takže 1.165 - 330 - 580 = 255 Kč ročně.
Závěr - průměrný našinec si na stavebním spoření, kde je nabízen úrok prakticky na úrovni spořících účtů (1-2% p.a.), spoří 6 let a peníze má po tuto dobu nedostupné, aby každý rok po zaplacení všech poplatků získal ještě dodatečných 255 Kč. A to se vyplatí ...
16. 10. 2013 22:28
16. 10. 2013 22:26
Stavebko je nezstupitelné v oblasti malých úvěrů na rekonstrukci. Zcela běžně se dá potkat s lidmi, kterým baby ve Spořce vnutili místo stavebka spotřebák. Rozdíl? Pár tisíc kaček měsíčně. Pak stačí přijít o práci - na pár měsíců - a je zaděláno na osobní bankrot.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 10. 2013 19:02 | zik
16. 10. 2013 15:48 | Pavel
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 10. 2013 13:48 | Mirek
Prostě byl to výhodný střednědobý spořící produkt pro ukládání menších částek a kdo ho nevyužil tak trochu zaváhal. Pokud by ale od začátku nemělo nastaveny velice "volné" podmínky pro nakládání s uspořenou částkou / a tak bylo možno se státním příspěvkem šetřit třeba i na dovolenou nebo na auto /tak jsem přesvědčen,že by se jeho obliba v našich končinách jen opravdu velmi těžko rozběhla .
Trochu mi to připomíná rozjezd kuponové privatizace .Byl o ni na počátku minimální zájem a opravdu jen díky Viktoru Koženému který dával "něco zdarma :o) " se to rozhýbalo .
16. 10. 2013 13:19
16. 10. 2013 10:49 | Zik
16. 10. 2013 8:03