Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Spotřebitelský úvěr
Poradna > Karty, účty, úvěry > Úvěry > Spotřebitelské úvěry
Otázka: Dobrý den, trošíčku se ztrácím v úvěru, který mi byl nabídnut při koupi nového motocyklu. Zajímá mě hlavně, kolik ve finále přeplatím, jakmile se do toho na delší dobu ponořím, přijde mi divné, že nepřeplácím... více
- Obchodník
- Videozáznam z výběru
- Platby kartou v zahraničí a online v cizcíh měnách
- Mam domikotaz nmi 24=45 gar miko
- Porisivas cikartu
Stavební spořitelny přežily klinickou smrt
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
16. 10. 2013 13:48, Mirek
Hloupý je kdo dává - hloupější kdo nebere ... Tak nějak by se možná v době své největší slávy dalo nazvat stavební spoření .Dnes už to /alespoň pro mne / není přitažlivé ,ale stále se nás obchodníci snaží přesvědčit ,že je to lepší než jiné produkty.
Prostě byl to výhodný střednědobý spořící produkt pro ukládání menších částek a kdo ho nevyužil tak trochu zaváhal. Pokud by ale od začátku nemělo nastaveny velice "volné" podmínky pro nakládání s uspořenou částkou / a tak bylo možno se státním příspěvkem šetřit třeba i na dovolenou nebo na auto /tak jsem přesvědčen,že by se jeho obliba v našich končinách jen opravdu velmi těžko rozběhla .
Trochu mi to připomíná rozjezd kuponové privatizace .Byl o ni na počátku minimální zájem a opravdu jen díky Viktoru Koženému který dával "něco zdarma :o) " se to rozhýbalo .
Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)
17. 10. 2013 20:32 | TVK
Roční vedení účtu je obvykle za 330 Kč a pokud se cílová částka v posledních letech pohybuje okolo 350tKč, tak obvyklý "vstupní poplatek" 1%, rozpočítaný na 6 let efektivního spoření činí dalších 580 Kč. Takže 1.165 - 330 - 580 = 255 Kč ročně.
Závěr - průměrný našinec si na stavebním spoření, kde je nabízen úrok prakticky na úrovni spořících účtů (1-2% p.a.), spoří 6 let a peníze má po tuto dobu nedostupné, aby každý rok po zaplacení všech poplatků získal ještě dodatečných 255 Kč. A to se vyplatí ...
16. 10. 2013 22:28
16. 10. 2013 22:26
Stavebko je nezstupitelné v oblasti malých úvěrů na rekonstrukci. Zcela běžně se dá potkat s lidmi, kterým baby ve Spořce vnutili místo stavebka spotřebák. Rozdíl? Pár tisíc kaček měsíčně. Pak stačí přijít o práci - na pár měsíců - a je zaděláno na osobní bankrot.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 10. 2013 19:02 | zik
16. 10. 2013 15:48 | Pavel
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 10. 2013 13:48 | Mirek
Prostě byl to výhodný střednědobý spořící produkt pro ukládání menších částek a kdo ho nevyužil tak trochu zaváhal. Pokud by ale od začátku nemělo nastaveny velice "volné" podmínky pro nakládání s uspořenou částkou / a tak bylo možno se státním příspěvkem šetřit třeba i na dovolenou nebo na auto /tak jsem přesvědčen,že by se jeho obliba v našich končinách jen opravdu velmi těžko rozběhla .
Trochu mi to připomíná rozjezd kuponové privatizace .Byl o ni na počátku minimální zájem a opravdu jen díky Viktoru Koženému který dával "něco zdarma :o) " se to rozhýbalo .
16. 10. 2013 13:19
16. 10. 2013 10:49 | Zik
16. 10. 2013 8:03