Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Lidl spustí obří výprodej, nabídne zboží ze skladů. Má ale podmínku
Obchodní řetězec Lidl uvolňuje místo ve svých skladech, od 12. do 21. prosince nabídne...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Petr Šourek
mediátor a podnikatel, Corrupt Tour
Alexandr Vondra
politik
49,02 %
z 51 duelů
0,00 %
z 51 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: Prohnilí! Proč nás supermarkety krmí prošlým zbožím?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
20. 3. 2013 22:15, pavel brno
Zrovna se mi pozvracel syn a s hrůzou budeme čekat, jestli to nebude horší(salmonela atd).V žádném případě za to nemůže obchodník,ten se jen chová tržně, jak mu káže Václav Klaus.Může za to česká obchodní inspekce,protože kdyby dala řetězci pokutu třikrát denně,tak mi kurva nikdo nevymluví, že se na to ty řetězce nevyserou.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)
17. 8. 2014 8:40 | VONDRÁČKOVÁ H.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
1. 8. 2013 20:14 | Tomas
20. 3. 2013 22:15 | pavel brno
21. 12. 2012 10:44 | Honza
26. 10. 2012 22:45 | petronilo
26. 10. 2012 11:22 | oldis
25. 10. 2012 1:06 | Navara
30. 4. 2012 11:16 | Radka
20. 3. 2012 14:44 | Pavel
Nikdy např. už nekoupím maso v supermarketu. Koupil jsem takhle v Lidlu zabalené kuře, přinesu ho domů a je zespodu zelené. Udělal jsem to pak asi dva měsíce poté a situace se opakovala. Naštěstí reklamaci rychle a korektně uznali. I z Tesca jsem si dovezl nazelenalé hovězí bifteky zabalené na polystyrenovém tácku. Jednou jsem si při nákupu v Tescu chtěl koupit vepřové steaky přímo z jejich řeznictví a tak jsem požádal prodavače, aby mi je ukázal zespodu. Byly úplně zelené, i v tom blbém světle co tam mají (proč asi?) to bylo vidět. Tak jsem na to zhnuseně ukázal, že to rozhodně nechci a prodavač jen pokrčil rameny a vrátil steak na své místo zelenou barvou dolů. Takže maso kupuji jen u řezníka!
13. 3. 2012 19:20 | kateřina
13. 3. 2012 10:48 | Krakonoš
13. 3. 2012 0:36 | Archimonde
Aby někdo neměl dojem, že chválím Hypernovu. To vůbec ne, já jsem steptický naprosto stejně vůči všem řetězcům a nákup je pro mě pouze dilema - výběr nejmenšího zla. V Hypernově tedy pozor u mléčných výrobků. Výrobek, kterému během několika málo dní končí lhůta "spotřebujte do", bývá v regálech často zcela vpředu. Pro stejný výrobek s delší trvanlivostí musíte šáhnout dozádějc. Striktně a důsledně kontrolujte v Hypernově datum spotřeby zejména u výrobků, které mají spotřebu řádově týden-14 dní. Další fintou je, že na výrobek např. za 14 kaček dají obří žlutou upoutávku "AKCE" a zlevní ho o korunu, přičemž výrobek má dobu spotřeby buď zítra nebo rovnou ten den kdy nakupujete... O korunu!! I za poloviční cenu bych si sakra rozmyslel, jestli mám hazardovat s mikroflórou svých střev...
Jogurty: Zapomeňte na dobré mámy, táty, strýčky, tetičky atd. Hnusná chemická sračka tvořená z drtivé většiny cukrem a škrobem. Mlíko to nevidělo ani z rychlíku. Změňte si v hlavě že "bílý jogurt je fuj" nebo že "bílý jogurt je pro lidi, co se potřebujou vys*at"... Kupte si český bílý jogurt, zamíchejte s jahodovou marmeládou z jablek (nebo radši s domácí) a ucítíte ten rozdíl. Doporučuju bílý choceňský, Hollandia, Olma. Výborné jsou také jihočeské Agrola ve skle, ale cena převyšující 20 kč za jeden způsobila, že to už není tak masově kupovaný produkt...bohužel... jinak jsou totiž opravdu výtečné a na Mlékárenských dnech v Přibyslavi, kde je výrobce prodával za 10 korun (s plnou dobou trvanlivostí! nebyly to žádné že by tomu za pár dní končilo datum spotřeby! a navíc v širokém sortimentu příchutí) a lidi to tam kupovali v mnoha desítkách kusů na osobu...
Salámy a uzeniny, to je kapitola sama pro sebe. O těch už bylo napsáno opravdu hodně. Tady mám jen jeden výraz: údiv. Ano. Je pro mě naprosto neskutečné a nepochopitelné, že to vůbec ještě někdo kupuje. Nemusíte být vegani nebo vegetariáni, abyste zavrhli salámy. Kupujte klidně maso dál... ale proboha ne salámy. Dřív jsem si občas dovolil koupit si salám s cenou min. 20 Kč/10 dkg, to jsou ty různé "zámecké", "farmářské" a "výběrové" šunky... dnes už nekupuju salámy a uzeniny VŮBEC. Všude je totiž E250, dusitan sodný. Ve všech "dětských" šunkách atd. Věřte, jeden čas jsem dělal velmi důkladný průzkum v různých marketech. Salám bez E250 jsem prostě nenašel. Vyhazujete akorát šílený peníze za to, abyste si koupili "lepší" salám, kde bude "aspoň" 75% masa... lidi, kteří šetří i na salámu, se pak cpou tím nejneuvěřitelnějším hnusem, že si to nikdo ani nedovede představit. Semleté kosti, zobáky a peří, prasečí kůže, trocha přírodního sádla a maso té nejhorší kvality co už nešlo zpracovat nikam jinam a voalá, salám za pětikorunu/10dkg je tu...
Závěr: Je to opravdu smutný, ale já už do marketů chodím APRIORI s tím, že musím pečlivě číst, hlídat, kontrolovat, co do toho košíku vlastně dávám a jsem holt smířenej s tím, že to, co kupuju, je vždycky určitý kompromis... daň za to, že jsme si vycinkali zrušení řezníků, pekařů, družstevních mlékáren atd.
12. 3. 2012 23:04 | Tomáš
12. 3. 2012 22:30 | Vladimír Polák
12. 3. 2012 18:36 | Roman
12. 3. 2012 17:35
12. 3. 2012 17:23 | Joža Kolář
Jak z toho ven? V maximální možné míře nakupovat u našich německy hovořících sousedů.
12. 3. 2012 17:02 | Petr
12. 3. 2012 16:28 | Pája
12. 3. 2012 15:15 | Jan
A můžete mi poradit, jak tu kvalitu poznáte? Obávám se, že řídit se cenou v Česku není cesta ke kvalitě, ale POCITU kvality, což je dost velký rozdíl.
A jen tak mimochodem na adresu oslavných vět na malé obchody výše. Děje se tam povětšinou úplně to samé, jen to dělají šikovněji, pečlivěji, sami a tedy bez svědků. Pan Nguyen u vás je možná čestná výjimka, u nás je to přesně obráceně.
Stránka 1/2
Předchozí