Prohnilí! Proč nás supermarkety krmí prošlým zbožím?

Ondřej Tůma | rubrika: Co se děje | 12. 3. 2012 | 31 komentářů
Písnička o tom, že u nás zákazník dostane o řád horší zboží než zákazníci v supermarketu s týmž logem na Západě, je notně obehraná. Nedosti však na tom, že dostáváme druhou jakost – potravinářská inspekce přináší do starého songu nový hudební motiv: ta druhá jakost je klidně prošlá nebo plesnivá!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 3. 2013 22:15, pavel brno

Zrovna se mi pozvracel syn a s hrůzou budeme čekat, jestli to nebude horší(salmonela atd).V žádném případě za to nemůže obchodník,ten se jen chová tržně, jak mu káže Václav Klaus.Může za to česká obchodní inspekce,protože kdyby dala řetězci pokutu třikrát denně,tak mi kurva nikdo nevymluví, že se na to ty řetězce nevyserou.

+39
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

12. 3. 2012 14:12 | Krakonoš

Zcela jednoznačně se jedná o prohnilý systém, kdy vedení kvůli maximalizaci zisků tlačí na svoje podřízené, aby se prodalo vše a odpisy zboží byly co nejnižší. Vedoucí jsou jen loutky v rukách vyšších nadřízených, kteří jsou hodnoceni podle obchodních výsledků a pokud nebudou mít výsledky, můžou si hledat jinou práci. Časté kontroly odhalily pouze to, co se tady děje už dávno. O zdraví spotřebitelů nebo o spokojenost zákazníku tady nikdy nešlo. Pan Juračka asi nikdy nepracoval v takovém řetězci. Pokud si myslí, že "manažer prodejny by něco podobného nepřipustil". Asi mu nedochází realita. Manažer prodejny buď něco takového přímo nebo neprímo nařídí a bude mít výsledky nebo půjde od válu. S panem Vaňkem souhlasím, dokud bude hodně lidí ochotno koupit kdejaký šunt bez ohledu na kvalitu, hlavně když to bude levné, tak se nic nezmění. Chce to méně nadávat a víc vybírat kvalitu za rozumnou cenu. Tam, kde prodávají prošlé, prohnilé nebo plesnivé zboží jako na běžícím pásu raději vůbec nechodit.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 14:02

Malých obchodů s potravinami přibývá a mají otevřeno do desíti do večera. Pan Nguyen nekecá a maká. Jen si ho ještě musíte vychovat, aby nabízel to, co chcete. Přetrhne se, aby to měl. Pan Nguyen v našem okresním městě například prodává český česnek paličák, kupuje ho od malopěstitele...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2012 13:46 | liehne

Supermarkety jsou super partneři bank a ministerstva financí. PENÍZE tam nosí skoro všichni ať už chtějí nebo nechtějí. Malých obchodů s potravinami proto ubývá. Supermarket dnes už nechybí v žádném i menším městě. Supermarkety bojují o zákazníky a ty, které pracně uloví v souladu se současnou stále pochybenější morálkou podvádějí a okrádají. Zcela logickou strategií, která asi neprojde, jsme přeci jen národem lenošivých tupců - jen se poptejte svých známých, kdo všechno nakupuje v supermaketech (také se dívá na televizní zprávy a čte Blesk) - a zjistíte, že to dělají snad úplně všichni - je odvrátit se od falešně nablýskaných, podvodných supermarketů... Následuje pokorný návrat do pultových obchodů (pokud ještě nějaké zbyly), kde prodává "pani odvedle", která vás nikdy nepodvede ani neokrade, protože by to byl konec její živnosti. Co je menší (v tomto případě myšlen obchod) je zkrátka mnohdy také lepší.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 13:01 | pepa

Anebo se odpojit uplně a vrátit do jeskyní a v letě na stromy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2012 10:54 | Monika

Souhlas s panem Vaňkem, posílala bych je pěkně do chládku. Tady jde o zdraví. Jak můžou dělat takovou prasárnu a přelepovat datum trvanlivosti? Jsme tu vážně otloukánci - operátoři, supermarkety, benzín - služby na prd a platíme jak mourovatý. Lepší je telefon odhlásit, nakupovat na trhu a jezdit na kole =)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 8:27 | Jasan - Kunín a Nekunín

Stala se mi taková věc. V Dtestu bylo ohodnoceno máslo Kunín mezi jedním z nejlepších. V akci v Tescu měli máslo Kunín - mělo trošku podlouhlejší tvar než obvykle, ale stejný obal. Doma rozbalím a zjistím, není to ta chuť másla, co obvykle, chutnalo prostě hrozně, jakoby to ani nebylo máslo. Dívám se blíže, vyrobeno ve Francii. V jiném řetězci máslo Kunín - naprosto stejný obal, klasický tvar, ale vyrobeno v ČR, chuť výborná, to bylo to výborné testované máslo v Dtestu. Takže zřejmě bohužel zavedení výrobci si kazí pověst také tím, že vyrábí různé šarže s různou kvalitou pro hurá akce supermarketů a ničí si tím pověst kvality. Po zkušenosti v Tescu u mne převládala nechuť máslo Kunín vůbec koupit. Nicméně pak po koupi šarže vyrobené z ČR v jiném řetězci naštěstí chuť výborná. Takže zřejmě na západě asi taky maji spešl ingredience pro východní národy, po kterých by u nich neštěkl pes. Problém také je, že např. v Hrušce v naší lokalitě vedou jen dva druhy másla - první druh v Dtestu dopadl naprosto nejhůře a druhý druh zpravidla není, nebo je to taky docela bída. Např. máslo Tatra v takovém poloprůhledném obalu 200g, taky docela katastrofická chuť. Problém je, že některé řetězce prostě neumožňují kvalitě se prosadit, protože prodávají jen to, co vyberou a můžou to být jen ty hnusy. Pokud člověk nemá možnost koupit jinde, tak smůla. To je systémový problém, který likviduje kvalitu a málo se o něm mluví, pořád ty řeči o zákazníkovi, ale zákazník, když chce kvalitu a v tom marketu ji prostě nenabízí, tak co má dělat, objíždět deset obchodů v okolí??? A co když i tam nevedou????
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 8:18 | eďa

Jezděte ke mně. Pašíka jsem zabíjel před týdnem. Krmil jsem ho šrotem, bramborami, řepou, chlebem a popřivama. Panečku, tlačenka, jitrničky, jelítka, po nich se jen zaprášilo, ani jsem všechny své kamarádky neuspokojil.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2012 8:11 | eďa

Je to stejný, jako s pumpama na pohonné hmoty. Jen výkřiky do tmy, mimořádně dobře placené místečka na inspekci, jen aby se nikoho nedotkla a neprohrála případnou arbitráž. Nic se však nezmění a ani změnit nemůže. Naopak, budeme jíst jedopotraviny čím dál více a s čím dál větší marží a DPH. Tak je trh nastaven - na zisku, soběstačnost zlikvidována, přece všechno dovezem, na hlouposti kupujících, na nekvalitě, zato kvantitě stejně tak jako je nastaven celý peněžní systém. Čím je jich víc, tím méně váží. Tak dobrou chuť.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 3. 2012 8:09 | Miki

Bohužel, to se netýká jen potravin...je to tak se vším! I například s módním oblečením...Co se neprodá na Západě, to jde do Prahy, co se neprodá v Praze, jde do ostatních regionálních poboček...Jsme prostě popelnice Evropy!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 7:44 | Lada

Ano, jsou to lotři nejhrubšího zrna, tak třeba ve čtvrtek jsem si kupoval svačinu v PENNY marketu v Brandýse nad Labem, svačinu u masny ZEMAN a celou jsem ji pěkně vyhodil. Objednal jsem si 2 kolečka tlačenky u docela slušně vypadající prodavačky, dostal co jsem žádal, zaplatil a odjel. Doma manželka rozbalila papír a koukáme jako blázni co jsem to donesl, nahoře jedno kolečko dobré a pod ním druhé úplně černé, oschlé a nevábně vypadající už od pohledu. Tlačenku sežral můj pes, protože účtenku jsem vyhodil a jet 12 km reklamovat 24 korun bych stejně asi nejel. Už nás tam ty zloději od ZEMANA nebudou vídat. Akorát nevím, kam za chvilku budeme jezdit nakupovat, když obdobné praktiky je možné sledovat i jinde.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 3. 2012 7:28 | Bob

Správně, už Karel IV nechal nepoctivé obchodníky namáčet do Vltavy :-) Ale nebylo by lepší, kdyby se tady raději jmenovaly ty konkrétní obchody kde proběhla kontrola a bylo to v pořádku? Abych věděl kam si můžu dojít na nákup. Jsem totiž zákazník a nikoliv kontrolor. Sice se snažím vše kontrolovat, ale proč tedy platím ze svých daní někoho kdo to má dělat za mne?
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

David Marek

ekonom

Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
David Marek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services