Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
20. 1. 2006 14:09 | .
20. 1. 2006 13:19
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
20. 1. 2006 12:55
20. 1. 2006 10:47 | Jirka
K uvedenému příkladu zajištění proti pohybu cen energií je třeba dodat, že nejde o 100% zajištění, neboť cena ropy, plynu, elektřiny a jiných podob energií na trhu s finančními produkty nekopíruje věrně vývoj spotřebitelských cen. Odchylky jsou cenové i časové. Navíc se nelze tímto způsobem zajistit proti všem inflačním rizikům - např. růstu mezd. K překonání inflace je tedy třeba alespoň část úspor investovat rizikovějším způsobem. Ještě tu vidím jeden háček. Pokud jsou mé náklady na energie 40 tisíc ročně a stejnou částku investuji do energetických certifikátů, pokryje výnos v ideálním případě navýšení ceny energií v ročním horizontu. V příštím roce ovšem budu muset investovat o ten výnos vyšší částku. Aby mi výnos pokryl rozdíl v poplatcích na energie a současně navýšil základ investice na další období, musím nakoupit produkt s pákou 2:1. To není v článku zmíněno.
Sám inflaci neřeším. Mým záměrem je maximalizace výnosů. Používám poměrně široké spektrum finančních produktů od běžných účtů až po individuální obchodování s akciemi. Zde se maximálních výnosů snažím dosahovat selekcí titulů a časováním trhu. Energetické certifikáty v portfoliu nemám. Pokud bych s energiemi a komoditami obchodoval, pravděpodobně by to bylo podobné obchodování jako s akciemi. Tedy spekulativní za účelem maximalizace výnosu, ne zajištění proti paralelnímu vývoji cen.