Komunisté jsou živou hrozbou

Erik Tabery | | 15. 4. 2005 | 142 komentářů
Žádná jiná politická strana nebudí takové obavy jako ta komunistická. Přitom se ale stále častěji ozývá, že je to zbytečný strach, neboť komunisti jsou již strana demokratická a se svou předchůdkyní nemá nic společného. Je to ale skutečně pravda? Není to jen přání, které se nezakládá na pravdě?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 4. 2005 9:28, Jarmila

Ještě k premiérovi:
"to, že je Gros ťuňťa neznamená, že udělal něco protizákoného". Nezlobte se, jeho strýček Vik a Vikův sponzor Rod jsou pro mně důvěryhodní stejně jako Babinský se svatozáří. A pokud premiér řekne národu prostřednictvím televizní kamery, že je dobře že se o projektu jeho ženy mluví, protože jeho rodina na tom aspoň vydělá a následně že by nechtěl svou politickou kariérou ohrozit podnikání své ženy, nemá na místě premiéra co dělat! A myslím to opravdu upřímně :-)) Ve SKUTEČNÉM demokratickém státě by totiž na tom místě už druhý den nebyl! Tohle by si nedovolil říct na jednání ani neuvolněný starosta v Horním Dolní, protože by mu spoluosadníci vzteky vymlátili okna a donutili ho k demisi. Zatímco náš premiér se omluví a naivně se domnívá, že je všechno v pořádku.
PS: já mu v začátku i docela fandila, protože byl mladý a mohl mít odvahu se pustit do nějakých reforem. Ono je toho u nás tolik co změnit, že by mi bylo vcelku jedno, jesli je v čele levý nebo pravý. Dodržovat zákony a snažit se o rozvoj národa mohou oba.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 4. 2005 12:03, Benedikt P.

Proč se vůbec otíráte o Ameriku? Kdyby nebylo jí, nikdy bychom tu neměli svobodu. Oni mají prostě pohled na svět takový, že svobodu prostě přinesou do celého nesvobodného světa. Jen občas zvolí prostředek, který se některým lidem nezamlouvá.
Pokud by nešli do Afganistánu, do teď by tam byla uhnízděná al-kajda, kdo ví, třeba by již neohrožovala jen Ameriku, ale začala by diktovat svoje požadavky i Evropě. Když muslimští teroristé zabíjejí Američany, je to podle vás dobře, ale vždyť ti magoři zabíjejí i vlastní muslimy.
Jsem rád, že Amerika má sílu a prostředky pro boj proti terorismu.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 142 komentářů)

15. 4. 2005 17:13 | Jarmila

Kdosi chytrý řekl kdysi bonmot, že komunismus by se dal možná vybudovat, kdyby se nebudoval s lidma. Já si hluboce vážím komunistů, kteří do rodně strany vstoupili z přesvědčení a pro tuto ideu udělali vše, co bylo v jejich silách. Ale oni nedokázali zabránit tomu, aby se do čela dostali neschopní a všeho schopní, zloději, zlodějíčci, kariéristé. A doplním to druhým bonmotem z doby socialismu: víte, kdy bude na světě komunismus? Až budou mít všichni všude známé. Za našeho socialistického režimu nebylo všechno jen špatně, proto mi vadí, když se dnes tento režim jen pomlouvá. Dneska jedeme druhým extrémem, všechno pomlouváme a nic nám není dobré. Na komunismu bylo dobré to, že se např. stavěly byty. Špatně ale bylo, že řada z nich byla v honbě za množstvím velice nekvalitní a že se nechal zchátrat dosavadní bytový fond. Na přidělení státního bytu se navíc čekalo 15-20 let a bez jakékoli záruky, že se na Vás dostane. Dobré bylo bezplatné školství od jeslí po vysoké školy. Špatné bylo to, že se na umístění dítěte do školky čekalo několik let, až už to nebylo třeba, protože dítě mezitím vyrostlo a začalo chodit do školy. Dobré bylo, že měl každý práci. Špatně bylo, že byla placena jakákoli práce, i ta nekvalitní, protože SSSR odebral všechno (a občas nezaplatil, stejně jako jiní kamarádíčkové). A tak by se dalo pokračovat. Revoluce v r. 1989 byla úspěšná hlavně proto, že lidé chtěli napravit špatný socialismus. Nikdo nehlasoval pro návrat ke kapitalismu. Naší chybou bylo, že jsme to dopustili, díky i tomu, že hodně nás vyrostlo v socialismu a s kapitalismem jsme měli zkušenosti pouze učebnicové nebo z občasného výjezdu na dovolenou do tehdejší Jugoslávie. Další chybou je, že se naši současní politici hádají o pitomosti, nevládnou a nedovedou poznat, co bylo dobré a co ne. Dobré bychom si měli ponechat, špatné napravit. Chtěla bych se dožít doby, kdy to nebude jen sen a nesplnitelný ideál.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 16:31 | Vašek

Finanční server se má věnovat financím. Nebo je to jistý druh "přidružené výroby"? Když nejsou žádné bankovní novinky, tak si střihneme politické okénko? :-) Podle mne tady tento článek nemá co dělat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 16:13 | Honza

Jaké studenstké revoluci? Jednalo se o majetkový převrat organizovaný podplacenými "herci" a oblblými studenty.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 16:01 | Rostislav

Já jsem také nikde nenapsal, že dříve bylo vše ideální. Kdyby tehdy všichni v KSČ byli skutečně oddaní věci, nestalo by s to, co se stalo před 15 lety. Akorát srovnávám a jsem přesvědčen, dříve bylo leccos lepší. Jinak s vámi v podstatě souhlasím. Je třeba říci, že mezi socialismem a komunismem je rozdíl. Komunismus je spíše cílová idea, ke kterému se směřuje, ale naprosto ho dosáhnout nelze. Samozřejmě že Marx a Engels nemohli vědět, jak to bude vypadat za 150 let, ale oni také výslově prohlašovali, že jejich učení není dogma a je třeba ho doplňovat. Pochopitelně je pravda, že každý režim si hájí pozice, nepůjde proti sobě. Pro majetek se vraždilo pochopitelně možná už když člověk byl spíše ve formě opice. Dnes se vedou ty nejhorší války kvůli ropě a nejsmutnější věc je, že česká vláda podporuje iniciátora těchto válek a světového četníka. ČR se tak stala agresorem, což nikdy předtím v dějinách nebyla. Jsem rád, že se zde našel někdo, kdo dokáže rozumně diskutovat a ne chrlit trapné nadávky.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:59 | Starmen

mno jo "výhradně vlastněném Němci" - ale když to nechtějí tam, vezmou to třeba jinde... to už je na Vás sehnat si někoho kdo to otiskne. Rozdíl je v tom, že Vás za to nikdo nezvaře nebo nebude stíhat (pokud to nebude vyloženě protizákonné).
To že něco je extrémně pravicové neznamená, že je to kontrolováno pravicí... Dnes máte noviny pravicové, levicové i extrémně oběma směry... dřív jakýkoliv pokus o druhý směr zašlapávali do země. Dnes se vše děje pouze na úrovni slovních potyček. Když teď řeknu, že ODS jsou to a ono a celá pravice ja na ho.., tak mě za to nikdo nezavře nebo nebude stíhat. A to je ten hlavní rozdíl.
To že se někomu něco nelíbí a tak to neotiskne ve svém časopise je přece legitimní. Vy si do domu taky nepustíte člověka, kterého tam nechcete pustit.
"Každý režim si hájí pozice, to je pochopitelné." - souhlasím, ale každý to dělá jinak. Někdo zavírá lidi a někdo na sebe poutá pozornost. Co si myslíte, že je legitimnější?
"V žádném režimu neexistuje objektivní informace." To nevím jestli mám souhlasit, ale řeknu to takto. Kdy se dovíte více informací ? Když někdo bude mít kontrolu nad vším, protinázory se prostě ven nedostanou a oponenti budou systematicky likvodováni (zavíráni, vyháněni ...) a nebo když někdo na sebe bude vázat média a třeba i kecat blbosti, ale rozhodně je nebude ovládat všechny a to ani ne úplně ovládat, kdy je vždy nějaký prostor aby se informace dostala ven jinudy (např. konkurenčnímy cestami), které nepůjdou nijak potlačit ? Pokud tolik toužíte po informacích, pak nechápu, jak můžete propagovat komunismus, který nehodící se informace totálně ubil, zničil, potlačil. Proč si myslíte, že je teď tolik afér ? myslíte, že dříve nebyly ? všechno je to o tom, že média musela držet ústa a krok. Kdyby vládnoucí strana měla pod kontrolou média tak myslíte, že by jsme dnes věděli např. o aféře financování ODS z 98' ? nebo teď o Grossovi ? Promiňte, ale zdá se mi, že máte trošku klapky na očích.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:53 | Vanguard

Milá Jarmilko, ani jedna z větví rodu Schwarzenbergů, které u nás žily do války se asni v nejmenším nedopustila kolaborace s nacisty a tudíž nebyl důvod jim zabavovat majetek podle Benšeových dekretů. Hlubocká větev, ač jazykově německá, se přihlásila k odboji a za války podporovala Beneše v Londýně. Za to jim nacisté uvalili na majetek nucenou správu. Po válce převzal nucenou správu československý stát a marně se hledala záminka ke konfiskaci jistě obrovského majetku. To, že se nic nenašlo v době, kdy se konfiskace prováděly na základě pouhé příslušnosti k německému národu, jistě svědčí o tom, že chování hlubockých Schwarzenbergů za války bylo bezvadné. Jejich majetek byl znárodněn zvláštním zákonem č. 143/1947, dodnes jedinečným v dějinách českého práva. Majetek jim zabavili prostě proto, že ho měli příliš, nikoliv na základě kolaborace. Pokud se týká orlických Swarzenbergů (z nichž pochází současný kníže), majetek byl skutečně zabaven komunisty a tudíž nebyl důvod ho nevrátit, stejně jako se vracel majetek jiným občanům. O žádném rozporu s Benešovými dekrety nemůže být řeč. Majetek hlubocké větve nikdy vrácen nebyl, ačkoliv také nebyl zkonfiskován na základě Benenšových dekretů. Příště, až budete, něco psát, pokuste se zjistit si alespoň, základní fakta, ušetříte se zbytečného ztrapnění.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:46 | torturnickuv silacky nenavistny oponent

ale houby s octem za stareho rezimu by nas vsechny kteri jsem si otreli hubu o tu svinskou komunistickou teorii proste parta rudych gestapaku nakopala v rit a vsadila do vezeni ...
v cesku neni zadny rezim ale normalni situace ... to nektere lidi ovsem sere protoze je pohodlne bejt ovci uvazanou u poloprazdneho koryta a strasenou vlkem proti kteremu je natazen kolem ohrady ostnaty drat ktery kupodivu brani ovci vyjit se podivat jestli ji nekdo s vlkem pouze nebalamuti
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:45 | Fredy

Patnáct let po studentské revoluci a tady je tolik příznivců zločinecké organizace, která, již jen svým názvem, porušuje Ústavu ČR? A i na těchto, spíše odborných, stránkách? To jsem tedy nečekal.
Musím uznat, že ideologové starých pořádků svoji práci odvedli skutečně dokonale. Komunismus dokázali vpravit většině lidu dost hluboko pod kůži. Někdo říká, že se to nedá vyléčit, že se s tím musí žít a s tím i zemřít. Asi mají pravdu.
Šanci je snad mladá generace, která tuto "úchylku" nemá. Jenže jiní zase říkají, že komunismus je jako mor a je vysoce nakažlivý a že proti němu nejsou protilátky. Nejsou? Já si myslím, že ano. Každodenní ochrana naší svobody a demokracie je tím nejlepším sérem. Pro někoho to možná nejsou dobré vyhlídky. Hlavně pro ty, kteří věří v návrat éry pečených holubu samohubek. Osobně, jako optimista, v naší budoucnost věřím.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 15:28 | Eduard

Já spíš vidím cenzuru i autcenzuru nyní. Ať si zkusí nějaký redaktor napsat do tisku dnes téměř výhradně vlastněném Němci, něco, co by se nelíbilo majitelům. Televize je plně kontolována pravicí. Radiožurnál je extrémně pravicový. Každý režim si hájí pozice, to je pochopitelné. V žádném režimu neexistuje objektivní informace.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:16 | Rostislav

A proč bych se nemohl dívat na takovéto internetové stránky? Já jsem si vydělal peníze (ostatně ne tak velké) jako vysoce kvalifikovaný technický pracovník. Tak proč bych se měl stydět? Nejsem proti kapitálovému trhu (ani soukromému vlastnictví), to je samozřejmě věc, která existuje i v socialismu. Tak proč bych s takovými penězi nemohl nakládat a stydět se? Jsem ale proti nespravedlivě rozdělovaným ziskům. Málokdo si snad myslí, že třeba prodavačky v různých xxx-marketech jsou hodnoceny podle zásluhy? Každý ví, jak se se zaměstnanci zachází. Znám spoustu lidí, kteří chtějí poctivě pracovat a práci nedostanou. A jedná se i o vysokoškolsky vzdělané a schopné lidi. Znám jednoho elekroinženýra, který prodává Nový prostor. Můžete namítnout, proč si nezřídí svou živnost. Každý ale přece svoji živnost mít nemůže a také na to každý nemá základní kapitál. Z podpory se žít nedá jak si někdo myslí. Každý nezaměstnaný ji také nedostane, to je častý omyl. Souhlasím s tím, že mezi nezaměstnanými jsou i tací, kdo nechtějí pracovat a to se mi také nelíbí. Jenže těch je menšina. Všechno je v tom, že odpůrci KSČM vůbec často neví, jaký je jejich program. Oni přece nejsou proti soukromníkům, nechtějí žádné znárodnění apod., jak masírují média veřejnost. Rozhodně pro drobné živnostníky dělají ze všech stran nejvíc. Pravice podporuje jen velké firmy. Na dřívější poměry nadávají často ti, co se měli dřív ze všech nejlíp a i byli ve funkcích. Viz Kočárník, Dlouhý, Tlustý, nelze jmenovat všechny. Já rozhodně dovedu respektovat člověka, který má jiný názor než já, pokud to není fanatik. Ale jen takového, kdo si za svým názorem stojí a nepřekabáťuje se. Buďte přesvědčen o tom, že ti, co jso dnes u moci, by se při změně režimu (což NATO nedovolí) překabátili opět. Souhlasím s vámi, že vše bylo rozkradeno. Muselo by se začít od začátku. Co nebylo rozkradeno, bylo zababku prodáno a zisky jdou do zahraničí. Pak pochopitelně stát nemůže mít peníze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:06 | Starmen

To byla narážka na to, že komunistické režimy se snaží všmožně potlačovat, usměrňovat a kontrolovat informační kanály, kterým internet bezesporu je.
by jste vs. byste - máte pravdu.. stydím se..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 15:02 | Jarmila

Milý Rosťo, kvůli majetku se lidé bohužel vraždili už od pravěku. Komunisti sami kradli taky a za socialismu býval občas zlodějský funkcionář KSČ nikoli zavřen do basy, ale povýšen na vyšší místo. Jen se ty různě nezákonně nabyté majetky se před lidem obecným tajily. V jednom máte pravdu: dnes je hodně zlořádu a nepravostí. Myslíte ale, že za to můžou jen různě převlečení komunisté? Nebo spíš bezpáteřní kariéristi, kterých je ale dost za všech režimů, nejenom dneska? I za Hitlera se našli lidé, kteří kolaborovali, a lidé, kteří proti fašismu bojovali. Řada těch, co kolaborovali, po válce najednou převlékla kabáty a najednou z nich byli komunisti. Opět podotýkám, že to bylo za všech režimů. Myslíte, že po r. 1620 po bitvě na Bílé hoře, řada tehdejších pánů nepřevlékla honem kabáty? A proč to lidé jenom dělají? Přece kvůli majetku a kvůli výhodám! Kdyby přišli Číňani a bylo výhodné mít kvůli majetku šikmé oči, na chirurgických klinikách by byla tak dlouhá řada, že by se vyplatilo tu chirurgii vystudovat i postgraduálně. Komunismus má jednu vadu. ještě nikdy v historii se ho nepodařilo uvést do praxe. U táborských husitů skončila tato jinak docela dobrá myšlenka po dvou letech experimentů, u pařížských komunardů nevydržela jedinou sezónu. Majetek lákal a pečení holubi nikomu do huby sami nelétali, muselo se holt pracovat. A to, co dneska známe jako myšlenky komunismu, jsou názory většinou Marxe a Engelse, jenže jsou cca 150-200 let staré. Oni měli v mnoha ohledech pravdu a řada jejich myšlenek se časem uskuteční, ale ve zcela jiné formě, než oni psali. Např. takové všelidové vlastnictví. A co jiného je vlastnictví akcií? Kdo je chce mít, může je vlastnit, může si je koupit, může z nich mít zisk ve formě dividendy. Že to Marx neznal? Uvědomte si, že žil v době, kdy nebyla známa držba majetku ve formě akciové společnosti. On se i ten kapitalismus od jejich života vyvíjel, a to dosti značně. Jenže komunisté neměli vizionáře a mysleli si, že společnost je neměnná, zatímco ona se měnila a vyvíjela. A tak došlo k paradoxu, kdy jsme stálým budováním komunismu nakonec vybudovali kapitalismus. Kolumbus jel taky na Západ, aby nakonec další objevitelé přijeli z Východu.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 14:50 | Eduard

Proč by příznivce jakékoli strany nemohl otevřít internetovou stránku???? Jinak se nepíše "by jste", ale byste.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 14:21 | Starmen

O poctivou dobrou práci je zájem téměř vždy. A to co říkáte, o tom to je. Dělník je dělník a tak podle toho dostává plat. A když jste dělník, tak se musíte spokojit s normálním platem. Samozřejmě zase ne mizerným. Když ale někdo přinese něco nového, něco vymyslí nebo těmto dělníkům práci ulehčí atp.. , tak rozhodně nemá mít normální plat a je podle mne normální, že ho má daleko vyšší. Taky pokud někdo ví, jak vydělat peníze, tak ať je má.
Co se týče majetků našich mocipánů, tak musím bohužel souhlasit. Ne každý přišel ke svým prostředkům poctivě. Ale osobně preferuji radši pár lidí s nepoctivě nabytým jměním než práci, ze které budu mít akorát kolektivní dobro, které budou využívat i lempli válející se na kanapi. To se potom na to můžu pěkně vytentočkovat a válet se taky.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:35 | Willy

Proti Respektu nemám nic, čtu ho pravidelně řadu let a s velkou částí jeho článků i souhlasím. Bohužel je několik témat, kde jsou podle mne dost mimo (např. jaderná energetika, některé dopravní stavby, a nakonec i ten zmíněný V.K.). Skutečně se programově zastávají slabších, ovšem někdy bez ohledu na to, zda je na jejich straně pravda či nikoli.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 14:15 | Jirka

41? To už by člověk měl mít rozum. A hlavně mne zarazilo, že se příznivec KSČ(M) vyskytuje na serveru s tak kapitalistickým zaměřením, jako jsou peníze, kapitálové trhy atd.? Vy snad máte vlastní kapitál? A nestydíte se? Ale co byste se styděl. Lidí, co kážou vodu a pijí víno je u nás tolik, že je to vlastně úplně normální.
Ano lidé se dříve měli líp. Alespoň ti, kteří chodili do práce, nic tam nedělali a brali za to mzdu. Dnes se takoví mají dokonce ještě lépe: Do práce je nikdo chodit nenutí a berou za to podporu. Jen jsem zvědav, jak dokáže KSČ tyto vymoženosti a výdobytky zachovat, když to co zbylo po jejím hospodaření do r. 1989 se nyní doprodává, nebo bylo rozkradeno. Je hezké, že chce svým voličům dávat. Ptám se ale, kde chce brát? Bude snad jen tisknout bankovky? V tom případě počkám s nákupem tapet.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:56 | Luděk

Já si do rozčeřené diskuze aspoň dovolím vtip, abych to zpestřil. Velmi výstižný. Z hory Blaník vyjednou v roce 1992 Blaničtí rytíři, kteří v hoře spí a mají vyjet, když bude národu nejhůř. Setkají se však s Václavem Klausem, který jim vysvětlí svůj plán transformace ekonomiky. Když ho vyslechnou, vojevůdce rytířů zavelí: Hoši, jedeme zpátky, ono bude ještě hůř!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 13:46 | Rostislav

Jeden silně pravicový politik řekl: Dělník, který volí pravidi, je buď blbec, nebo mizera. Kdo komu závidí? Jak může kdo poctivě získat miliardy? Vzpomeňme, jak přišli k majetkům (najednou) nynější mocipáni. Ať má majetek, kdo si ho zaslouží, komunisté přece nejsou proti majetku, ovšem poctivě získanému. Normální člověk si snad nemůže myslet, že (například) Kožený si na majetek vydělal poctivě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:39 | Marek

Jen doplním Rostislava: Zapomněl také, že v ČR vládnou také špióni (Pilip, Bubeník and company) a také třeba jedna pornoherečka ovládala trůn (to naštěstí skončilo) prostřednictvím krvelačného vládce. Připomenu Weschkrnovy sliby: Budu prezidentem jen do předčasných voleb, nebudu chtít nazpátek majetek, nebude nezaměstnanost. Křivě přísahal na více ústav, včetně socialistické. Vyzýval k tzv. humanitárnímu bombardování a genocidě národa. Jak to v takovém státě může vypadat? Nebo když se vybírá na nadace, z jejichž peněz se financují diverzní akce proti suverénním státům? Viz tzv. Člověk v tísni.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 13:39 | Jirka

Ano, polistopadové vlády tady leccos pokazily. A až si lidi protřou oči a zjistí, že komunismus je blbost a že mají od svých politiků také vyžadovat pořádnou práci, pěkně jim to spočítají. Doufám, že už o blížících se volbách.
V politice se děje spousta skrytých a pro obyčejného člověka těžko pochopitelných věcí. Asi Vás nikdy nenapadlo, že to může být třeba takto:
KSČ viděla, že by se lid mohl začít bouřit, kvůli její neschopnosti vést zemi k prosperitě a bez omezování svobody. Tak se zrodil geniální plán. Důchodci Husák, Štrougal a další už byli stejně zralí na penzi, tak přenechali své posty "Nové krvi". Ta našvindlovala převrat, k němuž zneužila studentské hnutí. Od té doby tu předstírá politický souboj několika stran, které se družně střídají ve vedení a nepustí mezi sebe skutečnou konkurenci. Tím jak przní, co se dá, získává body domněle svržená KSČ(M). Tak jako bylo sehráno divadýlko s odsouzením komunismu a jeho hlavních aktérů, z nichž se dokonce tu a tam některý mihl i před soudem, je nyní hráno divadýlko s Grossem a jeho vilou a bude možná brzy pod vedením KSČM sehráno nové divadýlko s bývalými tuneláři z ODS. Slepá veřejnost zajásá, jak bylo s těmi škůdci zatočeno a v očekávání návratu lepších včerejšků směle vykročí k zítřkům. Šag vperjod, dva šaga nazad. Spousta rudokožců (nemyslím indiány) se stále vyskytuje ve všech parlamentních stranách. Jen mají nový lak. A nedá se jim upřít, že přes svůj ideologický a tragický omyl jsou nesmírně mazaní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Paclík

podnikatel, Viktoria Plzeň a Dočista

Lubomír Lízal

ekonom

Tomáš Paclík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Lubomír Lízal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services