Komunisté jsou živou hrozbou

Erik Tabery | | 15. 4. 2005 | 142 komentářů
Žádná jiná politická strana nebudí takové obavy jako ta komunistická. Přitom se ale stále častěji ozývá, že je to zbytečný strach, neboť komunisti jsou již strana demokratická a se svou předchůdkyní nemá nic společného. Je to ale skutečně pravda? Není to jen přání, které se nezakládá na pravdě?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 4. 2005 9:28, Jarmila

Ještě k premiérovi:
"to, že je Gros ťuňťa neznamená, že udělal něco protizákoného". Nezlobte se, jeho strýček Vik a Vikův sponzor Rod jsou pro mně důvěryhodní stejně jako Babinský se svatozáří. A pokud premiér řekne národu prostřednictvím televizní kamery, že je dobře že se o projektu jeho ženy mluví, protože jeho rodina na tom aspoň vydělá a následně že by nechtěl svou politickou kariérou ohrozit podnikání své ženy, nemá na místě premiéra co dělat! A myslím to opravdu upřímně :-)) Ve SKUTEČNÉM demokratickém státě by totiž na tom místě už druhý den nebyl! Tohle by si nedovolil říct na jednání ani neuvolněný starosta v Horním Dolní, protože by mu spoluosadníci vzteky vymlátili okna a donutili ho k demisi. Zatímco náš premiér se omluví a naivně se domnívá, že je všechno v pořádku.
PS: já mu v začátku i docela fandila, protože byl mladý a mohl mít odvahu se pustit do nějakých reforem. Ono je toho u nás tolik co změnit, že by mi bylo vcelku jedno, jesli je v čele levý nebo pravý. Dodržovat zákony a snažit se o rozvoj národa mohou oba.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 4. 2005 12:03, Benedikt P.

Proč se vůbec otíráte o Ameriku? Kdyby nebylo jí, nikdy bychom tu neměli svobodu. Oni mají prostě pohled na svět takový, že svobodu prostě přinesou do celého nesvobodného světa. Jen občas zvolí prostředek, který se některým lidem nezamlouvá.
Pokud by nešli do Afganistánu, do teď by tam byla uhnízděná al-kajda, kdo ví, třeba by již neohrožovala jen Ameriku, ale začala by diktovat svoje požadavky i Evropě. Když muslimští teroristé zabíjejí Američany, je to podle vás dobře, ale vždyť ti magoři zabíjejí i vlastní muslimy.
Jsem rád, že Amerika má sílu a prostředky pro boj proti terorismu.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 142 komentářů)

15. 4. 2005 13:27

Já doufám, že jsem mladý, protože je mi 41 let. Dobu socialismu si proto dobře pamatuji a tak dovedu posoudit, že lidé se tenkrát měli líp. Rostislav
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:22 | Starmen

"KSČM je ale jediná strana opravdu pro poctivé a slušné lidi." myslíte lidi, kteří zavírají jiné když mají jiný názor ? Nebo lidi, co neuznávají osobní duševní vlastnictví ? Co upravují informace a ovlivňují co se zveřejní a co je a není pravda ??
"ODS volí jen ti, kteří mají strach o to, co nakradli." A nebo taky lidi, co si váží osobního vlastnictví. Lidi co chápou, že plno lidí si zaslouží být bohatých, protože na to mají, společnosti něco přinesli a nezávidí jim. Lidí, kteří ví, že bez práce prostě nejsou koláče a že jim samo nic nespadne do huby a neřeší to stylem "však stát se o mě postará". Mám sice holou pr... jak se říká, ale nesnáším lidi, co závidí nebo neuznávají lidi, kteří se dopracovali tam kde jsou. A už vůbec ne lemply.
"Za posledních 15 let roste kriminalita" - bohužel ano "nezaměstnanost" - bodejť by ne když komunisti vytvářeli umělá místa a mnohdy produktivita práce byla opravdu mizivá.
"Za neschopnost a zradu dávají se zlaté padáky." - mno z úst člověka propagující komunismus toto zní opravdu nádherně.. :-))
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:08 | Unknown

"pokud by byla zvolena a měla by snahu udělat z čr ekonomicky silnou republiku tak by byla česká republika prohlášena za terorizmus podporující zemi a jako taková by byla bombardována USA"
proboha co je tohle za žvásty ?? Bombardují USA Finsko? Švédsko? Irsko ? mimoto USA není první žebříčku "blahobytu". A od USA se máme opravdu co učit (stejně jako od Finska atp) ať je to v investování do vědy až po uznávání i duševního vlastnictví a patentových práv.
"ALe když vám nevadí že příjde vniveč práce tolika českých vlastenců a státotvůrců" úžasná to práce... opravdu se jim to povedlo... podívejte se jak byla situována ČR po válce a jak teď.. mimo to je známo, že komunismus často potlačuje média resp. ovládá, co se kde vypustí, tak by mne zajímalo co jako takový velký příznivce komunismu děláte vlastně na internetu ? Aha... vy jste nějaký komunistický prominent, takže vy by jste se na internet za komunismu taky dostal a mohl i psát o XY sjezdu komunistické strany jak se plní plán na 120% a jak české rolnické ženy stojí při svých mužích při budování prosperujícího sociálního státu.
na mraky vašich otázek jedna... musel by jste se na všecko toto ptát, kdyby zde nebylo těch 40let po válce ?
A víte proč dříve plno problémů nebylo ?? protože se o nich nemluvilo. V TV jste se dozvěděl o plnění plánu, o sjezdu a kdo ví o čem. On živto není procházka růžovou zahradou a když Vám někdo dá růžovou pásku na oči, tak to neznamená, že za ní je svět opravdu růžový. A běda když se za tu pásku podíváte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 13:00 | Jarmila

Vy se divíte, že autor, který je redaktorem týdeníku Respekt, napíše protikomunistický článek? Většinovým majitelem tohoto nezávislého týdeníku je pan Karel Schwarzenberg, jehož rodině komunisti zkonfiskovali nemalý majetek, zatímco Havel mu ho vrátil, a pokud vím, tak na základě dlouholetého přátelství a v rozporu s Benešovými dekrety. Tak proč se divíte, že jeho zaměstnanec plive špínu na komunisty? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Pramen informací: http://www.karelschwarzenberg.cz/zivotopis.html, http://www.schwarzenberg.cz/obchod/zverina.html, http://www.arts.gla.ac.uk/Slavonic/staff/OBCAN.html, http://www.ahasweb.cz/2001/282.htm, http://www.zamky-hrady.cz/1/hluboka_dejiny_schw.htm a další.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 12:55 | torturnickuv silacky nenavistny oponent

vzdycky me pobavi kdyz komousky radikal hovori o stejne urovni hnusu tedy o fasismu jako o cemsi spatnem a svoji zhovadilou ideologii zbrocenou krvi desitek milionu obeti vystrkuju na piedestal misto aby si strcil hlavu do pisoaru a tise se stydel za vsechno zlo ktere aplikovany komunismus zpusobil....
Strana ktera zradila svuj narod a zaprodala ho bolsevikum nema co spilat fasismu a imperialismu ...
svoloc je nick name komunisty
zavistive nizke mrzke a slizke stvoreni to je ten pravy obraz komouse
stydte se
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 12:47 | Benedikt P.

Co máte proti časopisu Respekt? Pořád patří mezi to lepší, co tu máme z médií, nepoklonkuje nikomu silnému a je svůj.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 12:33 | Benedikt P.

Ano, SSSR soupeřilo s USA, ale za cenu neskutečných ztrát na lidských životech a na úplném vyčerpání ekonomických zdrojů země.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 12:29 | Benedikt P.

Milý hochu, předpokládám, že jsi velmi mladý hoch a nikdy jsi nežil v našem reálném socialismu, kde se budoval socialismus a komunismus za podpory našeho velkého bratra SSSR. Komunisté VŽDY hlásají něco jiného a potom si to udělají po svém. Teď se tváří jako demokratická strana a pokud se jim podaří vyhrát volby, to pak všichni uvidíme, jak s námi zatočí. To samozřejmě řekl sám velký vůdce Grebeníček na jedné neoficiální akci KSČM, která se naštěstí dostala do médií. Protože jsi tedy velmi mladý hoch, pak předpokládám, že je pro tebe strana KSČM velice krásná a přijatelná, neboť ona nikdy nic neukradla. Ale uvědom si, že je to strana, která je nástupkyní KSČ, která může za to, jaký je tu balast, jací lidé jsou u moci. Nebýt Gottwaldova převratu v únoru 1948, tak bychom byli jako stát úplně jinde, byly bychom nyní na úrovni tehdejšího Západního Německa a naše měna by byla jedna z nejsilnějších. Proto se nedivím autorovi článku ani serveru Peníze.cz, který jde proti údajné demokratické straně KSČM. Pokud budou komunisté u moci, server Peníze.cz skončí jako skončí všichni normální podnikatelé a živnostníci. Zbytek převlékne opět kabát. Slušní lidé si budou již tentokrát chtít uchránit své soukromé vlastnictví, které si nenakradli, ale poctivě vydělali. Tímto hrozí reálné občanská válka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 12:24 | uteri

Je pravdou že této zemi chybí silná strana - abych byl přesný silná vlastenecká strana, je ale pravdou že pokud by byla zvolena a měla by snahu udělat z čr ekonomicky silnou republiku tak by byla česká republika prohlášena za terorizmus podporující zemi a jako taková by byla bombardována USA (to v případě že by se nedalo udělat neco na způsob "oranžové" ukrajinské, "sametové" české nebo "modré" gruzinské revoluce), to je totiž daň za topolánkovu proamerickou pr-el. Taktéž míním o klauzově pr-eli. ALe když vám nevadí že příjde vniveč práce tolika českých vlastenců a státotvůrců.... Tak mně napadá, jste pojištěn u VZP? trpíte nějakou těžkou chorobou? jezdíte vlakem na venkov? jezdíte autem po dálnicích? je váš příjem podprůměrný? chystáte se studovat nějakou školu? budete kupovat byt? budete kupovat auto? pojedete do usa pracovat? budete přecházet ze stavu "nezaměstnaný" do stavu zaměstnaného? budete chtít půjčku na byt? Pokud je něco z toho pravdou tak vám tedy nezávidim - ovšem každý strůjcem svého štěstí ..... třeba není tak daleko doba kdy vzhledem k vaší ekonomické situaci budou i komunisté přijatelní ..... záleží na tom jak na vás dolehne politika polistopadových vlád.....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 12:12 | uteri

Ti kdo měli strach z komunistů mají dnes strach z vládnoucích politických stran - je pravdou že na počátku se dělaly chyby a spoustu lidí se tím odradilo ale nezapoměňme jak to tu vypadalo po válce (benderovci, werwolfové 5 kolona a pod) Ti co se báli obvykle nesouhlasili a z tech co nesouhlasili byli tací kteří chtěli mít více než ostatní (a to značně více) část z těchto je v polistopadových vládách, další část na bahamách. Teda až na vyjímky typu Tlustý, Ruml a spol kterým dalo moc práce dostat se do komunistické strany a dneska se o tom snaží hodně mlčet. Znám osobně dost lidí kteří nebyli v KSČ a kteří si bez problému dopisovali s lidmy z ameriky a nemněli s tím žádné potíže takže asi to nebylo tak horký jak se to dneska vykládá. Obávám se že jedíná šance dostat tento stát ze současných problémů je zvolit nějakou stranu, plnou morálně a odborně vyspělých vlastenecky založených a schopných lidí, která by měla většinu v parlamentu i senátu a za pomoci obratné diplomacie získat zpět prodané (rozdané) strategické podniky a zdroje surovin (ke strategickým podnikům bych přiřadil například komunikaci, energetiku, vše co souvisí s pitnou vodou, vodou a energetikou, zdroje nerostných surovin i jejich těžbu, vzdělání, zdravotnictví, významné podniky (např rafinerie) dopravní infrastrukturu (zejména dráhy) armádu a významné podniky mající vliv na bezpečnost státu (např letiště)) Bohužel podobného názoru nejsou současní politici a tak prodali telecom a jako dárek přibalili eurotela to za 82mld korun přesto že každý rok vydělával 12mld (zabít slepici která snáši zlatá vejce .... inu co jsme si zvolili to máme), je smutné že to není jediný podobně "dobrý" obchod. V usa odsouhlasili Patriot Act se slovy "radši menší svobody ale jistotu" Mně nezbývá než souhlasit a volit komunisty .....
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 11:50 | uteri

Stoupající preference KSČM jsou dle méhonázoru způsobeny velmi špatnou ekonomickou politikou polistopadových vlád. Ostatně nené se čemu divit - máme zahraniční dluh 1 bilion korun (který bude třeba nějak zplatit) vlády hospodaří od voleb k volbám bez jasné představy a plánů. Zní to divně ale bez dlouhodobých plánů se neobejde žádný větší podnik a tím spíš republika. V současné době cítím důsledky politopadových vlád - nemám jistotu zaměstnání ani kvalitní zdravotní péče ve venkovských oblastech ČR, jsem svědkem upadání jména české republiky v zahraničí a ze strany dnešního velkého bratra na věčné časy a nikdy jinak USA jsem na pracovním pobytu zažíval diskriminaci pohrdání a ústrky kterých by se v sovětském svazu neodvážili. Smutné také je že usa nejsou vhodným místem k pracovním pobytům z důvodu finančního. Vezmeme li v úvahu jakým způsobem se dokázali v sssr dostat z carského ruska k supervelmoci soupeřící s amerikou, nebo jak jsme se dokázali ze zničené poválečné zěme dostat na vysokou úrověň ekonomickou a vědeckou (může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit ale to je tak vše co s tím můžete dělat), je nabíledni že to komunisti vzali za lepší konec něř polistopadové vlády které zvládly všechno toto zničit a dostat nás na úrověň poválečnou, tj nic nám nepatří a zanedlouho nebudeme mít sociální jistoty. Je pravdou že je to úspěšné řešení české otázky. trvalo to pravda déle než Haydrich ale všichni k tomu kejvali. Pokud nejste spokojeni se stavem ekonomiky české republiky zamyslete se koho jste volili, pokud jste spokojeni patříte k 10% pomahačů v likvidaci českého národa a díky vám postupuje česká republika mílovými kroky k feudalizmu a nevolnictví. Vzhledem k tomu že to není můj směr budu se snažit komunisty podporovat přesto že nemají zahraničního partnera (rusko nebo jinou na americe nezávislou velmoc) který by nám zajistil suverénost v jednání. Vzhledem k tomu že jsem seznámen s americkým Patriot act myslím si že komunizmus by byl proti tomu zcela svobodným zřízením se všemy sociálnímy výhodamy které přinášel.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 11:40 | Rostislav

Autor by především před napsáním takovéhoto článku seznámit se s programem KSČM, než začne chrlit nenávist. Konunisté nejen slibují, ale jako jediná strana má konkrétní prgram, jak všeho dosáhnut. To nemá žádná jiná strana. Jděte se zeptat neprivilegovaných lidí, co si myslí o současném režimu. Mnoho se bude bát odpovědět, protože mají pochopitelně strach. KSČM je ale jediná strana opravdu pro poctivé a slušné lidi. Lidé mají největší strach z tzv. Modré šance. ODS volí jen ti, kteří mají strach o to, co nakradli. Je to strana tvrdého diktátu, korupce, bezohlednosti. Stejně tak ostatní strany. Za posledních 15 let roste kriminalita, nezaměstnanost, prostituce, rozkrádání, objevují se fašistické tendence. Rozkrádají se a zababku prodávají dříve prosperující podniky, podlézá se Amerikáncům a Němcům, ovírají se kanceláře fašistických sudeťáků v Praze. Za neschopnost a zradu dávají se zlaté padáky. Pokud budou ve vládě i v jiných důležitých funkcích váleční zločinci, mentálně postižení ministři a kolaboranti, kteří dělají ostudu doma i v zahraničí, pak patnáct let trvající kolaps bude pokračovat. Málokdo dnes už asi pochybuje o skutečnosti, že kapitalismus je řád, který se již přežil. Kromě toho ať si autor vezme filozofický slovník a podívá se, co je to komunismus. Zjistí, že zde nikdy žádný nebyl. Chci se jen zeptat, kolik dostal autor zaplaceno za tento štvavý článek. Jistě je za šíření nenávisti dobře placen. Možná i v dolarech a eurech. Je to ne článek, ale produkt fanatika. "ČLánek" vznikl buď z neinformovanosti a hlouposti nebo ze zlého dobře zaplaceného úmyslu. Ale myslím, že z obojího. Server Peníze se pro mě stal po zveřejnění této hovadiny nedůvěryhodný a nadále ho již nebudu číst.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 11:40 | Bouček Antonín

Souhlasím s panem Zachrdlou i s panem Willym. Politické diskuse nejsou tím, co na tomto serveru každý den sleduji. Uznávám, že mají určitou cenu z hlediska sledování psychologie a momentální nálady účastníků trhu, ale k tomu mi stačí prolítnout Mladou frontu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 9:59 | Jarmila

Prosím Vám, nenechte se vysmát. Ti komunisti mají ale opravdu mediální přitažlivost, že Vás straší ještě 15 let po sametové revoluci! Přečtěte si první učebnici dějepisu a můžete začít třeba ve starověkém Egyptě nebo v Babylóně. Dějiny jsou dějinami válek. Zabil, ukradl, přepadl, znásilnil - to není dnešní černá kronika, to je oslavný popis římského vítěze. Čím víc zabil a ukradl, tím byl slavnější. Znárodňovali, ééé kradli už Přemyslovci, znárodňovalo se za husitů, o konfiskacích po Bílé Hoře ani nemluvě. Znárodňovalo se také v r. 1918 a nechcete mi snad namluvit, ze to bylo dílo komunistů, že ne. Proboha, pochopte, že zákony se tvoří k tomu, aby davy měly iluzi demokracie! Kdyby politici věděli, že demokracie bude řešit společenské problémy, tak by ji dávno zakázali. Zákony jsou tu proto, aby umožnily legální vykořisťování chudých bohatými a aby chudí přitom tak neřvali a nedělali revoluce. Socialistický systém se v tomto státě rozsypal ne proto, že by byl podporován kýmsi zvenčí, ale proto, že jeho šéfové už neměli sílu ani chuť vládnout. Proto trvalo jen šest neděl, než po demonstraci na Národní třídě byl zvolen Havel presidentem. Komunisti se sice pokusili svolat mimořádný sjezd, ale byli tak strašně "akční", že ho svolávali až na konec ledna 1990! To v tom roce 1948 byli akčnější, i když ještě neexistovala televize. Akorát ten sjezd byl už zbytečný, když už byl na Hradě Havel. Tenkrát se moc doslova válela na ulici a bylo otázkou, kdo ji zvedne. To udělalo Občanské fórum, které se pak proměnilo v několik politických stran a ty s tůznými ideologiem i střídavě vládnou dodnes. A jako při každém takovém převratu došlo i k převratu ekonomickému. Je historicky ověřeno, že při každném takovémto dějinném zvratu se krade, a to legálně i nelegálně. Někoho poté lapnou, jiný to narafičí chytřeji nebo někoho jiného podplatí, takže nakonec sedí ne v lapáku, ale ve vládě, kde má možnost tvořit zákony a legalizovat nabytí majetku v předchozím období. Pokud budete chtít vědět, zda zůstane nový systém u moci, položte si otázku, kolika procentům lidí se dnes daří lépe než za předchozího režimu. Pokud se dnes bude lépe dařit většímu procentu lidí, komunisty volit nebudou. Pokud se dnes většině lidí daří hůře než za předchozího režimu, ohlížejí se po někom, kdo jim zajistí lepší zákony, lepší fungující stát a lepší živobytí. Nic víc, nic míň. A strašení komunisty je v tom případě jen vytahování kostlivce ze skříně a strašení malých dětí bubákem. PS: podle teorie revolucí ta sametová nebyla dokončená a bude následovat další. Otázkou je kolik jich bude, než bude celý proces dokončen. Je mi líto, dějiny hovoří jasně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 9:42

Zapomněl jsem uvést, že se jedná o válku s V.Klausem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 9:41 | Radek

Já naopak tuto věc vítám a jsem rád, že se server čas od času věnuje důležitým věcem, které přesahují oblast osobních financí. Podle mě je to v tuto chvíli obzvlášť důležité, navíc jsem podobný text, který by se pokusil analyzovat komunistický program, nikde jinde nečetl.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 9:40 | Willy

Taky jsem koukal jako vrána. Navíc nechápu, proč musí válka pana Taberyho, resp. časopisu Respekt a jeho majitele p. Schwarzenberga, bývalého kancléře Václava Havla, přerůstat i na stránky odlišně zaměřeného periodika.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2005 8:59 | chm :-)

Z komunistů strach nemám, nebýt podpory z východu, komunismus padl daleko dříve než v roce 1989, nebo se alespoň změnil v „lidskou“ stranu. Kdo dnes komunisty podpoří v jejich plánech? Kuba? Severní Korea? nebo snad Čína? :-)) Řada komunistů podniká, cestuje po světě a užívá si svobody, který z nich by se tohoto vzdal? Letáky plné hesel už jsou jen prázdná hesla, s účelem udržet si přízeň kovaných bolševiků, ale je jen otázka času kdy vymřou a společně s nimi odejdou i bojovná hesla do zapomnění. A strašit tím že komunisté chtějí znárodňovat? To snad dnes nemůže nikdo myslet vážně, snad ani komunisté :-)) Všechno co by dnes ukradli, musela by česká republika po prohraných mezinárodních sporech vrátit nebo zaplatit, takže místo znárodňování by to bylo jen drahé vykupování majetku.
A vyhánění zahraničních investorů? Co mají komunisté raději než maminku a tatínka? Dolary (eura apod.) :-))
Komunismus stalinského typu se nemůže vzkřísit v zemi, která je tak úzce napojena na okolní demokratický svět. Stačí se podívat na averzi Evropy k Rakousku, kde jen trošku povystrčil růžky Heider :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 8:39 | Zachrdla - TriMan

Když se 1.4. na PZC objevil článek „Stanislav Gross: narcis, který si užívá moci“ kladl jsem si otázku, zde jsem jen nepochopil Apríl a nebo, zda se jedná o nový trend ve směrování tohoto serveru. Zdá se, že dnešním článkem jsem dostal odpověď. Škoda. Politických diskusí různé úrovně a různého stupně emocí je na Internetu více než dost. Serverů zaměřených na osobní finance jen několik a PZC patřil k těm nejlepším.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 4. 2005 8:15 | Petr

No, strach z komunistu maji taky (aspon nekteri z nich), kteri (prestoze si nenakradli), zazili aspon zcasti socialismus v realnem nasazeni, a nebyli zrovna v "Te Spravne Strane" (TM).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Senta Čermáková

manažerka

Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Senta Čermáková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services