Komunisté jsou živou hrozbou

Erik Tabery | | 15. 4. 2005 | 142 komentářů
Žádná jiná politická strana nebudí takové obavy jako ta komunistická. Přitom se ale stále častěji ozývá, že je to zbytečný strach, neboť komunisti jsou již strana demokratická a se svou předchůdkyní nemá nic společného. Je to ale skutečně pravda? Není to jen přání, které se nezakládá na pravdě?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 4. 2005 9:28, Jarmila

Ještě k premiérovi:
"to, že je Gros ťuňťa neznamená, že udělal něco protizákoného". Nezlobte se, jeho strýček Vik a Vikův sponzor Rod jsou pro mně důvěryhodní stejně jako Babinský se svatozáří. A pokud premiér řekne národu prostřednictvím televizní kamery, že je dobře že se o projektu jeho ženy mluví, protože jeho rodina na tom aspoň vydělá a následně že by nechtěl svou politickou kariérou ohrozit podnikání své ženy, nemá na místě premiéra co dělat! A myslím to opravdu upřímně :-)) Ve SKUTEČNÉM demokratickém státě by totiž na tom místě už druhý den nebyl! Tohle by si nedovolil říct na jednání ani neuvolněný starosta v Horním Dolní, protože by mu spoluosadníci vzteky vymlátili okna a donutili ho k demisi. Zatímco náš premiér se omluví a naivně se domnívá, že je všechno v pořádku.
PS: já mu v začátku i docela fandila, protože byl mladý a mohl mít odvahu se pustit do nějakých reforem. Ono je toho u nás tolik co změnit, že by mi bylo vcelku jedno, jesli je v čele levý nebo pravý. Dodržovat zákony a snažit se o rozvoj národa mohou oba.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 4. 2005 12:03, Benedikt P.

Proč se vůbec otíráte o Ameriku? Kdyby nebylo jí, nikdy bychom tu neměli svobodu. Oni mají prostě pohled na svět takový, že svobodu prostě přinesou do celého nesvobodného světa. Jen občas zvolí prostředek, který se některým lidem nezamlouvá.
Pokud by nešli do Afganistánu, do teď by tam byla uhnízděná al-kajda, kdo ví, třeba by již neohrožovala jen Ameriku, ale začala by diktovat svoje požadavky i Evropě. Když muslimští teroristé zabíjejí Američany, je to podle vás dobře, ale vždyť ti magoři zabíjejí i vlastní muslimy.
Jsem rád, že Amerika má sílu a prostředky pro boj proti terorismu.

Zobrazit celé vlákno

-16
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 142 komentářů)

25. 10. 2019 16:23 | JILM

bla
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 5. 2005 14:27 | Jarmila

S lehkým zpožděním, ale s odkazy na literaturu. Pokud máte, Fredy dojem, že můj požadavek na to, aby byly na potravinách informace o jejich obsahu, byl nesmyslný, tak se podívejte: http://ihned.cz/1-20107295-16173510-004000_d-47, případně sem: http://ihned.cz/index.php?p=002000_d&article[id]=16173570 nebo sem: http://ihned.cz/index.php?p=002000_d&article[id]=16173850, případně si přečtěte HN z 19.5.2005. Ten lyžař přišel kvůli zatajené informaci o dva roky života a možná o solidní kariéru. Může se zato svobodně soudit, třeba i do konce života. Stále máte dojem, že naše debata tady na serveru ohledně potravin nějak chválila komunisty nebo že neměla spojení s penězi?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 5. 2005 6:35

Velmi správně. Strašení komunisty není účinné.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2005 8:48 | Michal

Copak PCB v mléce, ono se nemluvilo ani o Černobylu a o Brežněvově smrti, až když to prasklo a ututlat to nešlo. A víte, proč se byla Brežněvova smrt ohlášena za 3 dny? Protože poslali Ilju Muromce na Západ pro živou vodu a on přitom emigroval. :-))
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 4. 2005 19:09 | Speedy

...ten tzv. terorismus má vždy nějaký prapůvod, obvykle v nějakém jiném terorismu a ve velkým, dlouhodobě neřešeným bezpráví. Třeba v terorismu zavádění prý demokracie a prý svobody, cha, cháááá, ale zavádění "demokracie" a "svobody" výhradně dle tzv. jednoho mustru a tzv. jediného výkladu, a to tak, aby patřičně ztloustla i peněženka právě toho zavádějícího. Nebo si myslíte, že se někdo jednoho dne ráno probudí a řekne si z ničeho nic, tak, a já budu tím teroristou? To jste opravdu tak naivní? Když si ženská opásá kolem sebe výbušninu a jde vyhodit sebe a především okupační hlídku těch, kteří jim ve jménu té "své" demokracie a svobody sebrali půdu, sebrali vodu, vyhodili do povětří dům a zabili dítě od sousedů? A příště zase někdo jiný odpálí bombu u těch, kteří to vše (krádeže a vraždy) desítky let očividně podporují?
Víte, já si myslím, že v přírodě je místo jak pro včely, tak i pro vosy. A teď si představte, že někdo nakuká včelám, že je špatné být vosou, že je nutné všechny vosy předělat na včely, v zájmu prý demokracie a svobody. Neboť jenom včely prý mají tu správnou svobodu a demokracii. No, vosa zase ale má plné právo přece říct, proč já mám být včelou a zavádět Vaši demokracii a svobodu, když vidím, že několikrát do roka za Vámi přijde včelař a sebere Vám med, za kterým se pachtíte. To je nějaká divná demokracie a svoboda. To si já, jako vosa, budu raději dál volně lítat po zahradě :-))
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2005 21:16 | Starik

souhlasím s tím, že koupit si banány je věcí každého.Je pravda, že to dříve nebylo. Ale je mi líto, že za ty " banány" nám narostly zahraniční dluhy ze 3mld na 30mld. Jsou to tedy drahé banány.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 4. 2005 9:28 | Jarmila

Ještě k premiérovi: "to, že je Gros ťuňťa neznamená, že udělal něco protizákoného". Nezlobte se, jeho strýček Vik a Vikův sponzor Rod jsou pro mně důvěryhodní stejně jako Babinský se svatozáří. A pokud premiér řekne národu prostřednictvím televizní kamery, že je dobře že se o projektu jeho ženy mluví, protože jeho rodina na tom aspoň vydělá a následně že by nechtěl svou politickou kariérou ohrozit podnikání své ženy, nemá na místě premiéra co dělat! A myslím to opravdu upřímně :-)) Ve SKUTEČNÉM demokratickém státě by totiž na tom místě už druhý den nebyl! Tohle by si nedovolil říct na jednání ani neuvolněný starosta v Horním Dolní, protože by mu spoluosadníci vzteky vymlátili okna a donutili ho k demisi. Zatímco náš premiér se omluví a naivně se domnívá, že je všechno v pořádku. PS: já mu v začátku i docela fandila, protože byl mladý a mohl mít odvahu se pustit do nějakých reforem. Ono je toho u nás tolik co změnit, že by mi bylo vcelku jedno, jesli je v čele levý nebo pravý. Dodržovat zákony a snažit se o rozvoj národa mohou oba.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 15:33 | Jarmila

Hlavně že ti američtí humanisti vězní nepohodlné cizince na Guantanamu, což je mj. porušování ženevských konvencí. Nebo je zavlečení a věznění osob na cizím území známkou demokracie nebo nedejbože humanity? O jejich humanitě svědčí i to, že tam nepustili ani Červený kříž na kontrolu. Hitler ho do koncentráků taky nepustil a byvši k tomu posléze donucen, udělal z toho div ne lázně. Zkuste se schválně Američanů zeptat, koho a za jakých podmínek tam vězní. Ti svobodymilovní demokraté se rázem zahalí do závoje mlčení a budou Vás přesvědčovat, že tam vlastně ani žádné věznice nejsou.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 12:49 | Speedy

Ale já tu přece nic jiného než argumenty neuvádím! Škoda, že nechcete psát do humoristické ročenky: pokud to, co místy píšete, i myslíte vážně, tak se tomu musím smát alespoň já. Vám ještě totiž nedošlo, že v poušti bylo a je nejhorším trestem vyobcobání z pospolitosti (a také od jednoho a obvykle jediného zdroje vody). Neb sám jedinec by nepřežil. Potom Vaše a odtud další odpíchnuté vývody (jako argument) o pokrokovosti prý kapitalismu nad prý socialismem, vlastně o prý pokrokovosti svobodné individuální sobeckosti kapitalistických demokratů (cha, chááá, v poušti!!!) nad prý totalitní pospolitostí starých Hebrejců jsou opravdu originálně zavádějící.
Osobně si myslím, že současný stav rýsujících se problémů obecně zde i ve světě bude dříve či později neudržitelný. V kategoriích a pojmech našeho (mého, Vašeho, ostatních) stávajícího a minulého myšlení. Pokud ne, tak Vaše horečnaté blouznění o prý svobodě a prý demokracii, odložen někde v chudobinci, ale s ikonou Standy Grosse v nohách postele, by pro Vás mohla být, nakonec, ještě ta nejmilosrdnější varianta. Varianta přežití a dožití...spolu s ostaními Vám podobnými...
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 12:40 | Benedikt P.

V žádném případě nelze srovnávat Hitlera a Ameriku. Kdyby nebylo Ameriky, nemáme tu svobodu. Díky Hitlerovi a Stalinovi jsme svobodu ztratili.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 12:29 | Jarmila

Tak přesně takhle to napsal Hitler v Mein Kampfu taky, akorát se mu to pak trochu vymklo z ruky, že? Že přitom přišlo o život pár miliónů lidí? Prosím vás, lidí je na světě jako sr**ček (=citát klasika). Svoboda, volnost, rovnost, bratrství, pravda a láska zvítězí. Kdyby tam bylo heslo "láska k penězům", tak tomu bych určitě věřila. Zatím vítězí jen flinty a hrubá síla. Pod praporem ideálů se vesele vraždilo i jindy v historii, třeba už i za husitů a sv. Václava taky zapíchli pro ideál. Jen to ve skutečnosti nebylo pro ty ideály, jak se nám všichni snažili a dodnes snaží podsouvat, ale vždycky jen o moc, bohatství, majetek a výhody.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 12:03 | Benedikt P.

Proč se vůbec otíráte o Ameriku? Kdyby nebylo jí, nikdy bychom tu neměli svobodu. Oni mají prostě pohled na svět takový, že svobodu prostě přinesou do celého nesvobodného světa. Jen občas zvolí prostředek, který se některým lidem nezamlouvá. Pokud by nešli do Afganistánu, do teď by tam byla uhnízděná al-kajda, kdo ví, třeba by již neohrožovala jen Ameriku, ale začala by diktovat svoje požadavky i Evropě. Když muslimští teroristé zabíjejí Američany, je to podle vás dobře, ale vždyť ti magoři zabíjejí i vlastní muslimy. Jsem rád, že Amerika má sílu a prostředky pro boj proti terorismu.
-16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 11:31 | Jarmila

Ale Anonyme, nezastávejte se pořád amerických agresorů! Vždyť Američani na Blízkém východě válčí už od konce II. sv. války. Jestli jim v tom letadle seděl někdo, komu bomba zabila tátu s mámou nebo ženu a děti, tak byl prostě neskutečně nakrknutej a chtěl se pomstít jakémukoli Američanovi a v tom okamžiku mu bylo jedno, který z nich to bude a bylo mu jedno, že přitom sám přijde o život. Kdyby už 50 let neválčili různě po světě, tak se jim to nestalo, mrakodrapy jsou i jinde. Nebo jste slyšel, že v takovém Japonsku nebo Hong Kongu mají problémy s teroristy (pokud to náhodou nejsou jejich vlastní šílenci)? Těm lidem jsem to nepřála, ani Afgháncům jsem bombardování nepřála, naopak, přála jsem malé školení AMERICE jako státu s agresorskou politikou. A plakat malého afghánečka jsem fakt neviděla. Asi proto, že to nebylo mediálně tak přitažlivé a asi proto, že jich tam těma bombama vybili daleko víc. Co kdybychom je pak třeba začali litovat a začali Američany za bombardování odsuzovat?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 11:27 | janula

ono je to ale problem, samotni Americania na svojich oficialnych strankach vlastne vysvetlili, ako si to predstavuju, Americania tam pojdu, budu mat naklady, v ramci demokracie sa sprivatizuju ropne vrty a ropovody a tieto peniaze sa pouziju na zaplatenie Americanom za oslobodenie....hadajte, kto by mal byt najviac uspesny pri privatizacii....takze s tym, ze oni sa stiahnu, je to sice pravda, ale majetok im ostane, zbavia sa starej techniky a este sa im to aj vyplati...a problem je v tom, ze take trivialne to nie je.Americania su inteligentnejsi ako Rusi, oni kolonie nepotrebuju fyzicke, im staci, ked z tych krajin tecu k nim peniaze, je to menej vidiet, ale viac z toho a podstatne mensie naklady....a narody sa neburia, lebo ved preco:-) Nie je zaujimave, ze rast americkeho hospodarstva (a burzy) sa znacne kryje s tym, ako padla zelezna opona a teda z postsocialistickych krajin sa stali "kolonie", ktore odoberali tovar a platili svojimi firmami?? a v podstate, ked uz nie je nic dalsie, tak nastava kriza v amerike??:-) ja im za to nenadavam, je to nasa hlupost a mozno len cez hlupost sa clovek uci, ale to nenamena, ze ich budem chvalit
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 10:49 | Starmen

To že jsou Američani namyšlení a nadutí souhlasím. Jak jsem psal, hrají si na policistu světa a měly by se uklidnit. Taky mě vyloženě štve, že všude "hájí zájmy" lidí a světa, demokracie, svobody a když přijde na jednu z nejdůležitějších věcí a to omezování skleníkových plynů kvůli globálnímu oteplování, tak odmítnou snížit emise, protože by to byl veliký zásah do jejich ekonomiky... jsem zvědav jakou eknomiku budou mít v roce 2400 kdy podle jedné studie budou ledovce až u NY (vlivem Glob.ot. začnou tát ledovce, sladká voda "zniční" hnací síly golfského proudu, ten přestane ohřívat ledovce na pólech a ty začnou sestupovat).
O Vietnamu třeba skoro nic nevím. O Jugoslávi taky moc ne, o toto jsem se moc nezajímal, ale pokud mne paměť neklame, tak se v Jugoslávii midlili mezi sebou a až pak zasáhla amerika. Na Balkáně se to midlilo vždycky. Ale tohle opravdu moc nevím.
"vymyslel boj proti terorismu" - když někomu ukradnou letadla a nabourají mu je do důležitých budov s mnoha osobami, tak si terorismus vymysleli ?? hmmmh...
"Že je to stálo hodně peněz? Souhlasím, neměli tam chodit, stálo by je to méně" - to byla narážka na tu ropu. Ropa je totiž hlavní argument odpůrců a přitom si neuvědomují, co to američany stálo a že za ty peníze by jí měly taky hodně... navíc ta ropa jejich nebude... maximálně ji dostanou za zvýhodněnou cenu, ale než jsem vrátí vynaložené náklady na tuto akci, tak to bude hoooodně dlouho trvat.
"Rusáky jsem taky nelitovala.." - jenže rusové si znás udělali kolonii.. zeptejte se třeba Poláků na Rusko. Pokud se nepletu, tak Amerika se chce tuším do dvou let z Iráku úplně stáhnout.
" Všimněte si ale, jak si Amerika veškeré to válčení drží hodně daleko od vlastních hranic" - mno ale to je snad logické a pochopitelné ne ???? Když uvidíte někoho agresivního s kudlou v ruce, tak si ho pustíte až na kůži ??? A taky vám neříkám "aby snad nějaká zbloudilá čepel Vám nepohladila játýrka".
"Proto jsem jim za tu jejich nadutost sestřelení těch dvou věží docela přála" - souhlasím, že dostali přes prsty a možná to potřebovali, ale přát něco takového, kde zahynuli "neviní" (kdo je dnes nevinný že :-) ) lidé.. mno to teda nikdy !!
"Zajímavé, že jsme předtím neviděli stejně dojímavý pořad, ve kterém bychom viděli plakat malého afghánce nebo jugoslávečka." - stačí se dívat na televizi. Dyť je to v televizi pořád. Zprávy, BBC ..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 10:26 | Starmen

Vaše výřečnost je opravdu úžasná. Jednou tvrdíte, že socialsimus stvořil ten a ten a když Vám řeknu, že socialismu byl dřív než ten a ten, tak to najednou otočíte na průběh. Takže opakuji. Bavíme-li se o tom, co bylo dřív, TAK JE PRŮBĚH IRELEVANTNÍ !!!! A za tím si stojím.
S cca středem souhlasím. Mimo to já jsem NIKDE neřekl, že komunismus jako myšlenka je vyloženě špatný, TEN REŽIM komunismu co tu byl byl špatný a bohužel tato KSČM co teď funguje, MÁ PLNO SHOD. A o tom to je. A několik posledních let tu tvrdím to, co tu napsala pí. Jarmila, že komunismus nemůže NIKDY fungovat s lidmi (alespoň né s takovými jací jsou dnes). Lidi prostě potřebují motivaci, protože je jenom pár pudů silnějších než lenost a jedním z nich je pud sebezáchovy. A často pud seberealizace/sebezviditelnění .
"A přitom ještě plácáte cosi o socialismu starých Hebrejců: pište do humoristické ročenky :-))" - vy něco řeknete, já Vám zaoponuji faktem a vy to odvedete úplně někam jinam a převedete na humornou stránku. Když schází argumenty... :-) Nejste náhodou politik za KSČM ? :-))
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 9:53 | Speedy

Mám několik dní potíže s internetem. Tak stručně, pane Anonyme. Zajímá-li Vás počátek, musí Vás vždy zajímat průběh i konec. Konec je ale také zároveň i počátek, počátek něčeho dalšího. Absolutní počátek asi zpětně nedohledáte a absolutního konce (toho věcí a Vesmíru mimo Vás) se, s pravděpodobností hraničící s jistotou, nedočkáte. Rozhodující z dlouhodobého hlediska bylo, je a bude efektivita přežití: společnost, která se s tímto pravidlem dostala do vážného rozporu a nedokázala si poradit, prostě nepřežila! Ty rozpory měly vždy příčiny jak vnější, tak také i vnitřní. Tedy i to vyhnití, o kterém mluvím, především vyhnití tzv. elit. Tam, kde se povedlo v daný okamžik nadávkovat ten správný koktejl demokracie a (ne)demokracie, svobody a (ne)svobody, kolektivismu a osobní zištnosti (jako motivace lidí), tam se přežilo a něco potomkům zanechalo. Přitom obsah pojmů jako demokracie, svoboda, kolektivismus, atd. se stále mění, nehledě na takové pojmy, jako kapitalismus, socialismus. A už vůbec nesmyslné je Vaše a ostatních absolutní známkování prý znaménky, tedy co je dobré plus (prý kapitalismus) a co je špatné mínus (prý socialismus). A přitom ještě plácáte cosi o socialismu starých Hebrejců: pište do humoristické ročenky :-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2005 9:30 | Jarmila

Já už tu s tou debatou budu taky končit, jen si dovolím doplnit něco k Americe. Víte, já nesnáším namyšlence, co sežrali Šalamounovy ponožky. A Amerika se dost dlouho chová velice arogantně. V zájmu prý světového míru válčí tu v Koreji, tu ve Vietnamu, pak v Jugoslávii, v Afghanistánu a jinde, všude hájí zájmy Ameriky a aby to prošlo i před ostatními, tak prý i světového míru. Když už se z ochrany světového míru stala fraška, tak se vymyslel boj proti terorismu, aby se to neustálé válčení zdůvodnilo. Že je to stálo hodně peněz? Souhlasím, neměli tam chodit, stálo by je to méně. Co tam vlastně dělali? Rusáky jsem taky nelitovala, když nám tu poskytli bratrskou pomoc a stálo je to peníze, které jsme jim pak za tu jejich "bratrskou ochranu" zaplatili. Všimněte si ale, jak si Amerika veškeré to válčení drží hodně daleko od vlastních hranic, aby ani střela nezabloudila a neotřela se o američánka. Proto jsem jim za tu jejich nadutost sestřelení těch dvou věží docela přála. Lidi, co tam zemřeli, byli sice naprosto nevinní, ale doplatili na nadutost politiky vlastního státu. Bylo zajímavé sledovat až hysterickou reakci, kdy jsme hned sledovali dojemné pořady, kde plakali malí američánci a báli se, jestli spadne bomba také na jejich domeček. Zajímavé, že jsme předtím neviděli stejně dojímavý pořad, ve kterém bychom viděli plakat malého afghánce nebo jugoslávečka. Těm snad z nebe padala mana nebeská či co. A Al Kajdá? Já se ani nedivím, že se ti Arabové brání. My jsme si u nás na Rusáky otevřeně se zbraní v ruce netroufli, tak jsme to sabotovali aspoň švejkovinou. Jo, sovětské metody byly občas světaborné objevy. Sovětští vědci např. v 50. letech po dlouhém a namáhavém bádání zjistili, že nejlepší potravinou pro tele je kravské mléko. Probůh, to věděl každý sedlák i bez vědeckého bádání! A tak by se dalo pokračovat. Ani Rusáci si kdysi neviděli do huby, jenže Amerika má na rozdíl od nich daleko silnější ekonomický potenciál.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2005 17:19 | Starmen

Mno ono přesněji jejich heslo "Pravda se musí ukázat ikdyby to mělo znamenat konec světa". Heslo Hebrejského systému je "Musí se přežít za každou cenu" nebo tak nějak. Průšvih na tom všem je, že není ani jeden vyloženě špatný nebo vyloženě dobrý. Pravda je (jako obvykle) někde uprostřed :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 4. 2005 17:12 | Starmen

"Vadí mi, že mi stát bere nemalý peníz na důchod, ale když má dáti, vymluví se na těžkou hospodářskou situaci, úmrtnostní tabulky, na nízkou porodnost a dáti nechce." - jojo, naprosto souhlasím.. ale jsou to komunisti, co chtějí zachovat stávající neudržitelný důchodový systém. a jsou to ti "modroptáčníci", kteří právě navrhují, aby si lidé šetřili samy. Jinými slovy co si našetříte, to budete mít (+ nějaké státní minimum). Pak už by Vás nikdo odírat nemohl ;-).
"Kritizovali jsme za komunistů, že stát má moc úředníků. Dneska jich je 3x víc." - jestli jich je 3x víc nevím, ale je jich moc.. souhlasím
"kritizovali jsme bordel ve státě. Dnes je tam také." - ano souhlasím, ale dnes o něm aspoň víme !!! a už si nikdo nedovolí tolik, jak dřív, protože se na něj snesou ti nesnášení novináři a udělají kolem toho takovej humbuk, že ten člověk je už pak vyřízenej !! Samozřejmě se ven nedostane všecko, ale alespoň něco.
"Kritizovali jsme výhody mocných. Dnes jsou ještě větší." - nevím přesně co tímto myslíte. Každopádně už neplatí to, že když si uprdne nějakej velkej komunista (dnes kapitalista), tak se nevyvraždí celá nějaká velká rodina atp...
"Kritizovali jsme nadbytečné papírování. Dneska papírujeme 10x tolik." - já nevím.. já dělám plno věcí přes internet a ani nemusím vytáhnout paty z domu... Nicméně tohle je podle mne opět spíše věc doby než přímo režimu.
"Kritizovali jsme neustálé zvyšování cen. Dneska se zvyšují rychleji." - zvyšování cen se bude kritizovat vždy. Ceny jsou ovšem relativní..musí se vztahovat k platům a kupní síla obecně roste.
"Kritizovali jsme fronty v obchodech. Dneska jsou na úřadech práce a můžeme je v rámci demokracie kritizovat jak je nám libo, neb se to stejně nezmění." - jak už jsem někde psal.. pořád je lepší větší fronta na úřadě práce, než uměle vytvořená místa a malá produktivita práce !!!
"Kritizovali jsme úplatky zdravotníkům. Dnes nemáme úplatky, ale pokud chceme lepší péči, musíme za ni zaplatit, protentokrát soukromníkovi." - bohužel, je to často tak
"Kritizovali jsme, že nemůžeme sehnat řemeslníka na drobnou opravu. Dneska ho neseženeme taky." - spíše nesouhlasím, ale obecně se to říct nedá.
"Kritizovali jsme, že nemůžeme dětem koupit banány. Spousta lidí jim je nekoupí ani dneska." - ale tak to už je snad jejich věc ne ? Podstatné přece je, že když chcou, tak můžou !!!!
s posledním odstavcem naprosto souhlasím.
A poslední věc. Já jsem nikdy netvrdil, že v tomto systému nejsou problémy, chyby a "špatní lidé".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/8

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

Jiří Krušina

podnikatel, Energo-Pro

Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Jiří Krušina
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services