Akcie: S&P 500 vystoupal nejvýše za devět měsíců

Nové zprávy o ziscích společností poslaly ve čtvrtek index S&P 500 na nejvyšší vzestup za posledních devět měsíců. Hvězdou evropských burz byl ve stejný den britský maloobchodní řetězec Marks & Spencer, jeho akcie vylétly skoro o 19 %.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 5. 2004 18:50, Jan Kolda von Žampach

Seňoro naše losangelská, jak prosté : přece od té doby, co si je nemůže kupovat v České spořitelně !

Zobrazit celé vlákno

+26
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 6. 2004 5:43, vaclav

Akcie podniku v indexu Dow Jones Industrial Average (spolu
s tisici jinymi) se ve Spojenych statech obchoduji na New York
Stock Exchange. Jsou samozrejme obchodovatelne i na nekolika
evropskych burzach. To neni prilis podstatne jelikoz si zadate
svuj prikaz brokerovi a on se postara o dalsi. Ve Statech se
dani zisk (capital gains) po prodeji i v pripade, ze akcie byla
drzena dlouhodobe. Slouzi-li mi pamet, ted, po snizeni teto
dane, neni vyssi nez 15%. Ctyricetiprocentni dan (kterou tu nekdo
v diskusi uvadel) je vymyslem.
Mozna, ze by leckoho mohl zajimat i fakt, ze za nakup (nebo prodej) jakehokoli poctu akcii jednoho podniku on-line (pres Internet) mi broker (Ameritrade) uctuje $10.99. Pres telefon by to bylo o par
dolaru vic.

Zobrazit celé vlákno

-15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

31. 5. 2004 16:58 | vaclav

Akcie Philip Morris (nyni Altria) jsem behem vice nez dvaceti let obchodoval alespon desetkrat (nezapocitavam option trades). Pokazde to byl vydelecny obchod (coz nemuzu rici o jinych akciovych obchodech). Jde o to nakoupit kdyz je Altria relativne levna, a cekat. Vase cekani bude ctvrtletne odmeneno lukrativni dividendou (kolik podniku ze triceti v Dow Jones Industrial Average plati vyssi dividendu nez Altria?). Tabak je husou ktera nese zlata vejce (jak se tady rika). Pravnici a politici jsou sice nejhorsi sebranka na tehle Zemi,ale nejsou hloupi: dobre vedi, ze prubezne vydirani/vykoristovani teto husy jim je mnohem prospesnejsi nez jeji zabiti. Mimochodem, v netabakovem vlastnictvi Altria je nekolik klenotu: pri kazde ceste do Prahy je mi kladeno na srdce privezt par cihel Philadelphia cheese.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 15:45 | Yerba Buena Mision Dolores

Skoda , ze clovek nenastudoval tu strategii Warrena Buffetta uz roku 1990 ! Skoda ze clovek nechodil do internetu uz roku 1990 ! Skoda ze clovek nedal tisíce penez na nejznámejsí americké akcie uz roku 1990 ! Skoda , ze nás nikdo z príbuzenstva , kamarádú , nebo spolupracovníkú nenaverboval na nejznámejsí americké akcie uz roku 1990 ! Uz bychom meli dnes milion euro. Me nekdo naverboval roku 1990 na úplne neznámé americké akcie , skoda ze to nebyly napríklad akcie Cisco , které udelaly z 10 tisíc 7 milionú od 1990 do 2000 ale stacily by i akcie Citigroup , které udelaly z 10 tisíc 200 tisíc behem 10 let. Ted se to musí jeste do dúchodu vsechno napravit a nebrat si 5 let dovolenou a vsí silou kupovat kvalitní akcie jako AIG , Citigroup , anebo i spadlé akcie jako Ericsson , aby se pak za 10 - 15 let mohlo jít do dúchodu s milionem euro ! Ovsem mládez má jeste 40 let casu nechat rúst akcie z indexu Dow Jones na miliony euro ! Stací jenom zkontrolovat si tech 30 akcií indexu Dow Jones a i nejvetsí firmy indexú S&P 500 a Nasdaq 100 (podle kriterií Warrena Buffetta) a dát na ne hned první vydelané tisíce euro , jeste pred cestou na Hawaii , Tahiti , Rio , Aca , SFo.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 13:44 | San Francisco de Asis

Pri bleskovém studiu strategie Warrena Buffetta se múze zdát , ze on drzí akcie vecne. Ale on uz hodne akcií prodal : Jestlize se kvalita akcie zhorsí , jestli rocní zisk podniku znacne poklesne , anebo jestli je akcie nebezpecne predrazená jako pri P/E 60 a P/B 16 , anebo jestli se za léta odhadovaný rúst kurzu uskutecní uz za nekolik dní. Kdyz ale po znacném poklesu zisku podniku , prijde hluboký pád kurzu dríve kvalitní akcie a zisk podniku se zase zlepsí , prichází cas tu akcii zase koupit.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 13:41 | Nuestra Senora La Reyna de Los Angeles

Od kdy má Česká vesnice zájem kupovat si akcie na burze Frankfurt ?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 12:55 | Jose Antonio Primo de Rivera

Chtelo by to , aby citibank.cz zarídila konto u citibank.de anebo dovolila obchodovat s akciemi ve Frankfurtu za 9,70 € z ceského konta citibank pres nemeckou homepage www.citibank.de Nebo by si clovek musel dojít na melouch de Nemecka , jenom kvúli prihlásení na úrade na nejakou nemeckou adresu , která dovoluje otevrení konta u citibank.de Zatím jeste není citibank v Passau , ale je v Dresden , Chemnitz , Halle , Leipzig , Jena , Gera , Zwickau , Bayreuth , Bamberg , Coburg , Cottbus , Nürnberg , Erlangen , Regensburg , Rosenheim , München , celkem 300 filiálek v Nemecku má citibank.de
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 10:38 | Jan Kolda von Žampach

Například, proč takové České spořitelně otisknou v profesních Hospodářských novinách před vánocemi přímo náborový článek na jejich brokerjet.cz, a proč v ten samý den, v jejich úřadovně v Praze 8, na Sokolovské, přímo kde je i jejich ředitelství ( tehdy dle nástěnky nějaký ing. Miroslav Domalíp ? ), tam o tom nic na přepážce nevědí ? Proč ? A to mi prosím, předtím, zase v jiné "šikovné" úřadovně České spořitelny bezdůvodně zablokovali a na dva měsíce mé české akcie ve SCP. Ale chtěl jsem to ještě jednou se spořitelnou a ze zvědavosti zkusit.
Myslím, že mám právo po zážitcích dovodit odpověď na otázku PROČ : neschopnost, neschopnost, neschopnost a od České spořitelny raději dále.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 10:06 | Jan Kolda von Žampach

Já bych taky kupoval akcie ve Frankfurtu ! Ale čekám zatím marně na nějakýho opravdovýho a novýho Zapatu, ne jenom na v podstatě bezzubý anonymní nick. Je potřeba bankám tady prohnat pěkně faldy a pohonit je zapatovsky vidlemi : aby už konečně dámy nabídly Čehúnům kompletní, cenově přijatelnou a funkční logistiku pro obchodování v eurech. Netvrdím, že pokusy tu nejsou, ale když už dáma není náhodou pidlovoká, tak je třeba nahluchlá, a tak podobně, není to stále ono. I ta čehúnská filiálka avizované Citibank - tak ta tu nepředvedla zatím vůbec nic, húúúúúúú, úúúúú. Úúúúúúú ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 3:51 | Alvar Nunez Cabeza de Vaca

V jedné knize pro deti je psáno , abychom koupili akcie od toho , co máme radi. Samozrejme , to je pohádka pro deti. Výrobce toho , co máme rádi , múze mít mizernou akcii. My musíme hledat akcii dobrou fundamentálne. Ale hledal jsem presto hledací masinou Google , jak se jmenuje akcie od cokolády Milka. A zjistil jsem : Milka byla od firmy Suchard , tu koupilo Kraft Foods a to koupil Philip Morris a ten se prejmenoval na Altria. A pod Philip Morris patrí i máslo Philadelphia. Kdysi dávno si koupil akcii Philip Morris i Warren Buffett , ale v posledních letech uz nesplnuje kriteria , aby se jeste dobre vyplatilo ji dnes kupovat a 10 let ji drzet a ani Milka a máslo té akcii Altria moc nepomohou. Je to tak , nebo jinak ?
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2004 3:48 | Emilio Zapata

Múze být , ze v USA se platí z krátkodobého výdelku s akciema asi 40% dan a z dlouhodobého výdelku asi 20% dan , ale kdyz se v Nemecku drzely akcie pres rok , neplatí se v Nemecku asi zádné dane. Dan se platí ale dobrovolne , v USA vzdy a z krátkodobého výdelku v Nemecku na financní úrad. Na nezaplacené dane z akcií se prijde jenom , kdyz financní úrad namátkove kontroluje banku. Presto je lepsí pro evropana kupovati akcie velkých amerických firem ve Frankfurtu a vystacit celý zivot s jediným kontem - v euro , i kdyz se kurzy amerických akcií ve Frankfurtu stále posouvají menícím se pomerem dolaru k euro.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2004 3:47 | Pancho de Villa

NEKOLIK MOUDROSTÍ Riskuje se , kdyz se neví , co se delá. Spekulování je nejnebezpecnejsí , kdyz to nejjednoduseji vypadá. Investujte do akcií inteligentne a nebudete mít na burze konkurenci. Malá mensina lidí vydelává s akciemi mnohem více nez prúmer a na úkor vetsiny , protoze investuje dlouhodobe do kvalitních akcií. Naproti tomu "Hin und her macht Taschen leer !" S dostatkem insider informací a s milionem penez múze být clovek uz za rok ruinován. Casopisy a televizní vysílání o akciích jsou jenom zábava. Ríditi se podle nich je jistá cesta k chudobe. Warren Buffett cte názory analytikú jen , kdyz nejsou v novinách zádné jiné vtipy. Trpelivost je nejdúlezitejsí ctnost investora. Nejvetsí chyba je usilovat o rychlé peníze. Daytraderi chybují stále. Kdo propadá panice pri pádu kurzu , nemel by akcie nikdy kupovat. Kdyz akcie spadly , tesíme se , ze múzeme kvalitní akcie levne prikoupit. 100 euro dnes - povazujeme za 50.000 euro za 30 let. Není dúlezitá cena akcie , ale hodnota , kterou za peníze dostaneme. Meli bychom koupit jen akcie podniku , kde lze ocekávat , ze pri dosazení jejich spravedlivé hodnoty za 10 let dnesní kurz nekolik stovek procent stoupne. Trpelivost je úspechem lovce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2004 17:06 | Dow Jones 30

Fajnový casopis , ale jen jeho dnesní cílo. V prodejnách tisku v Rakousku , Svýcarsku a Nemecku je dnes k dostání casopis : CAPITAL , císlo 12 , pro 27.5. az 8.6.2004 , za 3 euro. A na strane 140 jsou údaje ke vsem 30 akciím indexu Dow Jones o jejich PEG , P/Book , P/E , P/Cashflow , Zadluzení. Ba dokonce odvazují se blázni predpovídat prúmerný rocní rúst zisku ode dnes az do roku 2008 , coz múze být hodne daleko od pravdy , která se za 4 roky ukáze. No ale , kdo má nekolik tisíc euro , mohl by brát mimo jiného napríklad ty akcie s PEG pod 1 , tech je 7. Jinak si tu tabulku v tom casopise múze kazdý okopírovat za 10 centú v jakékoliv mestské knihovne a státní knihovne v nemecky mluvících zemích. Já mohu zde v názorech pod dalsím clánkem Akcie za týden ty akcie s nízkým PEG oznámit. Já mohu tu tabulku 30 akcií Dow Jonesu scanovat a dát na moji homepage --- http://akcie.1.tripod.com --- Alles klar ? Alles easy ? Alles paletti ?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2004 14:41 | vaclav

Odpoved na druhou otazku: pres 90% mych obchodu jsou options (opce na akcie nebo indexy). Z tohoto duvodu je pro me vyhodnejsi Ameritrade nez Scottrade. Navic, asi budete souhlasit, ze ne vzdy je (nejnizsi) cena rozhodujicim faktorem. Pouze jednim z mnoha. Pijete pivo ktere je nejlevnejsi? Odpoved na prvni otazku je obsahlejsi, pokusim se k ni vratit. Ted musim na par hodin zmizet.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2004 13:19 | Fidel Kastrol

To je skandál , nekteré České podniky jeste nevyplatily výplaty od ledna ! Ty mají hodne daleko do evropské unie ! Snad uz dostávají ti ubozí mraveneckové , co do podnikú stále chodí , aby o práci neprisli , od ledna podporu v nezamestnanosti ??? Nebo jsou úplne bez penez ???
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2004 13:09 | Simon Bolivar

Václave , je dan stejná z prodeje akcií v USA (asi 15%) at se drzí 1 den nebo 10 let ??? Zdá se , ze nemás ty nejlevnejsí poplatky za prodej akcií. Scottrader.com má poplatek online bez limitu asi jen 7 dolarú.
-14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2004 5:43 | vaclav

Akcie podniku v indexu Dow Jones Industrial Average (spolu s tisici jinymi) se ve Spojenych statech obchoduji na New York Stock Exchange. Jsou samozrejme obchodovatelne i na nekolika evropskych burzach. To neni prilis podstatne jelikoz si zadate svuj prikaz brokerovi a on se postara o dalsi. Ve Statech se dani zisk (capital gains) po prodeji i v pripade, ze akcie byla drzena dlouhodobe. Slouzi-li mi pamet, ted, po snizeni teto dane, neni vyssi nez 15%. Ctyricetiprocentni dan (kterou tu nekdo v diskusi uvadel) je vymyslem. Mozna, ze by leckoho mohl zajimat i fakt, ze za nakup (nebo prodej) jakehokoli poctu akcii jednoho podniku on-line (pres Internet) mi broker (Ameritrade) uctuje $10.99. Pres telefon by to bylo o par dolaru vic.
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2004 4:29 | Simon Bolivar

Konecne neco ze zivota a jeste k tomu akcie z Dow Jonesa. Mne by ale zajímalo , na které burze pan Altria koupil a kolik procent zaplatil dan ? Tedy jestli se platí vzdycky v Usa dan i kdyz se prodá za 2 roky a jestli je dan 20% ze zisku ?
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2004 18:50 | Jan Kolda von Žampach

Seňoro naše losangelská, jak prosté : přece od té doby, co si je nemůže kupovat v České spořitelně !
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Zdeněk Pelcl

podnikatel, GZ Digital Media

Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Zdeněk Pelcl
ÚSPĚŠNOST
75,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services