Nemocný nosorožec?

O tom, jak funguje projekt Avalanche, jsme psali nedávno. Tuto pyramidu, podle některých letadlo, v ČR před více než třemi lety nastartovala akciová společnost Rhinoceros. Právě ta je nejspíš předlužená a navíc se v současné době dopouští trestného činu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 10. 2004 12:00, petrzit

Vážený pane letadlisto , v projektu jsem působil dostatečně dlouho a dobře vím jak fungoval a funguje.Co se týče finančních produktů se dá prohlásit že jde o čistý amatérizmus a chaos.Co se týče provizí ty jsou opravdu směšně nízké a během mé účasti se dokonce ještě snížili.Například uvádím za povinné ručení na favorita asi 90Kč.Pokud uzavřete smlouvu o POV online přes internet dá vám pojišťovna nebo makléř paradoxně větší slevu než je samotná provize.Na OJ se zájemců jednoznačně lže a to minimálně v těchto bodech: průměrná úspora na vlastních pojistkách 15000kč=nesmysl.Ale hlavně základní princip který má sloužit k demonstraci neletadlovasti projektu že z každého zapojeného člena získáte na meziprovizích v průměru 3000Kč rok co rok.Tak to je pouhý mýtus a nesmysl protože v průměru to needělá ani 100Kč na 1 člena.Mě pravděodobně věřit nebudete ale přesvědčte se sám je to jednoduché.Vyberte si několik nejůspěšnějších členů ze své či jiných větví a požádejte je o předložení pravidelných výpisů za poslední rok či 2 (rádi se jimi chlubí:-).Uvidíte sám že ani 1 nebude mít 10% v průměru z každého člena z finančních produktů z oněch tolik zdůrazňovaných 3000Kč!Věřím že z nástupů tam budou míti mnozí částky závratné. poslední době se snaží společnost maskovat své podvody nabíráním nových produktů ovšem to až ve chvíli kdy je nastupujících jako šafránu.Je to jen křečovitá snaha jak uživit své zbylé finanční poradce a zároveň jak vymačkat ze sítě co se ještě dá než se celá struktura zhroutí a věřte nebude to dlouho trvat.Myslím že oni pánové ve vedení již mají nachystaný plán co rozjedou (rozletí) příště.Mají s leteckým průmyslem bohaté zkušenosti vždyť se seznámili ve skrachovalém systému GWC (slevové karty opět s vkladem).Ti z jejich věrných kteří na to mají žaludek jistě rádi přesednou do nového letadýlka a vím i kteří to budou.Znám toziž jejich názor na věc cituji :Dělám to pro peníze víc mě nezajímá - onec citace.To hovoří za vše a tak budou lhát okrádat a obelhávat své známé kamarády rodinu vždyť jde o peníze ano jejich peníze.Pokud k celé věci skutečně chcete přistupovat seriózně a charakterně nevěřte mi ale přesvědčte se sám.Nechte si předložit a zjistěte si fakta a poté si je srovnejte se svým rozumem a svědomím nic víc.

Zobrazit celé vlákno

+64
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 5. 2004 21:56, PlischkeS

jestli jsme v pravnim state, rozkladu bude vyhoveno.

Zobrazit celé vlákno

-25
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 60 komentářů)

4. 5. 2004 16:01 | Hana Šimková

Strašná spouta lidí je takových, s tím se musíte smířit. Proč na ně plýtvat svou drahocenou energií, která je Vám prospěšná k jiným věcem. Píšete, že je snadné někoho odsoudit, tak neodsuzujte je. Jim se to tak líbí a jsou tak spokojeni, jinak by žili jinak. Vím, že to dokáže člověka někdy rozčilovat, ale jiné to už nebude :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:55 | MG

Já bych zase neměl radost z toho pokud někdo "dělá" radost Vám tím, že porušuje platné zákony. A pokud chci dělat byznys za stovky milionů korun pak musím mít peníze na kvalitního právníka, případně si udělat čas na občasnou četbu sbírky zákonů nebo se alespoň svěřit do rukou takového obchodníka s cennými papíry, který bude schopen osvětlit jistá úskalí mého podnikatelského záměru a nabídne schůdné řešení. Vše jiné je jen pláč nad bábovičkou rozšlápnutou tou zlou Komisí. Mimochodem Kde je podle Vás ta chyba Komise?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:50 | Logika

Čas už to ukázal. Viz lhůta 150 dní! Krásně to popisuje pan kolega na stránkách avalanche forum. "Nemohu omlouvat pozdní příchod do zaměstnání tím, že mne zastavili policajti, když jsem jel na červenou". A svým Jaguárem jezdí Gaertner na červenou už mnoho let!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:35 | Letadlista

Ale to jsme u serioznosti Rhinocera. To, jestli své závazky dodrží nebo ne, ukáže až čas, všechno ostatní jsou spekulace. Je to také trochu problém náhledu na firmu. Rhinoceros jsou ve vašich očích zkrátka podvodníci a tudíž máte tendenci vše hodnotit negativně. Nejsem v tomhle expert, ale jsem přesvědčen, že málo firem má všechny své náležitosti v pořádku a kdo hledá, ten najde. Ale samozřejmě, pokud porušují zákon, podporuji protiakci. Jen asi firmě (zatím) věřím víc než vy. Až mi někdo dokáže, že jedná nesolidně či dokonce protiprávně, přejdu na vaší stranu...:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:27 | Letadlista

Ano, souhlasím že odstavec o sezení na penězích byl více "emocionálně" zabarvený a že se dal snadno vyložit tak, jak jste napsala. Taky mi to došlo když jsem si to přečetl podruhé. já jsem to ale myslel tak, že spousta lidí prostě jde ráno do práce, večer přijde, dostane výplatu, utratí výplatu a celý život nadává na život. Ale je tolik možností co s tím udělat. Investovat - do akcií,nemovitostí, podnikat, něco vymyslet anebo také pracovat v MLM. ale je v tom hodně síly a odhodlání (myslím vše, ne jen MLM) a risku. ale ti ostatní, kteří jen pořád sedí doma a nadávají a nikdy nic nezkusí, k těm opravdu cítím většinu těch věcí, co jste vyjmenovala. Protože je snadné něco odsoudit - to je podvod, letadlo.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:26 | Pavel

Vezmu to trochu oklikou. Svého času jsem se trochu zabýval pravidly a metodikou pro pořádání veřejných soutěží. Tam se klade velký důraz na dodržení formální podoby nabídky. Pokud vypisovatel výběrového řízení v podmínkách uvede, že nabídka má být vázaná v kůži a se zlatou ořízkou, tak se to musí dodržet a všechny nabídky, které zlatou ořízku nemají, se ze soutěže bez čtení vyřadí. Důvod to má jednoduchý. Jak můžu věřit firmě, která není schopná včas zařídit zlatou ořízku na svou nabídku, že dokáže včas dodat zakázku za stovky miliónů? Prostě to je jednoduchý test spolehlivosti a zodpovědnosti firmy. Podobně, jak můžu věřit a.s., která neplní jednu ze svých hlavní povinností, to jest informovat o své finanční situaci, že bude plnit povinnosti které má vůči mě? Opět jednoduchý test. Jestli je to nezveřejnění trestné nebo ne už nehraje roli.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:18 | Letadlista

Samozřejmě že "nemám radost" z toho, že jsem neobdržel dluhopisy a nevydělávám miliony. Ale rád bych upozornil, že to, že nemám dluhopisy není chyba Rhinocera ale KCP. Ta znemožnila Rhinoceru nakoupit cenný papír a převést jej na reprezentanta. Nyní to společnost řeší tak, že zkrátka přijme pohledávku na 20 let a pak ji vrátí, s tím, že ony dluhopisy má zkrátka u sebe. Jediný problém je právě s jistým časovým obdobím, kdy byla podepsána smlouva na dluhopisy ale nemohla být splněna. opravdu nejsem "zatvrzelý avalanchista". Také vidím problémy ale rád bych vás přesvědčil, že to co se tu přetřásá není pravda. A pokud bude Avalanche fungovat tak jak má, je to výborný nápad a i bez "nahánění oveček", jak odpůrci rádi říkají, se oněch 68.000 vrátí mnohokrát. Stačí několika kamarádům pojistit auto + občas, když někdo potřebuje, udělat jinou pojistku. Je to jen matematika.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 15:03 | Letadlista

No vidíte, ale přesně totéž mohu říct já - váš mozek akceptuje pouze povrchní a nepřesné informace zvenku, a podstatu a myšlenku projektu neznáte nebo nechápete. Samozřejmě o solidnosti firmy Rhinoceros se mohou vést diskuze, které ale nemusí mít žádnou vazbu na konkrétní podnikatelský záměr firmy, prostě zloději a podvodníci jsou všude. Mám otázku: Rozumíte principu multi level marketingu? A co si o něm myslíte. děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 14:11 | Logika

Zní to velice dobře: jsem v mínusu, dluhopisy nemám, ale projektu na rozdíl od nespokojenců rozumím a jsem spokojen. Může mi to někdo přeložit? Naposled jsem něco tak logicky podobného zaslechl ve filmu Hlava 22: Milo koupil vajíčka po 3 centech, po 2 centech je prodal a vydělal majlant! Vás by měli angažovat do Receptáře dobrých nápadů na Primě! To se Přemek zblázní!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 12:55 | Hana Šimková

Pane letadlisto, velmi Vám děkuji za přímo ukázkový příklad vymytí mozku. Váš přízpěvek má snad všechny znaky : - vztek - ironie - pohrdání - opovržlivost - osočování protistran - všehoznalost
Ano, opravdu jste nám vzal vítr z plachty :o)
Omlkouvám se omylem jsem poslala jako anonym
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 12:54

Pane letadlisto, velmi Vám děkuji za přímo ukázkový příklad vymytí mozku. Váš přízpěvek má snad všechny znaky : - vztek - ironie - pohrdání - opovržlivost - osočování protistran - všehoznalost
Ano, opravdu jste nám vzal vítr z plachty :o)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 12:25 | Pavel

Tak se mi zdá, že ta vaše houba v mozku je úplně nacucaná propagandou RHINOCEROSe, takže solidní argumenty stékají po povrchu a dovnitř se nedostanou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 12:10 | Kolín

Vy byste potřeboval vyšetření na psychiatrii.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 11:39 | Letadlista

Souhlasím, nadávat umí každý a kdo nic nedělá, nic nezkazí, že? článek, k němuž se tato diskuze vztahuje je NAPROSTO ZCESTNÝ, projekt Avalanche společnosti Rhinoceros zkrátka vyžaduje onu pohledávku 68.000 (není to investice, je to půjčka) a celý tento článek přepírá předluženost Rhinocera, která je logická vzhledem k počtu pohledávek a 20 leté splatnosti. Nekritizujte něco, čemu nerozumíte. Ono je snadné říct "to je letadlo" a šlus! Kritika postavená na tom, že společnost je nekorektní, neplní závazky a fin. produkty jsou pouze zástěrka - tenhle postup můžete nasadit na jakoukoli firmu, proti takové "kritice" není obrany. Tak si v klidu doma seďte na svých penezích, nadávejte na zloděje, ale pak se nedivte, že máte pořád stejně malou výplatu..... (PS: abych vám vzal vítr z plachty, uvádím, že ačkoliv jsem zapojen v projektu, nevydělávám miliony, dokonce jsem stále v mínusu. Dokonce jsem přesně z těch, kteří (ne kvůli Rhinoceru ale kvůli komisi pro cenné papíry) ještě neobdrželi dluhopisy) Ale na rozdíl od Vás projektu rozumím a nemám místo mozku houbu, která bez rozmyšlení nacucne to, co si přečte v novinách) - a mimochodem místo, kde multi level marketing je synonymum pro letadlo, (čili penize.cz) dává tímto názorem najevo, že podstatě MLM skutečně rozumí....:) pokud máte tento názor také, pak chápu vaše stanovisko vůči Rhinoceru a je mi Vás líto!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 10:54 | Petr

No jo, někomu ani 15 let kapitalsmu nestačilo, aby dostal rozum, kam své peníze strká. Je to jeho věc. Snad v tomto případě nedojde k tomu, že to nakonec těm skrblíkům vidícím bezpracný výnos, zaplatí daňoví poplatníci, jako už tolikrát (např. kampeličky).
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 10:15 | Dan Lukeš

Dobrý den, až donedávna to trestný čin nebyl, byla to jedna z mnoha povinností, jejíž nedodržení se nesankcionovalo. To se ale změnilo, jen se o tom nemluví - a časem se to začne jistě řešit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 9:46 | Hana Šimková

Dobrý den pane XYZ, Váš názor samozřejmě akceptuji a v bodě, že takovéto projekty by vůbec neměli spatřit světlo tohoto světa souhlasím. Ohlédněte se do minulosti. Najdete tam pár velmi slavných jmen podvodníků, ať se již jedná třeba o prodeje neexistujících pozemků, států nebo podobných projektů. A tyto praktiky se stále zdokonalují. Na druhou stranu si představte, kam by šla ekonomika kdyby lidé dávali své peníze jak píšete jen do Citibank nebo jiné jedné velké banky. Nebo jen do akcií největších společností. Podívejte se na historii třeba Vámi zmiňované General Electric. Dovíte se pár velmi zajímavýc a poučných věcí. Je to v lidech a na lidech čemu uvěří a kam budou své těžce vydělané poníze investovat.
Hana Šimková - finanční poradce a investiční zprostředkovatel
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 8:38 | Filip

Jo, jo, lidská blbost je věčná...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 5. 2004 8:38 | Filip

Pokud je opravdu neuložení výročních zpráv do sbírky listin trestným činem, tak nám zavřou polovinu členů všech představenstev. Bylo by docela zajímavé udělat namátkový průzkum. Osobně vím, že například Česká podnikatelská pojišťovna má ve sbírce listin jako poslední uloženu výroční zprávu z roku 2000 (stejně jako Rhinoceros). Alespoň to platilo před měsícem, kdy jsem se tam byl koukat.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 5. 2004 4:36 | XYZ

To se divím , ze jim nekdo dal vúbec peníze. Jako by nestacil Harvard a Union Banka a jak se ty vsechny boudy na lidi jmenovaly. Jak dlouhou to bude jeste trvat , nez lidi dají jenom do té nejvetsí banky sveta peníze (Citibank) , nebo koupí jen akcie od tech nejvetsích podnikú sveta (Citigroup , AIG , General Electric). Jeste se tam ted zacnou asi otevírat banky turecké nebo ukrajinské a lidi jim zase dají peníze , protoze budou slibovat na vklady o 1% více nez banky ostatní. Nutno se spokojit s procenty , co dává citibank a kdo chce více , at koupí akcie nejvetsích svetových podnikú. Jestlize nekdo nabízí více procent nez banka - je to bouda. A mnohé ceské fondy mohou být bouda. A financní poradce , danový poradce , správce jmení , nás snadno oberou o vsechny peníze.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal David

hudebník a podnikatel

Miroslav Zámečník

ekonom

Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services