Bankomatová invaze

Rozvoj bankomatových sítí nabírá na dynamice. Podle odhadů bank se letos rozrostou o 20 procent. Kdy a kde se toto množení zastaví? A jak to bude s cenou jednoho výběru?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 6. 2002 12:32, Pan Karel

Triangl ... co to je ? Je zajimave, ze pisete, ze bankomat vas stoji penize. Ale samotne drzeni karty vas preci take stoji penize. A navic vyber hotovosti je v bankomatech limitovan. Nehlede na offline zuctovani plateb, diky kterym clovek ztraci aktualni prehled o financich. Chapu, ze tato nevyhoda muze byt pro nektere damy (viz nize) naopak vyhodou (nechtel bych ale mit s nimi spolecnou domacnost).

Zobrazit celé vlákno

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 6. 2002 8:30

Ano, jsem klientem HVB uz 3. rokem (drive BA). Pausalovy zpusob platby za ucet se mi docela libi (x vyberu v pausalu + nejake dalsi sluzby), ale na druhou stranu se takovyto pausal splha k castkam 150-200Kc mesicne. Podobne jako pri telefonovani nerad resim, kolik je hodin a kolik to tedy bude stat (casova pasma), stejne tak nerad premyslim nad tim, ktery to bankomat mam zrovna pred sebou. Kartou hodne platim, vybiram opravdu minimalne - a netrapi me absolutne kde. V porovnani se zahranicim je ale takovy pausal opravdu pekna palka, vzhledem k tomu, ze "poskytuji bance sve volne prostredky". U HVB vsak stale zustavam, protoze jsem naprosto spokojen se sluzbami a osobnim pristupem. Doufam vsak, ze aspon nase deti se dozijou "dospeleho" bankovniho sektoru v zemich ceskych...

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)

20. 6. 2002 23:54 | zevloun

Musím se smířit s tím, že mi zaměstnavatel bez diskuzí zasílá měsíční plat na účet, který uvedu. Když to převedu ad absurdum, platím i za tu skutečnost, že dám bance své volné finanční prostředky k dispozici. Mohou být na to dva různé pohledy: 1./ platím za vše, co po své bance chci. Dal jsem své volné finance k dispozici bance, aby na nich v rámci svých možností vydělala a něco málo z tohoto zisku mi poskytla. Udivuje mne, že na území České republiky musím platit dokonce i za to, že poskytnu své vlastní finance k dalšímu zhodnocení (na rozdíl od všech "civilizovaných" zemích). 2./ Vložil jsem své finance do banky, která se pokusí je nějak zhodnotit a část svého zisku na mne převede a za můj prvotní vklad nic nechce. Tato základní kriteria mají v českých podmínkách jednu vadu. Platím za vše, čím banku tak zvaně obtěžuji, na rozdíl od všech podmínek na západ od hranic běžných. Nevadí mi ani, že bych měl platit za výběr z bankomatu či za výpis z účtu (běžně na západě bez poplatku), ale strašně mi vadí, že bych měl platit i za to, že na svůj účet jakýmkoliv způsobem uložím své finanční prostředky. Pokud banku obtěžuji, že ji poskytnu ke zhodnocení část svých volných finančních prostředků, pak jedinou reakcí na vklad mých peněz, kterou si musím dokonce platit, může být, že nedám nic do banky a pokusím se tyto volné finanční prostředky zhodnotit jinak. Pokud se banky domnívají, že čeští burani to nedokáží, pak bych je chtěl varovat, že na tento omyl už zkolabovalo více představ a že Češi v základní podstatě nejsou blbci, se kterými se dá volně vorat, i když občas blbci naletí. Frantovi slamníkovi i Ericovi přeji úrodná léta, protože jejich filosofie není založena na visačkách obdivovaných firem (i když jejich material není ssavý a strašně drhne), ale na pragmatickém zhodnocení či nezhodnocení reálné potřebnosti. Ne vše, co se holedbá světovou značkou a úrokovým zhodnocením je to optimální. Někdy je lepší chodit v českém tričku, které ssaje pot, než platit za pofiderní zahraniční značku, ve které se cítí jako blouznivý rytíř ztopený potem a za drahý peníz. Mne osobně mohou být tito značkovaní blbci ukradení...........
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2002 12:45 | Pavel

Myslím,že je dobré si otevřít účet u banky, která svým klientům za několik výběrů z libovolných bankomatů neúčtuje nic. Např. ŽB (2 výběry měsíčně zdarma) nebo HVB (4 výběry měsíčně zdarma). Pak se nemusíte starat o to, kde vyberete....
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2002 10:57 | Tom

Pochopitelne 47 korun za jeden vyber je naprosta zlodejna zavedene to prasivou Ceskou sporitelnou, Kvuli temto zlodejum musim jezdit dost daleko k bankomatu svoji banky i kdyz sporidelna ma aotomat blizko. Nicmene pochpitelne se neminim nechat vydirat temi namyslenymi pijavicemi z Ceske sporitelny. Radsi vyberu jednou ya cas vetsi castku a jsem v pohode. Uz jsem zrusil i vsechnz devizove ucty ve sporitelne. Takze ted tam uy nic nemam a sporitelnu obchayim obloukem Myslim ze prichod Erste vedl akorat k zdrazeni poplatku nikoli zlepseni sluzeb. Tak at se ti smejdi vrati do Rakouska.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jitka Hurábová

podnikatelka, LD Seating

Petr Dufek

ekonom

Jitka Hurábová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Dufek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services