Také vyhazujete tisícikoruny do popelnic?

Petr Fejtek | | 10. 1. 2002 | 84 komentářů
Patříte také mezi tyto pitomce? Plačte, ale stydět se nemusíte. Hlupáků je u nás totiž většina. Jen málokdo umí počítat a i kdo zvládá procenta, nechápe souvislosti.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 2. 2002 11:07, TGP

ak to je hloupý finanční poradce. I se 100,000 Kč se dají udělat rozumné věci, které tu částku dostatečně zabezpečí. Výnos asi nebude 30% p.a., ale něco jistě ano...

Zobrazit celé vlákno

+28
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 1. 2002 8:49

Váš článek je velmi zajímavý,ale.....,myslím si:
-.je potřeba z výchovou již od dětství, mám syna v 8.třídě a zatím ho nikdo neučil jak hospodařit s penězi, neví co je to peněžní fond, penzijní ap. ,ptá se mě a to málo co o tom vím se snažím předat. Když se všeobecně ví ,že jsme v tomto zaostalí tak proč není širší osvěta, co mám předat svým dětem když mě nikdo nic nenaučil. Moji rodiče žili tzv. z ruky do huby, nikdy nepřemýšlely
co bude pak. Já se snažím o něco jiného, ale ....Myslím ,že by byl dobrý projekt ve školství o financích. Fondy by měli tyto projekty podporovat, protože tak jim mohou vyrůst klienti.
Každý se má postarat o sebe , s tím souhlasím, ale cíleně by k tomu měla probíhat kampan.

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 84 komentářů)

10. 1. 2002 10:17 | SkrivanekT

Děkuji za otázku, je to ale přesně naopak. Redakce Peníze.CZ má nyní na starost kromě obsahu tohoto serveru také ekonomickou rubriku časopisu Redhot (rubrika se od Nového roku jmenuje Peníze.CZ). Spolu s vedením časopisu Redhot si myslíme, že propojení zázemí internetového a tištěného média může přinést užitek v podobě zajímavých článků čtenářům obou titulů. Partnerství ale v žádném případě neznamená, že by server byl jen kopií časopisu, nebo naopak.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 1. 2002 9:07 | oldas

Jsem neprijemne zklaman, ze na tomto serveru se objevuji clanky, kterje byly jiz drive zverejneny v novinach nebo casopisech. viz. tento clanek, jiz minuly tyden byl uverejnen v casopise REDHOT, to jste na tom tak spatne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2002 7:08

Tohleto je jasne vetsine naroda. ALE - majic v dobre pameti krachy bank, kampelicek, zdravotnich pojistoven, penzijnich fondu, pojistoven, privatizacnich fondu a dalsich ucastniku tzv. penezniho trhu (nebo spis jejich beztrestne vykradeni) kde stradalove prisli o vic nez o ony 1,7% uspor budou asi cesi hodne dlouho zustavat u sporitelnich knizek (predpotopnich ale jistejsich) - ono "lepsi vrabec v hrsti nez holub na strese" je v tomto pripade aktualni heslo. Duvera v "podnikatele" na peneznim trhu je o nas hodne otresena, pokud se jeste o nejake da mluvit a bude trvat mnoho let nez bude obnovena. To same lze rici o duvere v kontrolni a dozorci funkci statnich organu. Cesi si ale najdou obvykle cesticku jak problem vyresit. V tomto pripade to je houfny prechod na ruzne splatkove nakupy, kreditni karty, leasing apod. Tady je situace opacna : zbozi mam a teprve ho budu platit, o penize neprijdu (nikdo mi je nevytuneluje) a onech 30% navic inflace docela pekne snizi (hlavne u dlouhodobych splatek), popr. variantne si otevrou uver a rovnez splaci, ale jiz nizsi procenta a po zapocteni inflace na tom nekdy i lze vydelat. Takze cesky clovek nevyhazuje tisicikoruny do popelnic, ale dela si to svem s vyuzitim selskeho rozumu. Neceka az nekdo "genialni" objevi jak na to a vyda chytry zakon (sledit u nakupu na splatky skutecnou cenu), ktery obvykle nasi zakonodarci vydaji tak 3 hodiny po dvanacte a jsou uplne mimo misu (jak rikava mladsi generace).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2002 6:20 | Finanční poradce

Máte naprostou pravdu. Stále tvrdím, že je třeba víc a víc, sebemíň kvalitnějších finančních poradců, pojišťováků, makléřů a jim podobných profesí. Nejlépe by bylo, kdyby většina národa prošla školeními MLM finančními společnostmi a potom se podle toho řídila. Někteří, takto proškolení borci, se dnes pasují na úspěšné investory. Někteří z nich jsou i burzovní spekulanti. Kdyby nebylo stavebního spoření, tak by dnes těch vkladních knížek bylo dvakrát tolik. Totéž se týká penzijního připojištění, kapitálové a v poslední době hlavně investičního životního pojištění. Obyčejní pěšáci (poradci) dělají pro osvětu finančně investičních možností daleko víc, než všichni ostatní. Vládou počínaje, přes školství až po média. Je pravda, že v novinách se o inflaci píše, ale kdo, z obyčejných lidí, tomu rozumí. Možná, že to takto politikům i vyhovuje. Není jich málo, kteří se vzhlíží právě v Japonsku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 5/5

5

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Franz

umělec

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

Vladimír Franz
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services