Rezidence Juliska – skvělé bydlení „mezi horou a řekou“

PR článek | rubrika: FINEXPO | 28. 8. 2023
Když hledáte zázemí pro sebe nebo svoji rodinu, chcete to nejlepší – kvalitní bydlení, dostupné služby, ale i bezpečí a klid. Jako třeba na Julisce, v lokalitě na okraji Hanspaulky a Přírodního parku Baba.
Rezidence Juliska – skvělé bydlení „mezi horou a řekou“
Rezidence Juliska, Praha 6
Zdroj: Penta Real Estate

Komerční spolupráce

Staré čínské učení feng-šuej se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru a snaží se v něm najít harmonii a nerušené plynutí energie. Podle tohoto učení se nám nejlépe bydlí mezi horou a řekou. Rezidence Juliska má k tomuto ideálu velmi blízko – před větrem a bouřkami ji od západu chrání svahy Přírodního parku Baba a Vltava je také na dohled.

Jde o komorní rezidenční projekt, tvořený třemi elegantními šestipatrovými bytovými domy, citlivě usazenými na úpatí zelených svahů. Domy vznikly podle návrhu ateliéru BOD architekti a ozdobí je fasáda z cihliček.

Celkově tu vznikne 79 bytů od nejmenších 1+kk až po největší 4+kk s podlahovou plochou až 120 m². Samozřejmostí je zajištěné pohodlné parkování v podzemních garážích. Všechny byty s výjimkou nejmenších garsonek disponují balkóny či terasami. Byty v přízemí mají zase krásné předzahrádky. Obývací prostory jsou kvůli dostatku přirozeného denního světla přednostně orientované na západ a jih.

„Tento čistě rezidenční projekt je lákavý zejména pro mladé rodiny s dětmi. Vycházíme jim vstříc v řadě detailů, například úpravou okolí nových domů, kde vznikne malé dětské hřiště, workoutová zóna, privátní vnitroblok se zelení, ale i komunitní zahrádka,“ doplňuje detaily Jan Vodička, manažer projektu.

Penta Real Estate
 

Na Praze 6 chce žít každý

I širší okolí projektu má mnoho co nabídnout. Praha 6 je prostě lokalita, kterou si zamilujete.

Přímo v ulici je Dům dětí a mládeže s nabídkou volnočasových aktivit pro děti. A v dosahu pěší chůze jsou hned tři stadiony na fotbal a atletiku, tenisové kurty nebo hala na stolní tenis.

Na páteřní cyklostezku podél řeky je to jen 400 metrů. Park Stromovka nebo údolí Divoké Šárky jsou vzdálené méně než kilometr.

Kulturní vyžití je také vynikající – do možná nejlepšího malého divadla v Česku, Dejvického divadla, jsou to dva bloky chůze.

Neméně důležitý je i fakt, že v okruhu jednoho kilometru jsou nejméně tři základní školy, mateřské školy, a k tomu i tři velké univerzity.

V klidné ulici, a přece se skvělou dopravní dostupností

Domy stojí na konci klidné slepé ulice, stranou od dopravního ruchu. Už tento faktor je v pražských podmínkách ojedinělý.

Přitom jsou jen 3 zastávky tramvají od metra A Dejvická, nebo 15 minut jízdy na Václavské náměstí. Také dopravní spojení autem od vnitřního městského okruhu je výtečné, do pěti minut. V budoucnu to bude blízko i na vnější městský okruh, který povede kolem nedalekého Suchdola. Protější břeh řeky bude již brzy napojený novou moderní lanovkou.

Penta Real Estate
 

Více než polovina bytů už je prodaná

Hrubá stavba bytových domů byla dokončena letos na jaře. Nyní probíhá instalace fasády. Úplné dokončení stavby je plánováno na jaro 2024.

Napilno mají nyní nejen stavaři, ale také obchodníci. Na zájem kupujících si nemusí stěžovat – více než polovina bytů je už prodaná.

„Nabídku bydlení na Julisce si zájemci o bydlení zřejmě vyhodnotili jako výhru v loterii. Podle mého názoru oprávněně. Na hranici Hanspaulky lepší bydlení za tuto cenu neseženete,“ uzavírá David Musil, ředitel pro rezidenční výstavbu společnosti Penta Real Estate.

Penta Real Estate

Společnost Penta Real Estate působí na realitním trhu od roku 2005 a patří k jeho lídrům nejen v České republice, ale i na Slovensku. Firma si klade za cíl stavět budovy, které přispívají k urbanistickému rozvoji dané lokality a dosahují vynikající úrovně také z hlediska architektury nebo udržitelnosti. Spolupracuje proto s nejlepšími odborníky v oboru, špičkovými architekty a inženýry.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

Finanční správa začala rozesílat informace o dani z nemovitých věcí. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky končí 31. května. 

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Partners Financial Services