3 + 1 důvod, proč si jako dodavatele energie pro svou firmu vybrat Alpiq

PR článek | rubrika: FINEXPO | 16. 11. 2020 | 3 komentáře
Historie téhle společnosti se začala psát ve stejném roce jako dějiny olympijského výboru nebo Baťova impéria. A pokračuje dodnes. Seznamte se se společností Alpiq, dodavatelem energií pro menší, střední i velké firmy, který má švýcarské kořeny a více než stoletou tradici.
3 + 1 důvod, proč si jako dodavatele energie pro svou firmu vybrat Alpiq

Zdroj: Alpiq

Komerční spolupráce

Na českém trhu aktuálně působí 81 dodavatelů plynu a 109 dodavatelů elektřiny. Jedním z „nováčků“ na seznamu Operátora trhu (OTE) je právě Alpiq. Uvozovky jsou ale rozhodně na místě: Na českém trhu Alpiq totiž působí už více než 15 let jako jeden z největších obchodníků s elektřinou ve střední, východní a jihovýchodní Evropě.

Společnosti Alpiq dokonce patří 8. místo v žebříčku Czech Top 100, tedy žebříčku, který mapuje ty největší a nejstabilnější hráče na českém trhu. Alpiq nabízí elektřinu iveřejnému sektoru, malým a velkým firmám. A určitě má co nabídnout.

Historie a stabilita

V Evropě není mnoho energetických společností, které by se mohly chlubit tak dlouhou historií, jakou má Alpiq. Ten sice oficiálně vznikl až v roce 2009, nicméně spojením společností Atel a EOS. Prvně jmenovaná firma se výrobě a prodeji elektřiny věnovala už od roku 1894 (vznikla tedy jen 12 let poté, co se v Praze poprvé rozzářily Křižíkovy obloukové lampy), EOS se výstavbě vodních elektráren a výrobě elektřiny věnoval od roku 1919.

Dnes Alpiq patří k největším energetickým společnostem v Evropě, zaměstnává téměř 1300 zaměstnanců a působí ve více než dvacítce evropských států.

Zdroj: Apliq

Čistá energie

Společnosti Alpiq záleží na životním prostředí. Elektřinu vyrábí z vodních, jaderných, solárních, větrných a dalších obnovitelných zdrojů.

Ve Švýcarsku provozuje několik vodních elektráren, a to včetně ikonické Cleuson-Dixence. S hrází vysokou 285 metrů jde o nejvyšší stavbu Švýcarska. Vodu, která roztáčí turbíny, přivádí téměř sto kilometrů štol ze zhruba 35 alpských ledovců.

Zelenou energii má společnost Alpiq v nabídce i pro firmy, které aktivně řeší svou ekologickou stopu. Navíc za ceny, které jsou srovnatelné s nabídkami „běžné“ elektřiny od největších hráčů na trhu.

Důraz na chytrá digitální řešení

V Česku je sice více než sto poskytovatelů energií, ale až Alpiq přišel s možností 100% sjednání on-line. Ostatně, důraz na chytrá digitální řešení, která šetří čas, je vepsaný v DNA firmy.

Možnost sjednat smlouvu s novým dodavatelem on-line – bez nutnosti cokoli tisknout a kamkoli chodit – mají i podnikatelé, malé a střední firmy. Právě ty mnohdy trpí nedostatkem času a ocení, když jim ho někdo dokáže ušetřit. Sjednání on-line je jednoduché, intuitivní a elektronicky podepíšete i samotnou smlouvu – prstem na obrazovce mobilu nebo pomocí myši.

Individuální přístup pro velké společnosti

Alpiq dělá energii jednodušší a levnější i pro velké firmy. Na webových stránkách jen necháte kontakt a následně se vám ozve obchodní zástupce. Ten s vámi probere vaše potřeby, požadavky, ale třeba i obavy, které máte z přechodu k novému dodavateli. Vše vysvětlí, poradí, najde to nejlepší možné řešení a následně pro vaši firmu připraví individuální nabídku na míru.

Férový a partnerský přístup

Alpiq je tradiční a stabilní společnost se švýcarskými kořeny, která ale při návrhu svých řešení drží krok s dobou. Filozofií a prioritou při jednání se zákazníky je dlouhodobé partnerství postavené na férovém přístupu.

Alpiq je tu proto, aby vaše podnikání dělal jednodušší a vše týkající se dodávky energií šlapalo jako pověstné švýcarské hodinky. Zjistěte víc – o nabídce energií, historii společnosti nebo naší filosofii – podívejte se na www.alpiq-energy.cz.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Kde investovat do bytu? Tato města rostla meziročně nejvíc

17. 5. 2024 | Milan Roček

Kde investovat do bytu? Tato města rostla meziročně nejvíc

Ústí nad Labem, Pardubice nebo Ostrava. To jsou města, kde meziročně ceny bytů nejvíc poskočily. Hledáte investiční byt? Podívejte se na žebříček krajských měst podle toho, jak se v... celý článek

Jak získat dotaci na rekonstrukci domu z programu Nová zelená úsporám v roce 2024?

15. 5. 2024 | PR text

Jak získat dotaci na rekonstrukci domu z programu Nová zelená úsporám v roce 2024?

Chystáte se na rekonstrukci nebo stavbu rodinného domu? Program Nová zelená úsporám nabízí finanční podporu pro energetické úspory v domácnostech, zahrnující mimo jiné výměnu oken či... celý článek

Většina lidí nechce měnit dodavatele energií, ale ani být za hlupáka

7. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Většina lidí nechce měnit dodavatele energií, ale ani být za hlupáka

Na trhu s energiemi došlo k výraznému pádu cen, což přimělo k akci i jejich dodavatele. Tedy aspoň některé. Jiní spoléhají na nechuť českých domácností ke změnám, byť pozitivním. Lukáš... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

Finanční správa začala rozesílat informace o dani z nemovitých věcí. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky končí 31. května. 

Partners Financial Services