AČPM vyhlašuje anketu Pojišťovna roku 2008

PR článek | rubrika: PR Článek | 29. 4. 2009
Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) dnes vyhlásila již devátý ročník odborné ankety Pojišťovna roku. I letos tedy budou špičkoví pojišťovací experti hodnotit všechny pojistitele na českém trhu podle celé řady přísných kritérií. Výsledný žebříček ankety tak odráží nejen skutečnou úroveň poskytovaných služeb, ale např. i parametry jednotlivých pojistných produktů.

Každý z více než šesti set pojišťovacích makléřů registrovaných Českou národní bankou po roce opět dostává příležitost zamyslet se nad kvalitou a rozsahem služeb našich pojistitelů a porovnat jejich výkony. V letošní anketě Pojišťovna roku 2008 budou makléři hodnotit pojišťovny v těchto hlavních kategoriích:

  • Pojišťovna roku 2008 v neživotním pojištění
  • Pojišťovna roku 2008 v životním pojištění
  • Pojišťovna roku 2008 – specializovaný pojistitel.

Kromě toho jednotliví pojistitelé mohli sami nominovat své historicky úspěšné a/nebo inovativní produkty do kategorie Pojistný produkt roku 2008.

Prezídium AČPM v rámci ankety rovněž udělí zvláštní ocenění Osobnost pojistného trhu za mimořádný osobní přínos v této oblasti. „Vynikajících adeptů je samozřejmě celá řada a výběr nebude jednoduchý,“ říká předseda AČPM Zdeněk Voharčík. V předešlých ročnících titul získali Luděk Menčík (Pojišťovna roku 2003), Petr Pavlík (Pojišťovna roku 2005) a Vladimír Mráz (Pojišťovna roku 2007).

Cílem ankety Pojišťovna roku je nabídnout odbornou alternativu k různým spotřebitelským soutěžím, přispět ke všeobecné kultivaci českého pojišťovnictví, posílit jeho image významného sektoru ekonomiky a dále zviditelnit jeho nejlepší hráče. Pro pojišťovny pak anketa přináší stimul k rozšiřování portfolia produktů a zlepšování nabízeného servisu nejen pro klienty, ale i pro makléře.

Ve snaze posunout celou anketu na kvalitativně vyšší úroveň AČPM také oslovila členskou společnost renomované celosvětové sítě poradenských firem KPMG International – KPMG Česká republika, která se stala generálním partnerem ankety Pojišťovna roku 2008 a bude mj. dohlížet na zpracování výsledků.

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v úterý dne 12. května 2009 v hotelu InterContinental Praha.

Uspořádání 9. ročníku ankety Pojišťovna roku 2008 podpořili:
Generální partner
– KPMG
Partneři – American Appraisal, ČSOB Pojišťovna, D.A.S. pojišťovna právní ochrany, Komerční úvěrová pojišťovna EGAP, Evropská Cestovní Pojišťovna, Generali Pojišťovna , InterContinental Praha, Kooperativa pojišťovna, Vienna Insurance Group, Maxima pojišťovna, Pojišťovna ČS, QBE Insurance, Uniqa pojišťovna
Mediální partneři – TV Z1, Radio Česko, Profit, Pojistný obzor, Peníze.cz, oPojištění.cz, Lobby, Leaders Magazine, Kapitál, FinančníNoviny.cz, Czech Top 100 Forum, Bankovnictví

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

27. 5. 2024 | Petr Kučera

Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Raiffeisenbank dočasně vylepšila svůj Aktivní účet. Lidé, kteří ho začnou nově využívat, získají na jeden rok zdarma zlatou debetní kartu a službu RB směnárna.

ČSOB vylepší pojištění nákupu, když platíte kreditkou

23. 5. 2024 | Petr Kučera

ČSOB vylepší pojištění nákupu, když platíte kreditkou

ČSOB od července změní některé podmínky pro pojištění ochrany nákupu a prodloužené záruky, které nabízí jako součást služeb ke kreditní kartě.

Vyléčené z rakoviny začnou považovat za zdravé. Po kolika letech a u jakých pojišťoven?

22. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

Vyléčené z rakoviny začnou považovat za zdravé. Po kolika letech a u jakých pojišťoven?

Pojišťovny zveřejnily tabulku, od kdy budou onkologické pacienty po úspěšné léčbě považovat za zdravé. Lidé pak získají nárok na rovné podmínky při uzavírání životních pojistek a dalších... celý článek

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Partners Financial Services