Uživatelům nepřístupno!

Uživatelům nepřístupno!
Tady mělo být hodnocení internetových stránek Vojenského otevřeného penzijního fondu, jeho web však byl po celý včerejší den nedostupný.

"Na techniku není radno se spoléhat", říkala babička když mě zkoušela z násobilky. Neuznávala argument o snadném výpočtu výsledku pomocí kalkulačky. Babička měla pravdu, v obchodě kalkulačku používat nemusím, ale na delší počítání si jí z pohodlnosti rád vezmu. Mám ale připravenou alternativu pro případ, že by se mi kalkulátor pokazil.

Být přichystaný na všechno je přístup, který se mnoha puntičkářským správcům webových serverů vyplatil. Nejen během povodní. Není nic snazšího, než mít prezentaci firmy umístěnou na dvou místech, placení poplatku za hosting dvakrát by určitě největší penzijní fond v Čechách nezruinovalo. Je dostatek technických způsobů jak udržet prezentaci přístupnou i během výpadku vlastního serveru. Mnoho firem v takovém případě alespoň zobrazí omluvu uživatelům za to, že je prezentace nepřístupná. Ničeho podobného se v případě prezentace VOPF nedočkáte, prezentace je prostě nepřístupná! Proto jsem se rozhodl udělit jen jednu známku - technická úroveň: 5! Penzijní fond nebyl schopen ani přes urgence svoje stránky zprovoznit.

Nejen web byl nedostupný...
Skutečnost, že webové stránky fondu nefungují jsme zjistili ve čtvrtek (5. září) ráno, když se nám začali hlásit porotci s tím, že se na ně nemohou dostat. Chtěli jsme tedy kontaktovat zástupce fondu. Jelikož webové stránky nebyly k dispozici, zkusili jsme vyhledat telefon ve Zlatých stránkách. Ani na desáté zvonění jej nikdo nezvedá. Lépe jsme dopadli na zelené lince, která se však hlásí jako Credit Suisse Life and Pensions, klientské centrum Brno. Operátorka nás spojila do Prahy na centrálu fondu. Pán na druhém konci drátu si bere telefonní číslo a za půl hodiny nám volá s tím, že webové stránky fungují. Není to však pravda, má je totiž na firemním intranetu a tak je nevidí zvenku, ale zevnitř, nemá tedy šanci problém rozeznat. Dále už se nám vůbec neozývá. Zkoušíme tedy informace o telefonních číslech Českého telecomu a dozvídáme se, že jediné spojení na fond je to ze Zlatých stránek (opět jej nikdo nebere). Přes infolinku se tedy znovu necháme spojit do Prahy na vedoucí oddělení marketingu. Tam se opět dozvídáme, že stránky fungují ("vždyť jsem se na ně dnes několikrát dívala"), také si ale bere telefon a slibuje, že zavolá. Za chvílí se ozývá zpět s tím, že web skutečně nefunguje a že není jisté, jestli se jej vůbec podaří do zítřka (myšleno do pátku 6. září) zprovoznit.
Petr Vykoukal, Peníze.cz

Myslíte, že by stálo udělit pětku i za marketingovou strategii a použitelnost? Uložili byste svoje peníze do fondu, který nedokáže vyřešit ani svojí prezentaci? Podělte se o své názory a zkušenosti s ostatními.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Oblíbená témata

internet

A tohle už jste četli?

Koruně se daří. Vyplatí se teď vyměnit eura na dovolenou?

10. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Koruně se daří. Vyplatí se teď vyměnit eura na dovolenou?

Česká koruna je momentálně silná. V týdnu se dostala na 24,96 koruny za euro, vůči dolaru si pak polepšila na 23,13 koruny.

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch. celý článek

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 4 komentáře

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět ve verzi bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty. celý článek

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Partners Financial Services