Peníze.CZ: měnová reforma přichází

Peníze.CZ: měnová reforma přichází
Ne, nespletli jste se, opravdu jste na Peníze.CZ. Pravda, vypadají jinak - a není to jen tím, že dnes slaví třetí narozeniny. Nový design i vylepšené služby jsou výsledkem řady vašich přání a námětů. Snad se nám povedlo některé z nich splnit.

Peníze.CZ se narodily před třemi lety a první návštěvníci je mohli vidět 4. září 2000 přesně v 7:03 ráno. Od té doby se můžete den co den setkávat s našim zpravodajstvím a radami, jak nakládat s penězi, stejně jako sledovat podrobné údaje o více než třinácti tisících finančních produktů. První Peníze, které přišly na svět jako druhý retailový finanční server u nás (brzy poté následovaný dvěma dalšími konkurenty), kladly důraz především na zajímavé články. Ostatně, podívejte se sami, jak vypadaly Peníze.CZ v roce 2000… 

Články naší redakce - ať už podrobné analýzy, oblíbené (a nemilosrdné) testy nebo rady a doporučení, jak nakládat se svými penězi, zůstávají základem Peníze.CZ dodnes. Neustále rostoucí čtenost, vaše ohlasy v diskusních fórech i v emailech, stejně jako občasná rozzlobená reakce některé finanční instituce, o které jsme si dovolili napsat něco jiného než to, co o sobě vyhlašuje v tiskových zprávách, snad dokazují, že naše snaha nabízet na finanční sektor poněkud jiný pohled, než s jakým se obvykle setkáváte, se nemíjí účinkem. Dík za to, že můžete číst spolehlivé informace, patří šéfredaktorovi Martinovi Zikovi, jeho kolegům Simoně Plischkeové, Petru Vykoukalovi, Dušanovi Hradilovi, Petru Fejtkovi a více než tuctu pravidelných přispěvatelů. Redakci nedávno posílili další dva redaktoři, Kristýna Havligerová a Jiří Šedivý a z jejích prvních článků je vidět, že dokáží obsah Peníze.CZ obohatit zajímavý způsobem. Do tříleté historie se samozřejmě výrazně zapsal také první šéfredaktor serveru, Tomáš Skřivánek, kterému za jeho příspěvek vždy bude patřit velký dík.

Nový design Peníze.CZ pochází z dílny trojice našich programátorů pod vedením Marka Teimla, historicky prvního zaměstnance Peníze.CZ (a autora velmi oblíbeného portfolia). Grafickou podobu má na svědomí především Honza Mihelko, pod technických řešením je podepsán hlavně Patrik Podhrázský (který v sobotu odjíždí na dovolenou, takže případné stížnosti posílejte rychle!). Téměř nadlidský úkol koordinovat několikaměsíční práci na redesignu a rozšiřování našeho serveru na svých bedrech nesl Tomáš Hampl, který se vedle Peníze.CZ věnuje také svému serveru Airways.

Co nového vás čeká?

Změna barev je sice nejviditelnější, ale rozhodně ne jedinou změnou, kterou Peníze.CZ při svých třetích narozeninách prošly. Za pozornost stojí především nová navigace, která se snaží lépe poskládat a zpřístupnit informace o tisících finančních produktů. Místo dosavadního členění Informace - Produkty - Nástroje jsme podle vašich požadavků připravili několik tématických oblastí, kde najdete vše potřebné nejen o příslušných produktech, ale i související články, kalkulačky, žebříčky - a možnost pořídit si některé finanční produkty pohodlně online. Například v sekci Bydlení najdete nejen informace o hypotékách, stavebním spoření a pojištění domácnosti, ale i aktuální články o bydlení a řadu dalších informací, které se vám mohou hodit. Zároveň můžete online uzavřít smlouvu o stavebním spoření či se v poradně zeptat na cokoliv, co s bydlením souvisí.

Druhou novinkou je oranžové navigační menu v záhlaví stránky. Najdete na něm přímý vstup do svého portfolia či ke srovnání různých finančních produktů. K dispozici vám jsou také často navštěvované žebříčky, na kterých velmi rychle vidíte, jak si váš vybraný produkt stojí. K orientaci ve světě financí vám pomůže také Katalog a řada našich testů. A chcete-li pobavit své přátele, nezapomeňte jim poslat peněžní pohlednici! Vybírat můžete ze stovek platných i historických bankovek, nechybí ani řada bankovek fiktivních nebo dokonce erotických!

Nezapomeňte také, že pokud nemáte rádi modrou barvu, na horním menu si můžete převléknout Peníze do pěti dalších barev!

Brouzdejte, objevujte a především - pište nám. Jsme rádi, že je vás - našich čtenářů - dvakrát více než na počátku roku. Děkujeme vám, že jste si Peníze.CZ oblíbili a pokud vám můžeme splnit jakékoliv přání, rádi to uděláme. Diskusní fórum je jen a jen vaše!

S přáním rostoucích trhů, vysokých úroků, levných půjček a nízké inflace i v dalších letech,


Tomáš Prouza
ředitel společnosti Peníze a.s.



 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 32 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 9. 2003 13:56, Petr Hanisch - petr@aliaweb.cz

Hezky den, opozdene, ale prece jsem se dovedel o redesignu Penize.cz. V minulosti jiz jednou (pri minulem redesignu) jsem Tomasi Prouzovi a jeho tymu gratuloval k lepsimu facu. Nyni se asi budu opakovat, ale i tato zmena je dle meho zdarila.

K nazorum uzivatelu.. souhlasim s tim, ze zmena (styl usporadani-nikoliv vsak design) se posunula smerem k facu AliaWebu (AliaWebu jde predevsim o jednoduchou navigaci nez o nejnovejsi trend v oblasti designu, stavime ergonomii nad eleganci), ale to je pomerne logicke. Dynamicky rust navstevnosti AliaWebu nam dava za pravdu, ze kvalita informaci a prehlednost je vic nez krasna slupka bez obsahu. Penize.cz maji nyni prijemny kabat s dobrym obsahem a proto blahopreji:-)

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 9. 2003 9:23

Já jsem okamžitě zvolil zelenou barvu, přece jenom je příjemná na oči. Jinak jsem změnou poměrně zklamám. Očekával jsem, že se především zlepší možnost prohlížení názorů čtenářů, např. jako to má www.akcie.cz, kde je možné si prohlédnout všechny názory čtenářů (rozbalené) za určité časové období. Jenom doufám, že penize nepůjdou cestou mesec.cz, kde změnili grafiku, ale od té doby jsem tam nenašel jediný rozumný a zajímavý článek.

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (32 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Milénium je tady!

30. 5. 2003 | Tomáš Prouza

Milénium je tady!

Peníze.CZ Vám přinášejí články, reportáže, žhavé novinky i podrobné analýzy již 1 000 dní. Budu rád, oslavíte-li naše malé milénium s námi. A abyste přišli na oslavu dobře vyzbrojeni,... celý článek

Druhá svíčka na dortu

4. 9. 2002 | Tomáš Prouza

Druhá svíčka na dortu

Máte rádi oslavy? Ostatně kdo by neměl? Pokud nemáte právě dnes pro oslavu zvláštní důvod, můžete se přidat k nám. Peníze právě dnes v sedm hodin ráno vstoupily do třetího roku své... celý článek

Dárek nám všem

4. 9. 2001 | Tomáš Prouza

Dárek nám všem

Co se to děje? Nová grafika, nové služby - co to Peníze dělají? Že by měnová reforma? Ale ne, něco mnohem jednoduššího - Peníze slaví, protože dnes jim je právě rok!

Vítejte ve finančním centru českého internetu

4. 9. 2000 | Tomáš Prouza

Vítejte ve finančním centru českého internetu

Potřebujete znát aktuální kurz fondu nebo měny? Chcete vědět, jak na požadavky zákazníků reagují stavební spořitelny? Zajímá vás, jak nejlépe naspořit na důchod? Odpověď na tyto otázky... celý článek

Partners Financial Services