Milénium je tady!

Milénium je tady!
Peníze.CZ Vám přinášejí články, reportáže, žhavé novinky i podrobné analýzy již 1 000 dní. Budu rád, oslavíte-li naše malé milénium s námi. A abyste přišli na oslavu dobře vyzbrojeni, podívejte se na to nejzajímavější, co se za první milénium na Peníze.CZ událo.

Chodíte k nám, protože si chcete přečíst, co jsme pro vás napsali

V uplynulém miléniu si naši čtenáři prohlédli přes 8,6 milionu stránek, tedy zhruba půl milionu za měsíc. Pokud bychom z prohlédnutých stránek nechali svázat knihu, měřila by více než 800 metrů.

Trpíte-li závratí, můžete si Peníze.CZ číst v metru. Naši autoři pro vás za uplynulých 1 000 dní napsali články s 1 339 604 slovy. Kdybychom poskládali všechna slova (vytištěná v Times New Roman 12 pt) za sebe, získali bychom pás textu o délce 23,3 km. Nejdelší trasa pražského metra - B - přitom měří jen o 2 300 metrů více. Na konečnou trasy B podle našich odhadů dorazíme za 101 dní, tedy 11. září 2003.

Nejčtenějším článkem se stala reportáž Lucie Kařízkové Vysokoškolákem za pár dnů, popisující, jak si koupit vysokoškolský titul. Zájem vzbuzují i rady na dobré zhodnocení peněz: druhým nejčtenějším článkem historie je představení hypotéčních zástavních listů Bezpečné nadprůměrné zhodnocení. Často se také vracíte k článku Víte, kam jdete?, popisujícím využití našich unikátních map trhů.

Naopak nejméně čtený článek ukazuje, že naši čtenáři jsou trošku sobečtí a rozhodně nemilují domácí zvířata. Na poslední příčce žebříčku je totiž článek z naší vánoční přílohy Tipy na dárky pro psy, kočky a spol. Na druhou stranu Tipy na dárky pro manželku či přítelkyni byly čtrnáctkrát čtenější, je tedy vidět, čemu dávají naši uživatelé přednost (ostatně více se o nich dozvíte v článku Víš s kým čteš Peníze.CZ?).

Na Peníze.CZ se objevilo celkem 91 autorů, přičemž 28 z nich pro nás napsalo více než deset článků. Nejplodnějším autorem je Petr Vykoukal, který pro vás připravil 210 článků. Jeho prvním článkem byla analýza mobilního bankovnictví Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná, posledním pak článek Kdo si počká, ten se dočká o tom, jak omezit svou daňovou povinnost.

Chodíte k nám, abyste se mohli podělit o své názory

Diskuse pod články i u jednotlivých finančních produktů jsou často nesmírně zajímavé. Objevují se v nich zajímavé názory, střetávají se v nich nesmiřitelné postoje, radí se i kritizuje. Celkem se na našich stránkách zatím objevilo 24 254 názorů, z čehož 3 432 názorů komentovalo jednotlivé finanční produkty - možnost, kterou žádný jiný finanční server nenabízí.

Nejplodnějším diskutérem v prvním miléniu Peníze.CZ byl baronlempl, autor téměř 700 diskusních příspěvků. V novém miléniu možná jeho štafetu převezme CSrypatschek, který - někdy neortodoxními způsoby - ostrým perem (či klávesnicí?) tepe do České spořitelny (profil, názory) i dalších finančních institucí.

Maximální délka příspěvků je omezena na 3 000 znaků a naposledy tuto možnost do posledního písmenka využil uživatel jirka50@seznam.cz v diskusi u článku Union banka: na řadě jsou výplaty.

Nejžhavější diskuse prvního milénia probíhala u nedávného článku Není poradce jako poradce II., kde se ostře střetlo 380 názorů. Téma finančního poradenství ostatně vyvolává ostré debaty velmi často: již u článku Finanční poradce a etika ze srpna 2001 se objevilo 213 názorů.

Chodíte k nám kvůli informacím o finančních produktech

Databáze Peníze.CZ obsahuje podrobné informace o 12 131 finančních produktech, přičemž nejvíce produktů najdete mezi zahraničními akciemi a zahraničními fondy.

Prvním produktem zaneseným do naší databáze byl fond Akro Eurotech (profil, názory), posledním přidaným je hypoteční úvěr Optimum GE Capital (profil, názory).

O finančních produktech rádi hlasujete a diskutujete. U každého z produktů je možno hlasováním vyjádřit svou spokojenost či nespokojenost, stejně jako napsat, co si o něm myslíte. Nejvíce názorů - 365 - přitáhl fond Pioneer Trust (profil, názory), 185 názorů najdete u akciového fondu ISČS Sporotrend (profil, názory) a u nejrozšířenějšího účtu v Čechách - Sporožira (profil, názory) - najdete 102 názorů.

Tolik o Peníze.CZ a o tom, co jsme pro vás připravili v prvním miléniu. Chcete-li se podívat na to, kdo další s vámi navštěvuje Peníze.CZ, přečtěte si dnešní druhý článek. A nezapomeňte do diskuse připojit své názory!

S přáním rostoucích trhů, vysokých úroků, levných půjček a nízké inflace v novém miléniu,


Tomáš Prouza
ředitel společnosti Peníze a.s.



Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 5. 2003 9:23, TGP

Milý Ericu, rád Vaše poznámky o slamníku čtu, nemyslíte, že by stálo za to vydat je souborně? Co na to redakce Peněz? Dala by Vám prostor pro slamníkovou typologii?

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Druhá svíčka na dortu

4. 9. 2002 | Tomáš Prouza

Druhá svíčka na dortu

Máte rádi oslavy? Ostatně kdo by neměl? Pokud nemáte právě dnes pro oslavu zvláštní důvod, můžete se přidat k nám. Peníze právě dnes v sedm hodin ráno vstoupily do třetího roku své... celý článek

Dárek nám všem

4. 9. 2001 | Tomáš Prouza

Dárek nám všem

Co se to děje? Nová grafika, nové služby - co to Peníze dělají? Že by měnová reforma? Ale ne, něco mnohem jednoduššího - Peníze slaví, protože dnes jim je právě rok!

Vítejte ve finančním centru českého internetu

4. 9. 2000 | Tomáš Prouza

Vítejte ve finančním centru českého internetu

Potřebujete znát aktuální kurz fondu nebo měny? Chcete vědět, jak na požadavky zákazníků reagují stavební spořitelny? Zajímá vás, jak nejlépe naspořit na důchod? Odpověď na tyto otázky... celý článek

Partners Financial Services