Co vám exekutor nemůže zabavit. Spočítejte si to.

Co vám exekutor nemůže zabavit. Spočítejte si to.
Je jen málo příjmů a majetku, které vám exekutor nemůže zabavit. Z výplaty, nemocenské, mateřské či podpory v nezaměstnanosti vám vezme jen určitou část. Spočítejte si, kolik by vám v případě exekuce zůstalo peněz a jak byste žili v osobním bankrotu.
Jan Stuchlík, rubrika: Jak na to, 26.01.2010, 19 komentářů
Tisknout

04.08.2011 09:33, Tomek

ano, a spát na podlaze a žrát šlupky od brambor. Kdyby měli exekutoři soudnost (nebo přesná pravidla co můžou a co ne..) místo snahy vydělat co nejvíc, asi by to vypadalo jinak, takto na ty co se tak chovají lze nahlížet jedině jako na zloděje.
Možná že je pár lidí, kteří potřebují drsnější zacházení aby trochu procitli, většina jsou ale slušní lidé v nesnázích. Možná jste jenom arogantní bl. , možná neznáte situaci ...

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 03.02.2010 21:47)

03.10.2011 20:42, vladimír

nebude dlouho trvat a lidi exekutory budou střílet hned mezi dveřma,a až se to začne dít bude pozdě.Stát by se měl začít o toto zajímat a nenechat lidi takhle ždímat.jsou společnosti z kterými se prostě nedomluvíte jde jim jenom o zisk.na hrubej pytel hrubá záplata.

13.12.2011 22:36, Bob

Jestli by se to stalo mojí ženě, kdybych náhodou nebyl doma, tak ten chlápek dostal "pro výstrahu" takovou přes držku, že by se divil. Naštěstí bych na to nebyl sám, neboť nejsem jediný, kdo takové "týpky" nemá rád. A nebyl by první ani poslední, kdo by takto dopadl. Nemůže se schovávat za zákon, když on sám tento zákon porušuje ... a co víc, snižuje důstojnost daného člověka pod úroveń psa. Na takového bezcitného a sebevědomého darebáka platí jedině toto, protože takoví lidé dosti často "neslyší" na nic jiného a musí se jim to i několikrát "připomenout", aby jim to "došlo".

Zobrazit komentovanou zprávu (filomena 11.02.2010 11:46)

27.01.2012 01:24, Tomáš

Petře,nevím,jestli jste zcela při smyslech,ale jsou dvě základní možností.(těch možností je několik) 1.Buď jste podvedený věřitel,nebo jen věřitel.kterému někdo dluží a ten dlužník si žije dobře a Vám se směje do očí.-Takového hajzla zavřít do dolů a nechat ho tam makat tak dlouho,pokud to nezaplatí..Pak Váš komentář chápu...Pokud hážete nás všechny do jednoho pytle,jste s odpuštěním arogantní a hloupý! a to je 2.možnost-budu vycházet z toho,že jste jen naštvaný na ty,které jsem popisoval výše.
Totiž:Já nejsem ani vrah,příživník(makám 18h denně)!!! Jsem živnostník a měl jsem půjčku na 100 000kč a docela se mi dařilo. Jenže pak jsem narazil na firmu,která mi neustále dlužila nemalé peníze a to třeba 120 000kč 3 měsíce!!!To je v ČR normální. Tak jsem s ní skončil,ale od té doby mi dluží kolem 150 tis. korun..Jenže firma je to veliká a má své právníky,kteří znají kličky a cestičky k neplacení,takže jsem se dostal k tomu,že jsem nesplácel bance zbylých 50 000kč no a za dvě čtvrtletí z toho bylo 154 000kč..To,že si vzala banka 20 000kč na úrocích z prodlení chápu,ale že si exekutor naúčtoval zbylých 84 000kč-to už nechápu!!!!sakra za co? Chápu,že jsem udělal chybu,měl jsem tam dávat bance na učet aspoň 1000kč a k exekuci by nedošlo-to je vysvětlování na dlouho..ale.Jak je možné,že stát tohle dopustí??? A jejich pravomoce? Zablokovali mi účet,tak jsem volal exekutorovi,ten mi řekl,ať si založím nový účet a splácím jim tolik,aby mne zbylo jen životní minimum.účet jsem si tedy založil,splácel jsem dle dohody,během 6 měsíců jsem jim splatil 65000kč a stejně mi zablokoval i ten druhý! Takže nemám na bydlení,na to,jak se dostat do práce,nemám ani na jídlo...To je ale nezajímá..Co je tedy jejich cílem??? dostat člověka na ulici? Dobrá, v takovém případě mi nezbývá,než jít na ulici,stát se bezdomovcem. A co z toho plyne pro věřitele??? no to,že dostane tak akorát pěkný H...O!!!Kdyby mi aspoň nechal peníze na obživu,tak za 5 měsíců jsem to mohl vše splatit. Exekutor nepomáhá věřitelům,ale on likviduje existenci nejen vyčůraných hajzlíků,co nechtějí platit,ale především existenci slušných a pracovitých lidí co přispívají do společnosti a systému nemalé peníze. To co si myslím o exekutorech a co přeji jim a jejich rodinám tu raději nebudu psát..Petře,zamysli se prosím nad tím,co a o čem píšeš. Nevíš,co se jednoho krásného dne může přihodit tobě..Třeba jednoho dne budeš Ty ten vyžírka,příživník a neplatič..I když ti to nepřeji zažít.Cesty osudu jsou velmi nejisté a kolikrát nespravedlivé...

Zobrazit komentovanou zprávu (Petr 19.07.2010 17:33)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

platební rozkaz, exekutoři, bankovnictví, bankovní dohled, banky, Federal Deposit Insurance Corporation, ČNB, 330/2001 Sb., věřitelé, MaComiX

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.