Co vám exekutor nemůže zabavit. Spočítejte si to.

Jan Stuchlík | rubrika: Jak na to | 26. 1. 2010 | 46 komentářů
Je jen málo příjmů a majetku, které vám exekutor nemůže zabavit. Z výplaty, nemocenské, mateřské či podpory v nezaměstnanosti vám vezme jen určitou část. Spočítejte si, kolik by vám v případě exekuce zůstalo peněz a jak byste žili v osobním bankrotu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 11. 2012 21:49, Marta

Já jsem momentálně taky v těžké situaci! Manžel nadělal dluhy tím že si neplatil odvody jako OSVČ. A ani jsem neměla přehled, že někde dluží! Tet spolu skoro rok nežijeme!A před pár dny se mi ozval exekutor,že mi přijde zabavit auto, a majetek v bytě, kde žiju sama s dětma! Manžel zde nemá ani trv.pobyt!!Protože nejsem rozvedená, tak jsou to i moje dluhy!! A hotovo!Ale že on není nikde nahlášen a v podstatě ho nemohou najít!Majetek nemá!Tak se mu nic nestane, a exekutor obere mě a moje děti!!
Protože mě si našli v registru obyvatel!Ale nedostala jsem žádný dopis prostě nic. Jen vše zabavit a my můžem chcípnout hlady!Já jsem nepodnikala! A svou zdravku i socku mám zaplacenou! Tak proč mám trpět já! Jen protože nemám peníze na právníka a na rozvod!Náš stát je odporný! A běžným lidem jen potkopává nohy.

+72
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

3. 2. 2010 21:47, jezevec

nechápu proč by dlužník měl mít stůl a židle?
pokud trvale neplatí své dluhy, může se klidně nažrat ze země.

Zobrazit celé vlákno

-321
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 46 komentářů)

21. 11. 2013 9:57 | Jan57

Nejde ani tak o lidskost, jako o poctivost. Je fakt ten, že se do exekuce může dostat každý a to i nevědomky. Mě se to stalo. žádné upomínky, žádné soudní předvolání, PROSTĚ NIC A PIC, KOZU DO VAZU. Jenže, jednalo se o 20 tis. VZP. Exekuce na byt ve kterém nikdo z nás nebydlí, po rozvodu jsme si šly každý svou cestou, bývalá manželka náhodou došla na kontrolu bytu a našla dopis ve schránce dva dny před vypršením lhůty. Takže okamžitě telefonáty, exekutorovi jsem zaplatil okamžitě desítku a zbytek splátkou. Co by se ale stalo, kdyby jsme byli jako většinou, mimo stát. Prostě by jsme za vydatné pomoci státu přišli o byt v hodnotě 2,5 milionu, kvůli 20 tisícům a co je nejlepší na celé záležitosti, že u VZP jsem měl přeplatek 45 tisíc, který ve své podstatě VZP zpronevěřilo. Logicky se přeplatek použije na platby, oni přeplatek použily na penále. Prý to můžou udělat. Takže VZP může legálně krást a ještě vás ani nemusí informovat o dluhu, bez vás proběhne soud a bez vás proběhne exekuce. Exekutor se ani nenamahal jít na B.Ú. v bance, peníze tam byly. Byt je větší rito. Mě z toho logicky vychází jedna velká zlodějna uzákoněná státem. Opravdu bych se nedivil, kdyby se někdo postavil proti se zbraní v ruce, a ono se to už stalo. Pokud je mi známo, tak na západě tento systém exekucí co funguje u nás je nezákonný. Ale co by jsme chtěli od zlodějů co řídí tento stát od roku 89.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2013 10:32 | xxx

Hele a napadlo Tě třeba že 90% tej částky co exekutor vymáhá je defakto smyšlená a ten člověk kterému exekutor vše veme ji vlastně ani nikdy neviděl a nevyužil a tudíž jí ani nemůže dlužit? :) ... 80% těhle pohledávek jsou u lidí co buď byli na ulici a jezdili na černo a nebo se do *dluhu* dostali nevědomě,třeba tim že mu někdo odcizí telefon a než stihne udělat všecky kroky pro zabezpečení,tak mu zloděj provolá tisíce a práva se nedovoláš ... chlape mysli jako člověk :) ... Nikdo nemá právo člověku vzít věci nutné k žití .. pochopím dluh v bance a nebo když neplatíš nějakou službu,ale i tak pokud se ví že dotyčnej je chudej,tak se má počkat až peníze mít bude,aby to zaplatil a ne lidi okrádat pomocí exekutorů :) ... Kdyby normální člověk naběhl třeba k sousedovi,že mu dluží dva tisíce a tak mu veme já nevím mikrovlnku,tak už je to krádež .... tímpádem ani firmy tohle právo nemaj :) ... Naše zákony jsou absolutně proti lidskosti ...
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 1. 2013 2:40 | Filip

Ve vašem přípdě máte právo na právníka přiděleného soudem (ex off), protože si jej nemůžete dovolit. Co se týče oněšch dluhů manžela na vás, je to prasárna, ale bohužel, co vzniklo za manželství, tj. majetek, je společné oběma, a pokud to jsou dluhy, i ty jsou společné. Manžel si měl napsat vyloučení majetku před začátkem podnikání a byla byste ochráněná, takhle je to bohužel dost těžké :-/
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 11. 2012 21:49 | Marta

Já jsem momentálně taky v těžké situaci! Manžel nadělal dluhy tím že si neplatil odvody jako OSVČ. A ani jsem neměla přehled, že někde dluží! Tet spolu skoro rok nežijeme!A před pár dny se mi ozval exekutor,že mi přijde zabavit auto, a majetek v bytě, kde žiju sama s dětma! Manžel zde nemá ani trv.pobyt!!Protože nejsem rozvedená, tak jsou to i moje dluhy!! A hotovo!Ale že on není nikde nahlášen a v podstatě ho nemohou najít!Majetek nemá!Tak se mu nic nestane, a exekutor obere mě a moje děti!! Protože mě si našli v registru obyvatel!Ale nedostala jsem žádný dopis prostě nic. Jen vše zabavit a my můžem chcípnout hlady!Já jsem nepodnikala! A svou zdravku i socku mám zaplacenou! Tak proč mám trpět já! Jen protože nemám peníze na právníka a na rozvod!Náš stát je odporný! A běžným lidem jen potkopává nohy.
+72
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 10. 2012 18:52 | Jarda Malý

Ten příběh ale může být taky jinak: chlap si půjčuje, kde může, prachy zásadně nevrací, naseká dluhů... a když přijde exekutor, aby vymohl aspoň něco pro toho troubu, který mu v dobré víře půjčil a jehož děti nemají co žrat, tvrdí mu dlužník do oka, že jemu tady nic nepatří, všecko je strejdy... Mno. Přehnaný? Asi jo. To ale vaše story taky, pepíku.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2012 9:54 | pepa

Exekutor je ZLODĚJ!!!!!!!!! a dlužník je bezmocný člověk , který přišel o práci a nemá peníze na zaplacení pohledávky!!!!!!!!! = bezdomovec!!!!! Exekutor krade věci potřebné k léčbě malým dětem a neprávem krade věci lidem co nic nedluží a jsou v příbuzenském vztahu!!!!! Co s tím má dotyčný co společného? Každý je sám za sebe zodpovědný, když někoho zabiji, tak ať si jde za mě sednout strejda! Státu to je jedno a místo, aby se tuto situaci snažil vyřešit= krabice od vína:-))))))))))))))))))
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2012 9:01 | Jiří Daníšek

Dnes je opravdu lehké dostat se do křížku s podobnými záležitostmi.Exekutor je,jak já říkám "veřejně schválený zloděj",ze kterého má něco k dobru určitý počet lidí,tak proč by je trestali,když se náhodou spletou.Od běžných zlodějů se liší pouze tím,že zloděj je za krádež odsouzen,ale exekutor ne.Za komunistů si toto nikdo nedovolil.To se řešilo jinak a také to šlo,ale aby někdo někomu vlezl do bytu ať právem nebo neprávem,tak to je opravdu produkt dnešní doby.Myslím u nás,protože v cizině,zejména na západě,to praktikovali už mnohem dřív.
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2012 20:07

Nikdy nikdo nevíme do jaké situace se dostane a jak Petr psal můžeme se do takových problému díky tomu, že nám někdo nezaplatil apod hned. Nechápu proč když se strhává ze mzdy , se ještě blokuje účet a k tomu zabavuje majetek. S požehnáním státu exekutoři dělají z lidí bezdomovce.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 3. 2012 12:54 | Pepa

mám známou které exekutor zabavil vše má pouze částečný invalidní důchod 3800 kč je bez práce a bez prostředků a exekutor jí obstavil i účet kam jí chodí ten invalidní důchod takže jí nezbylo vůbec nic je tohle v tomtě státě vůbec možné? Ano odpovídám že ano takže to co tu píše autor je holý nesmysl. že člověkovi musí zůstat životní minimum ???když nemá ani to a ještě jí to zabaví exekutor?? Je to obyčejná pakáž která si dělá co chce aby uspokojily svoje vysoké nároky na výkon exekucí..... Je to hnus co se děje umí mi někdo poradit jak ta známá z toho má vybruslit???? děkuji za odpovědi...
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2012 1:24 | Tomáš

Petře,nevím,jestli jste zcela při smyslech,ale jsou dvě základní možností.(těch možností je několik) 1.Buď jste podvedený věřitel,nebo jen věřitel.kterému někdo dluží a ten dlužník si žije dobře a Vám se směje do očí.-Takového hajzla zavřít do dolů a nechat ho tam makat tak dlouho,pokud to nezaplatí..Pak Váš komentář chápu...Pokud hážete nás všechny do jednoho pytle,jste s odpuštěním arogantní a hloupý! a to je 2.možnost-budu vycházet z toho,že jste jen naštvaný na ty,které jsem popisoval výše. Totiž:Já nejsem ani vrah,příživník(makám 18h denně)!!! Jsem živnostník a měl jsem půjčku na 100 000kč a docela se mi dařilo. Jenže pak jsem narazil na firmu,která mi neustále dlužila nemalé peníze a to třeba 120 000kč 3 měsíce!!!To je v ČR normální. Tak jsem s ní skončil,ale od té doby mi dluží kolem 150 tis. korun..Jenže firma je to veliká a má své právníky,kteří znají kličky a cestičky k neplacení,takže jsem se dostal k tomu,že jsem nesplácel bance zbylých 50 000kč no a za dvě čtvrtletí z toho bylo 154 000kč..To,že si vzala banka 20 000kč na úrocích z prodlení chápu,ale že si exekutor naúčtoval zbylých 84 000kč-to už nechápu!!!!sakra za co? Chápu,že jsem udělal chybu,měl jsem tam dávat bance na učet aspoň 1000kč a k exekuci by nedošlo-to je vysvětlování na dlouho..ale.Jak je možné,že stát tohle dopustí??? A jejich pravomoce? Zablokovali mi účet,tak jsem volal exekutorovi,ten mi řekl,ať si založím nový účet a splácím jim tolik,aby mne zbylo jen životní minimum.účet jsem si tedy založil,splácel jsem dle dohody,během 6 měsíců jsem jim splatil 65000kč a stejně mi zablokoval i ten druhý! Takže nemám na bydlení,na to,jak se dostat do práce,nemám ani na jídlo...To je ale nezajímá..Co je tedy jejich cílem??? dostat člověka na ulici? Dobrá, v takovém případě mi nezbývá,než jít na ulici,stát se bezdomovcem. A co z toho plyne pro věřitele??? no to,že dostane tak akorát pěkný H...O!!!Kdyby mi aspoň nechal peníze na obživu,tak za 5 měsíců jsem to mohl vše splatit. Exekutor nepomáhá věřitelům,ale on likviduje existenci nejen vyčůraných hajzlíků,co nechtějí platit,ale především existenci slušných a pracovitých lidí co přispívají do společnosti a systému nemalé peníze. To co si myslím o exekutorech a co přeji jim a jejich rodinám tu raději nebudu psát..Petře,zamysli se prosím nad tím,co a o čem píšeš. Nevíš,co se jednoho krásného dne může přihodit tobě..Třeba jednoho dne budeš Ty ten vyžírka,příživník a neplatič..I když ti to nepřeji zažít.Cesty osudu jsou velmi nejisté a kolikrát nespravedlivé...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2011 22:36 | Bob

Jestli by se to stalo mojí ženě, kdybych náhodou nebyl doma, tak ten chlápek dostal "pro výstrahu" takovou přes držku, že by se divil. Naštěstí bych na to nebyl sám, neboť nejsem jediný, kdo takové "týpky" nemá rád. A nebyl by první ani poslední, kdo by takto dopadl. Nemůže se schovávat za zákon, když on sám tento zákon porušuje ... a co víc, snižuje důstojnost daného člověka pod úroveń psa. Na takového bezcitného a sebevědomého darebáka platí jedině toto, protože takoví lidé dosti často "neslyší" na nic jiného a musí se jim to i několikrát "připomenout", aby jim to "došlo".
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 8. 2011 9:33 | Tomek

ano, a spát na podlaze a žrát šlupky od brambor. Kdyby měli exekutoři soudnost (nebo přesná pravidla co můžou a co ne..) místo snahy vydělat co nejvíc, asi by to vypadalo jinak, takto na ty co se tak chovají lze nahlížet jedině jako na zloděje. Možná že je pár lidí, kteří potřebují drsnější zacházení aby trochu procitli, většina jsou ale slušní lidé v nesnázích. Možná jste jenom arogantní bl. , možná neznáte situaci ...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 7. 2011 18:56 | Pavel

Exekutorům by se mněly sebevraždy tzv.povynných přičítat na vrub jako vraždy.Zapříčinili je svým ignorantským přístupem k lidem v těžké životní situaci.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 7. 2011 10:49 | Petr

Omyl, exekutor v této zemi může vše. Do bytu ve vaší nepřítomnosti vnikne exekutorský vykonavatel pouze na základě doměnkx, že by tam mohly být věci povinného (dlužníka, kterého nemusíte ani znát). Policii nepotřebuje, vypáčí zámek a z bytu odnese naprosto vše protože tento vykonavatel dle stanoviska exekutorské komory není povinen ani oprávněn zjišťovat čí to majtek zabavuje (krade). Vy příjdete domů, tam na vás čekají exekutorem zalepené dveře, prázdný byt a poučení kdo vám to způsobil a kde jso vaše věci. Budete muset vyhledat právníka, ten sepíše žalobu na vyjmutí vašich věcí z exekuce - to ovšem za předpokladu, že máte jak prokázat, že jsou skutečně vaše -. Pokud budete mít štěsí, za rok soud rozhodne ve váš prospěch. Vy musíte požádat exekutora o navrácení těchto věcí, ten již vaše věci prodal za mizivou cenu a nemá povinnost "uvést věci do původního stavu". To v praksi znamená, že vám po dlouhých tahanicích vydá pouze to co za vaše věci utržil. Vám zůstanou jen oči pro pláč. Toto se skutečně stalo a exekutor je dle našich zákonů nepostižitelný.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 6. 2011 12:13 | Lucie

tohle může napsat jen debil. Pokud je žena na MD a muž příjde o práci kvůli snižování stavu po 4 letech,je to drsné,nám se ozvali exekutoři snad za měsíc a nedá se s nimi domluvit,ikdyž by jsme je vyplatili hotově,bohužel exekutoři jsou svině,co by měli z nějakých 24tisíc,když si to můžou strhávat ze všeho a vydělají na prodleních a úrocích? Jsou to .....
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2011 20:47 | marty

Laický názor,ústava hovoří o nedknutelnosti obydlí, do něj by měl spadat i učet v bance,nehledě banka je správce peněz a za tu službu si platíte. Dokazování bylo vždy na straně obžaloby,nejste povini dokazovat že to není vaše,musí být vám dokázáno že je. Ústava je jen luxusní toaletní papír
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 10. 2010 11:25 | Tomáš Smutný

Vezmete si v roce 2004 úvěr od spořky, za dva roky máte problémy, následují registry, obstavení účtů, stop jakémukoliv podnikání. Majetek vám nechávají, máte tři auta. Spořka čeká, udělá si záhumenek a právníci, které plati spořka, pohledávku vymáhají laxně. Proč? Protože roste. A hezky rychle. Pak si ti právníci založí na Panenských ostrovech společnost, od spořky to za pár kaček koupí a vymáhají tu narostlou, nabobtnalou pohledávku v plné výši. Myslím, že to je dobrý podnikatelský záměr.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2010 16:32 | Antiexekuce

Jezevče,to je vše jen proto,že jsou dlužníci všichni prezentováni jako idioti a nezodpovědní blbci. Ale vtip je v tom že většinou to postihne slušné a zodpovědné lidi,kteří přijdou o příjmy/o práci,nezaplacené podnikání řemeslníkům atd./.Proč si začali stěžovat státní zaměstnanci,že nebudou mít na splácení hypoték a půjček,když jim sníží platy? Protože jsou podle vás hovada ? Né, hovada je teprve navštíví !
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 7. 2010 17:33 | Petr

Tak to byla přesná reakce, přijde mi, že naše společnost má zvrácené hodnoty, chráníme neplatiče, příživníky, kriminálníky a všechno to odsírá jenom pracovitý a svědomitý občan. Jak je možné, že neplatič místo, aby se styděl v koutě si tady stěžuje v diskuzi, to jsme to dopracovali, za chvilku si budou stěžovat i vrazi, že po nich chce někdo, aby šli do vězení, když zlodějové a podvodníci se ohánějí svými právy.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 2. 2010 11:46 | filomena

dobrý den,muže vam take exekutor,vypačit dveře ve vaší nepřítomnosti_?Odnest si penieze ktere ruzne po bytě našel,klenoty,které nejsou vaše,nybrž spolubydl.osob,prohledat všechny Vaše osobní věci,os.údaje a dokumenty smlovy,spisy rodná čísla, Vašich klientů/při podnikání/ spolu s osobními udaji,zničit dveře ,zámky,ponechatsi klíče od vašeho bytu?Muže Vám napíchnou tel. linku,internet a další aby se dostal k údajům o vás?Může vás exwkutor osahávat na prsou ,sebrat osobní dárky,tahat za vlasy,po zemi?Může exekutor aniž,by soud.řízení nabylo platnosti a bylo oprávněné,Vám zabavit věci, prodat majetek aniž by by za tol potrestán?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Fejk

manažer

Alexandr Vondra

politik

Petr Fejk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Alexandr Vondra
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services