Očima expertů: Jaké akcie kupovat a jakých se zbavit?

Ondřej Tůma | rubrika: Očima expertů | 3. 6. 2016 | 3 komentáře
Které akcie se teď vyplatí držet v portfoliu a kterých byste se měli co nejrychleji zbavit? Zeptali jsme se odborníků ze světa peněz.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 6. 2016 9:52, Martin

Karle souhlas, trochu toho investičního optimismu se třeba. Já mám nastavené trvalé příkazy do indexových fondů (m.j. i ten Amundi North America index Fund s mng. fee 0,15%) a do důchodu za cca 30 let nic neřeším.
Ale trošku peněz jsem si uložil i do ETF na VIX a pákovaný short S P 500, a když nám to najednou spadne (jako v lednu) vyberu zisky a levno přikoupím svoje long pozice. Jak říkal Keynes trhy mohou zůstat iracionální déle než vy likvidní, pane Traxlere...

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

2. 7. 2016 7:52 | Martin@hellosuckers.net

To neni bohuzel jen problem techto analytiku ale i tech ve svete. Nejspise si tak pripadaji duleziti kdyz se rozpovidaji o tom kam ktera akcie pujde a co cely trh bude delat. Jenze tak to nefunguje. Kazdy obchod, kazdy obchodni den je unikatni a nikdo nevi jak se vyvine. Jakakoliv snaha o predpovidani je jen zakladani si na pozdejsi zklamani.
Nedavno jsem cetl pribeh jednoho analytika ktery sel pracovat do jednoho commoditniho fondu kde CEO stale jeste fungoval postaru a technickou analyzu neumel. Proste jen fungoval na zaklade fundamentalni anayzy a predevsim toho jak se obchodnici chovali na floor. No a ten TA analytic tomu CEO vysvetloval, co se bude dit s cenou obili na te ci one urovni a kdyz cena spadla na support tak analytick rekl a ted se cena odpichne a pujde nahoru. Na to ten CEO odvetil: "Bullshit, koukejte." a zvedl telefon, zavolal obchodni oddeleni a rekl jim at prodaji 2 milliony bushelu za market. Cena obili se propadla o dollar. TA analytic sedel bezeslov a nebyl schopen na to nic rict. Zkratka, nikdo nikdy nevi jak se ucastnici trhu budou chovat a tim ovlivni cenu a jakakoliv vase ocekavani a analyzy mohou byt totalne znehodnoceny v jedne vterine. A na to cele staci jeden jediny obchodni stojici proti vam na druhe strane sveta.
Zkratka, bud investujete v dlouhodobem horizontu, pak zvolte dividendove akcie (pokud mate radi vetsi riziko) a dividendy po dalsi 30 let reinvestujte nebo fondy (pokud se nechcete o nic starat) a nebo, pokud chcete byt aktivni obchodnici, obchodujte swing nebo day trading, derivatives nebo forex. Zbytek jsou blbosti. Jo a uz vubec ne na prazske parodii na burzu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2016 9:52 | Martin

Karle souhlas, trochu toho investičního optimismu se třeba. Já mám nastavené trvalé příkazy do indexových fondů (m.j. i ten Amundi North America index Fund s mng. fee 0,15%) a do důchodu za cca 30 let nic neřeším. Ale trošku peněz jsem si uložil i do ETF na VIX a pákovaný short S P 500, a když nám to najednou spadne (jako v lednu) vyberu zisky a levno přikoupím svoje long pozice. Jak říkal Keynes trhy mohou zůstat iracionální déle než vy likvidní, pane Traxlere...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2016 2:36 | Karel

Odborníci nepochopili, že se jedná o chyták. Nikdo nemůže vědět, jaké sektory nebo jednotlivé akcie porostou. Jediný, kdo má soudnost, je pan Michl. Jednoduché a prosté. Kdo má víc peněz, ať koupí ETF reinvestující dividendy (SP 500 nebo MSCI World), např. EUNL. Pro ty chudší je indexový fond od AMUNDI nebo globální akciový fond. Zadejte trvalý příkaz a zapomeňte.
Pan Traxler opět, jako už tradičně, předpovídá krach burzy. Tak si říkám, jestli to není nějaká porucha, když si někdo libuje v černých scénářích a v předpovídání katastrof. Takového poradce bych opravdu nechtěl. Myslím, že je potřeba alespoň trochu životního optimismu, jinak se z toho člověk po....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Janis Sidovský

manažer a podnikatel

Zdeněk Matějovský

podnikatel, Povlečení Matějovský

Janis Sidovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Zdeněk Matějovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services