Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Zaměstnanecké benefity. O kolik vás připraví?

Zaměstnanecké benefity. O kolik vás připraví?
Ne, titulek je v pořádku. Příspěvky zaměstnavatele vážně nejsou vždycky k dobrému. Finanční terorista dokáže dobré úmysly proměnit obratem ruky ve zbraň hromadného ničení úspor. Držte se, další příběh přímo z terénu je tu. A tentokrát jde o miliony.
Václav Valášek, rubrika: Co reklama neřekla, 03.11.2011, 26 komentářů
Tisknout

06.11.2011 23:15, Martin Olmar

Robine, možná byste si měl Vy přečíst článek + Vaše příspěvky, na které pan Hanzl reagoval, pak byste možna nebyl tolik zmatený :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Robin Hood 06.11.2011 21:56)

07.11.2011 08:12, Robin Hood

Pane Olmare, kdo jste, že tak hájíte pana Hanzla? Zkuste své výroky příště doložit argumenty. Nebo to neumíte?

Zobrazit komentovanou zprávu (Martin Olmar 06.11.2011 23:15)

07.11.2011 08:58

V podstatě se mně zdá, že se tu ozývají jen potrefené husy. Pro mě je článek primárně o tom, jak můžu jako zaměstnanec přijít k bonusu, který se mi až tak nevyplatí. Je hezké vidět ten mechanismus. A je hezké vědět, jakou provizi dostávají finanční poradci za IŽP. Ještě by mě zajímalo, jak vysoké bývají za další služby, za penzijní pojištění, kolik dostanou z hypotéky apod. Chápu, že mnozí poradci by byli raději, kdyby se to nevědělo. Ale překvapuje mě, že se k té touze udržet své klienty v nevědomosti hlásí veřejně, na stránkcáh, které určitě čte víc (potenciálních) klientů než poradců.

07.11.2011 15:28, Robin Hood

Tak tak, pane či dámo bez jména. Proč neuzavřít IŽP za provizi cca 24 plateb měsíčního pojistného, když za penzijní připojištění je provize "jen" ve výši cca tří měsíčních příspěvků (ted zhruba 8-krát nižší)? O tom se pánové Hanzl a Olmar nezmiňují. No bodejť, jsou to přece pěkné výdělky. A co zájmy klienta? To přece nikoho z bouchačů nezajímá!

Zobrazit komentovanou zprávu ( 07.11.2011 08:58)

09.11.2011 21:33, KMih

Dobrý den,
nepatřím žádnému táboru "bouchačů" a považuji sebe i manžela za ještě mladé (35 let) a když jsem vybírala produkt pro naši domácnost, padla volba na IŽP. Možná se mi vysmějete, ale mé pohnutky byly tyto: 1) potřeba zajistit zbytek rodiny (máme 2 děti) v případě smrti jednoho rodiče na min. 3 roky 2) aspoň část peněz by se měla spořit (bohužel nemáme takovou platební morálku, abychom oddělili pojistku a investici, naše chyba) 3) jen co se zlepší finanční situace rodiny, ještě nás dopojistím úrazově 4) pak budu řešit odkládání na důchod - akcie a penzijko, přeci jen je státem dotované 5) další přebytky můžeme ukládat do stavebka. Náš poradce samozřejmě inkasuje solidní provizi, ale jelikož se mnou měl značnou trpělisvost a smlouva se opravdu nepodepisovala na 2. schůzce, tak si ty peníze řádně vydělal. Navíc se nám nadále věnuje, takže ať si je ve zdraví užije. S produktem nehodlám v nejbližších letech nic dělat (ve smyslu rušení), tak by mne jeho provize neměla bolet na odbytném. Hlavní smysl, totiž, že je v případě smrti zajištěn příjem na cca 3 roky než se pozůstalý partner ze ztráty vzpamatuje a bude se schopen zařídit jinak, je splněn. Ano, mohla jsem pojistky řešit jen rizikovkou, ale je opravdu jako splachování peněz do záchoda a nyní na sebe platím ani ne 20 Kč za den, to mi přijde únosné a navíc při dožití se mi něco málo vrátí, tak si třeba uděláme hezkou dovču s dětmi i vnoučaty, když budou :o). IŽP pro mne prostě není formou zajištění důchodu (miliony se tam těžko nastřádají), ale pojistky na smrt s malým spořením.

Zobrazit komentovanou zprávu (Robin Hood 07.11.2011 15:28)

10.11.2011 10:40, Phalanx

Pokud pracujete na 130%, je něco špatně. Počty se snad od doby mého studia nezměnily. Pokud se stejnou měrou jako k matematice, přistupujete i ke všemu ostatnímu a jste ve vaší firmě číslo 1, tak potěš PánBůh..
Fňukat, že pokud by IŽP fungovalo tak, že by klient platil méně než těch 24 měsíčních příspěvků, tak byste se mohli pást, to je snůška demagogických žvástů.

Zobrazit komentovanou zprávu (Pavel Hanzl 03.11.2011 10:18)

10.11.2011 23:58, Vít Suchý

Vážená paní KMih...pokud si najímám finančního poradce, ptám se, kolik jeho služby budou stát na hodinu a pak se s ním hodlám bavit...pokud ale přijde ke mně domů "nezávislý finanční poradce", který nabízí finanční poradenství zadarmo a výstupem jeho poradenského procesu je podepisování smluv na konkrétní finanční produkty dle jeho výběru (za které pobere provizi ), tak jsem narazil na koho ?

KAždý prodejce - a je jedno jestli zázračných dek, hrnců, nějakých bobulí nebo finančních produktů prodělal školení a ví, že faktický obsah toho, co prodává činí jen necelých 8%. Zbytek tvoří emoce a řeč jeho těla...TAkže ? ... na trhu fungují a fungovat budou i nadále oni zmínění prodejci ...a stále budou mít klientelu, jak je na vašem případě - promiňte upřímnost - vidět...

Zobrazit komentovanou zprávu (KMih 09.11.2011 21:33)

25.01.2012 16:30, David

no jak to tak čtu tak jsem opravdu rád za svůj služební telefon a kurzy angličtiny v jazykovce ( http://www.lite.cz/ ), kde jsem se končně po deseti letech taky naučil o čem angličtina je :)

17.05.2012 17:52, JoyceMarjorie32

I received 1 st mor tgageloans when I was not very old and that helped me very much. However, I require the car loan once more time.

17.05.2012 17:53, RushJIMMIE23

I opine that to receive the loansfrom banks you ought to present a great reason. Nevertheless, one time I've received a small business loan, because I wanted to buy a bike.

17.05.2012 17:58, CRAWFORDJanell34

This is known that cash can make people disembarrass. But how to act when one has no money? The one way only is to receive the mor tgageloans and just short term loan.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marek Dospiva
podnikatel

Roman Janoušek
lobbista a podnikatel

Marek Dospiva
ÚSPĚŠNOST
52,89 %

z 1 227 duelů
Roman Janoušek
ÚSPĚŠNOST
31,68 %

z 1 247 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.