Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Dejte si pozor na fígly mobilních operátorů! Jak nenaletět?

Dejte si pozor na fígly mobilních operátorů! Jak nenaletět?
Mobily: před deseti lety senzace, dnes skoro nuda. Mají ho všichni od pětiletých rošťáků po osmdesátileté babičky. Operátoři větří zisky a snaží se urvat co nejvíc. Přetahují klienty konkurenci a důkladně si je k sobě uvazují. Že jejich postupy vždycky nejsou košer, potvrzuje právník sdružení Spotřebitel.net Miroslav Huml.
Petra Dlouhá, rubrika: Co se děje, 21.02.2011, 53 komentářů
Tisknout

11.03.2011 10:22, Radek

Pozor, nemusíte ani nic podepisovat a číst, stačí že Vám operátor nabídne
"výhodný tarif" po telefonu a Vy řeknete ano třeba i za manželku.
I toto je bohužel pro náš právní řád "uzavřená smlouva" a pak dva
roky platit, nebo se vyplatit, to jest zaplatit vše + různé
poplatky předem a máte vyděláno.
Jedná se o LIVE TELEKOM a jejich (ne)výhodné tarify.

26.04.2011 08:50, Anna

Něco podobného se stalo i mně právě se společností LIVE TELECOM a.s., dříve EUPHONY. Nejprve mi k rodičům přišel od nich dopis (rodiče mají pevnou linku od O2,psanou na mne), že mi blahopřejí k uzavření smlouvy s jejich společností (to byli ješte Euphony). Odepsala jsem jim, že s nimi žádnou smlouvu nemám a že k datu, které uváděli jako datum uzavření smlouvy, jsem byla někde úplně jinde navíc, že mám smlouvu s O2,
chvíli byl klid, ale pak mi začaly k rodičům chodit faktury od LIVE TELECOMU, nakonec i s výhružkou od M.B.A. Načež jsem oběma společnostem odepsala doporučeným dopisem, že jsem si nic neobjednala, a tudíž nemám vůči nim žádné závazky. Pak stačilo pohrozit Českým Telekomunikačním úřadem a Sdružením na ochranu spotřebitele a byl klid. Proto radím, neplaťte nic, co jste si neobjednali a braňte se!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (Radek 11.03.2011 10:22)

26.04.2011 08:54

Citace - Anna / 26.04.2011 08:50

Něco podobného se stalo i mně právě se společností LIVE TELECOM a.s., dříve EUPHONY. Nejprve mi k rodičům přišel od nich dopis (rodiče mají pevnou linku od O2,psanou na mne), že mi blahopřejí k uzavření smlouvy s jejich společností (to byli ješte Euphony). Odepsala jsem jim, že s nimi žádnou smlouvu nemám a že k datu, které uváděli jako datum uzavření smlouvy, jsem byla někde úplně jinde navíc, že mám smlouvu s O2,
chvíli byl klid, ale pak mi začaly k rodičům chodit faktury od LIVE TELECOMU, nakonec i s výhružkou od M.B.A. Načež jsem oběma společnostem odepsala doporučeným dopisem, že jsem si nic neobjednala, a tudíž nemám vůči nim žádné závazky. Pak stačilo pohrozit Českým Telekomunikačním úřadem a Sdružením na ochranu spotřebitele a byl klid. Proto radím, neplaťte nic, co jste si neobjednali a braňte se!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (Anna 26.04.2011 08:50)

02.05.2011 14:08, Pavel D.

NEVĚŘTE LIVE TELECOMu. Doslova vyběhli s mojí matkou která je již nějaký pátek v důchodě.Chlap co zazvonil u dveří jí krásně medově vše vysvětlil a přislíbil že ještě přijde a doladí podrobnosti a proto ani celou smlouvu nevyplnil. Natož aby řekl podstatnou informaci že pokud do 14 dní odstoupí od smlouvy, nic neplatí. Ovšem po 14ti dnesch si na vás vezmou slušné penízky za "zrušení smlouvy". Samozřejmě že chlap se už neukázal, na dodané číslo se nešlo dotelefonat, natož tak na "zákaznickou linku". Když se to po měsíci podařilo, bylo už na vypovězení smlouvy pozdě, protože i vyúčtování bylo oproi klasickému Telecomu dost divné. Za volání bylo míň peněz to ano, jenomže tlefonní přístroj platíte Telecomu ale poplatky už LIVE TELECOMu. A tak se vám posbírají různé DPH za poplatky a ve finále platíte mnohem více jak u Českého Telecomu.
Pani na zákaznickém emailu si pořád mele svou, že číslo které nám bylo dodáno, neznají, měli jsme volat na zákaznickou linku, (ale že to nikdo 14 dní od smlouvy nebere, to ji nezajímá)Taky neznají sprostředkovatele smlouvy, LIVE TELECOM má externí zaměstnance a za ně nemá žádnou zodpovědnost. Dotyčného pána ani nezná. Samozřejmě jsme si měli přečíst smlouvu co jsme podepisovali a to že není celá vyplněná je nezajímá, hlavně že tam je podpis.Prosím vás, mám jednu radu jak se rozloučit s LIVE TELECOMem. Když budte chctít telefonovat, vytočte 1022 a pak číslo komu voláte. Takto, se bude volat přec ČESKÝ TELECOM a vyhnete se LIVE TELECOMu. Když už musíte platit jejich polatky ( výpovědní lhůta je 3 měsíce) aspoň nevolejte přes ně ať nemusíte platit nic navíc.Čauky Pavel.

27.05.2011 17:10, Jarouš

Jednoduché řešení.Zaplatím 400 Kč, když končím s kreditem. Opakovaně mi však telefonují operátoři a přemlouvají k výhodnějším řešením. Nejsem si jistý, zda jde o výhody pro mne a proto stále udávám , že zústanu při starém.Protože se tyto nabídky stále opakují , změním nyní taktiku a raději nebudu odpovídat vůbec.

09.02.2012 17:02, Miroslav

Zdravím,taktež jsme naletěli Euphony a do dneška se dohadujeme a oni každý měsic přidávají na částce,kterou dlužíme,taktéž k nám přišel kdosi namluvil nám,že budeme volat za méně a že budeme mít i internet za málo peněz,nic z toho není pravda a oni chtěji jen zaplatit pozorrrrrrrrrrrrrrrrr,nic od nich neberte a děti informujte své rodiče

23.05.2012 13:28, Houba

Mně se posledně přihodila podobná věc. Přišla smska, že prý mám poslat kód na číslo uvedené, jinak mi zablokují sim kartu. Zřejmně jsem správně tušila, že to jen tak lehce nejde... Více případů smsek z takových čísel najdete např. na http://www.tellows.cz/p%C5%99e... tam je tam napsáno hodně případů, kdy si lidi stěžují na volání od operátorů, co jim nabízí smlouvy.

23.05.2012 13:30, Houba

Teda myslel jsem tohle: http://www.tellows.cz/num/7315...

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Pelta
podnikatel

Meda Mládková
sběratelka umění a podnikatelka

Miroslav Pelta
ÚSPĚŠNOST
50,82 %

z 1 216 duelů
Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
56,70 %

z 1 582 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.