Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak se rychleji dostat ke zděděnému majetku

Jak se rychleji dostat ke zděděnému majetku
Notáře pro dědické řízení přiděluje soud. Pokud notář řízení zbytečně protahuje nebo se dopouští chyb, mohou si dědicové u soudu stěžovat. Ten v oprávněných případech notáře vymění. Samotná stížnost však může dědické řízení urychlit.
Věra Tůmová, rubrika: Právo, 14.08.2007, 5 komentářů
Tisknout

14.08.2007 23:38, Alice

Když zemřel otec, dědictví se vyřídilo až za dva roky. Podnikal a podle mě vlastnil majetek v milionech Kč.Všechno kolem dědictví vyřizoval bratr a matka,jejich fin.poradkyně a její právnička.(Já bydlím daleko).Až u notářky, kam napochodovala matka, bratr, jejich právnička a já, jsem pochopila.Majetek nechali podhodnotit tak, že zbylo pár Kč.Jak jsem se já měla dostat ke všem těm dokumentům,účtům a výpisům z katastru?Jak jsem měla postupovat?Notářka už měla všechno napsané, spočítané a vyčíslené, takže jsem měla jen podepsat.Ona se mě ani nezeptala, jestli s tím souhlasím.Kde jsem se měla dozvědět, co všechno jde do dědictví?Až jsem podepsala, dostala jsem papír, kde bylo napsáno vše, co bylo v dědictví(samozřejmě směšně ohodnocené).To, že mě matka s bratrem vyšachovali z dědictví je neuvěřitelné, ale jak si může notářka dovolit jednat jen s nimi a jejich právníkem a ne se všemi dědici? (tudíž i se mnou?)Perličkou ovšem bylo, že zhruba asi týden po podepsání dědictví jsem byla vyzvána, ať se dostavím na okresní soud, kde se toto dědické řízení opravilo o částku 300000Kč vyšší. Všichni čekali už jen na můj podpis, kterým jsem samozřejmě stvrdila i okamžitou platnost dědic.řízení .Co tomu říkáte?

14.08.2007 23:52, Věra Tůmová

Jéjé! To tedy závidím! Aspoň, že se to pak obrátilo tak trochu i ve Váš prospěch... rozumím-li tomu dobře...

Zobrazit komentovanou zprávu (Alice 14.08.2007 23:38)

16.08.2007 12:17

Pokud jste cemukoli nerozumela, nemela jste podepisovat a proste to zduvodnit tim, ze vam nebyly dodany potrebne informace. Byla jste dcerou zesnuleho, tj.neopomenutelny dedic, takze jste jim vubec nemusela takhle "zobat" z ruky a podepisovat neco, do ceho jste nevidela. Nevim, proc jste teto moznosti nevyuzila (snad z neznalosti?), ale kdyz uz jste podepsala, tak je pozde si ztezovat.

Zobrazit komentovanou zprávu (Alice 14.08.2007 23:38)

11.02.2010 00:46, Jíra

Soudní komisaři - notáři jsou všemocní a nemůžete se jim bránit. Protěžují toho kdo "namaže". Bratr - vykonavatel pohřbu, nepřiznal do dědictví několik vyšších finančních hotovostí, které po smrti otce získal za jeho matetek ani věci, které nad rámec obvyklých darů, kreré si na bezmocném otci vynutil. To vše odmítla notářka dát do dědictví či do vyrovnání dědických podílů t zv kulace. Bratr ji nosil věci ze zabijačky. A co dělat? Jak se bránit? Nikdo Vám neporadí

08.05.2011 07:15, Martina

Ráda bych Vás požádala o radu,týkající se dědického práva.Ve zkratce se Vám pokusím popsat problém,se kterým bychom potřebovali poradit.Před nedávnou dobou se má matka dozvěděla,že její otec,se kterým se díky rozvodu rodičů dlouhou dobu nestýká zemřel,a to již před více než deseti lety.Tuto informaci dostala od soukromého zdroje,a byla velice překvapena,že ji o tomto neinformoval uřad,který v té době musel vykonávat rozhodnutí o dědictví.Otec byl po rozvodu s její matkou ještě jednou ženat,jeho druhé ženě připadl veškerý majetek,který měl,včetně domu,ve kterém má matka vyrůstala.Ze zákona by měla mít nárok na vypořádání,jakožto jediná jeho dcera,avšak díky neinformovanosti o jeho smrti,byla z celého dědického řízení vypuštěna.Zajímalo by Nás,zda je po tolika letech vůbec možné,přihlásit se jako právoplatná dědička,a dosahnout znovu otevření případu.Byla bych moc ráda,za jakoukoliv informaci jak postupovat a kam se s tímto problémem obrátit.
Martina

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Oldřich Bajer
podnikatel

Jaroslav Hřebík
trenér a podnikatel

Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
54,42 %

z 1 198 duelů
Jaroslav Hřebík
ÚSPĚŠNOST
54,76 %

z 1 209 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.