ROZHOVOR: Ptáme se experta na pojišťovnictví, jak ušetřit

PR článek | rubrika: PR Článek | 31. 10. 2016
Odborník na pojištění Aleš Rothbarth, produktový manažer společnosti KlikPojisteni.cz, si s námi povídal o možnostech, jak ušetřit a rychle porovnat nabídky pojišťoven u všech běžných druhů pojištění.
ROZHOVOR: Ptáme se experta na pojišťovnictví, jak ušetřit

Proč bych si měla sjednat povinné ručení na internetu?

Velmi jednoduše řečeno: určitě ušetříte čas a velmi pravděpodobně i peníze. Ke zjištění, jaké jsou aktuální ceny povinného ručení na trhu, nemusíte obíhat pobočky pojišťoven nebo chodit na jejich jednotlivé webové stránky, ale stačí zadat několik základních údajů do formuláře a ihned uvidíte nabídky jednotlivých pojišťoven.

A skutečně ušetřím?

Ve většině případů ano. Ceny povinného ručení se mění a vy můžete na internetu během pěti minut zjistit, která pojišťovna nabízí v daném okamžiku nejlevnější pojištění právě pro vás.

A co když nechci jenom nejnižší cenu?

I tak vám internet nabízí širokou možnost výběru. Můžete si vybrat pojišťovnu, které důvěřujete, libovolné připojištění individuálně nebo různé zvýhodněné balíčky. Například oblíbené je připojištění odpovědnosti z občanského života. Toto připojištění můžete dostat v ceně, zvolíte-li si povinné ručení s vysokým limitem pojistného plnění.

Ale mně se nechce pročítat složité obchodní podmínky...

Tak prostě požádáte o konzultaci po telefonu a vyškolení specialisté vám nabídnou produkt podle vašich požadavků. Nebo zodpoví jakoukoli vaši otázku. Jestli máte v ceně odtažení vozidla, jaké jsou limity, na co si musíte dát pozor. A výběr je stále na vás.

A co když neznám svoje bonusové měsíce?

Nevadí, bonusové měsíce lze ověřit po telefonu během jedné minuty. A ihned se dozvíte, na jaké slevy máte nárok.

Kdy pak dostanu zelenou kartu?

E-mailem ihned, poštou odchází ihned po sjednání.

Od kdy je pojištění platné?

Pojištění je platné od okamžiku sjednání. Nicméně pozor, je nutné zaplatit ve splatnosti, která je běžně deset dní.

Je to bezpečné? Přeci jen, jde o pojištění a někdo nemusí online platbě důvěřovat...

Je to nejbezpečnější způsob nákupu na internetu. Máte-li zájem, dostanete ihned e-mailem návrh smlouvy spolu se všemi dokumenty a máte minimálně týden na rozmyšlenou. Pokud se vám smlouva líbí, zaplatíte, pokud ne, nezaplatíte.

Děkuji za rozhovor.

A to je vše.

Při tomto způsobu sjednání pojištění nahrazuje platba váš podpis. Navíc jsou společnosti, které nabízejí pojištění na internetu pod dohledem České národní banky a povinně musí mít pojištění odpovědnosti ve výši 50 mil. Kč. Což už nějaká záruka je :-)

TIP: srovnejte si pojistky na klik.cz a podívejte se, kolik můžete ušetřit

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

19. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

Když si koupíte elektronickou dálniční známku mimo oficiální státní web eDalnice.cz, může se vám výrazně prodražit. Opakovaně na to upozorňuje na to ministerstvo dopravy spolu s Českou... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Partners Financial Services