Nová nákupní centra v Česku. Podívejte se, kde rostou

Jana Divinová | rubrika: Co se děje | 22. 12. 2021 | 4 komentáře
Navzdory koronaviru v Česku dál vznikají zcela nová nebo zrekonstruovaná obchodní centra. Prohlédnout si je můžete ve fotogalerii pod článkem.
Nová nákupní centra v Česku. Podívejte se, kde rostou
Pražský projekt Savarin.
Zdroj: Crestyl

Čtyři dokončené projekty klasických obchodních center zaznamenala v roce 2021 realitně-poradenská společnost Cushman & Wakefield. „Zcela nově byla postavena obchodní centra Aventin Retail Park Jihlava a Bořislavka Praha. Kompletně zrekonstruovány pak byly OC Spectrum u Prahy a Futurum Brno,“ říká Jan Kotrbáček z Cushman & Wakefield.

„Z rozestavěných center aktuálně víme o rozšíření Atria Paláce Pardubice, které by mělo být dokončeno v polovině roku 2022," dodává Kotrbáček.

Kromě klasických obchodních center probíhá výstavba několika smíšených projektů a také takzvaných retail parků (ty bývají menší než obchodní centra a jednotlivé provozovny v nich mají samostatné vstupy přímo z parkoviště).

V říjnu se po dvouleté rekonstrukci otevřel pražský komplex OC Řepy, od začátku prosince funguje menší obchodní centrum v Moravských Budějovicích.

V roce 2021 začala stavba obchodně-administrativního centra v okolí pražského Masarykova nádraží. Na rozsáhlém projektu společnosti Penta Real Estate s rozlohou 100 tisíc metrů čtverečních se podílí i britské architektonické studio Zada Hadid Architect.

V nejbližší době by se měly začít stavět nebo rekonstruovat také Palác Savarin v Praze, Fabrika Zlín nebo Galerie Pardubice. Záměrů na výstavbu nebo rekonstrukci obchodních center je podle Kotrbáčka více. Termíny nových projektů jsou ale kvůli zdlouhavým schvalovacím procesům – a nyní také kvůli pandemii – stále nejisté.

Podrobnosti o jednotlivých centrech si projděte ve fotogalerii:

Fotogalerie: Nová nákupní centra

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

26. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.

Partners Financial Services