Brno - Českého masa je v tuzemských obchodech stále méně, vytlačuje ho levnější a často méně kvalitní zahraniční konkurence.
Zatímco se velké obchodní řetězce v kampaních chlubí tím, jak se snaží prodávat kvalitní tuzemské maso, nová statistická čísla mluví o opaku.
Do Česka tak míří ve velkém dotované levnější maso, v některých případech dokonce nakoupené ze státních hmotných rezerv zemí jako je Německo nebo Dánsko.
Ještě před dvanácti roky se do Česka dovezlo maso za 2,2 miliardy korun, loni to už bylo zboží za dvaadvacet miliard korun.
Méně prasat bylo v roce 1921
Za obří pokles tuzemské produkce masa nemůže jenom to, že zahraniční konkurence pracuje efektivněji a nebo skutečnost, že Češi a Moravané chtějí nakupovat levně bez ohledu na kvalitu a řetězce na to slyší.
„Na konkurenceschopnost českých výrobců masa působí zřejmě nejen vyšší produktivita západoevropských
…
Sdílejte článek, než ho smažem