Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: VÝPOČET MATEŘSKÉ PŘECHOD Z OSVČ DO PRÁCE
Poradna > Sociální poradna > Mateřská dovolená
Otázka: Dobrý den, chci se zeptat z čeho a jak se bude vypočítávat výše mateřské? Když jsem do konce roku 2020 byla osvč a účastnila jsem se na dobrovolném nemocenském pojištění a od 1.1.2021 jsem zaměstnána na... více
- Zpětna podpora
- Přídavek na dítě
- Příspěvek na bydlení
- Podpora a ošetřovné v nezaměstnanosti
- Mám nárok na nějakou sociální dávku?
Má být spoření na důchod povinné?
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
26. 10. 2010 19:17, miki
Zdravím.
Tak tady pouze radikálně, NE. Vyšachovat z rozhodnutí co se bude dít s mými penězi... jakékoliv fondy, penzijní, otevřené, akciové prostě jakékoliv, včetně vlády a bank. To by se jim to spravovalo moje peníze těm zlodějům, sami milionové platy zlaté padáky....zisky z mých peněz 80%....já pouze 20%,... oni riziko žádné já 100%...oni 100% kontrola já žádná kontrola ....a stát mě pak ještě oškube o daň a to jsou peníze, které jsou již zdaněny jednou při výplatě. NIC NAS..T!!!
Je přeci PRÁVO OBČANA aby rozhodl, zda chce do nějakého zlodějského fondu nebo bude investovat a nakoupí komodity, vždyť může nakoupit zlato, stříbro, energetické a zemědělské akcie, sice třeba s malým výnosem ale elektřinu a jídlo bude potřebovat i v budoucnu každý prostě s jistotou. A když se rozhodne, že všechno prožere, probendí a prochlastá v mládí.... je to jeho rozhodnutí.... tak ať pro mne za mne třeba chcípne hlady v příkopě u silnice, samozřejmě s vyjímkou lidí postižených a nebo se sníženou pracovní schopností. A jak k tomu přijde nemalá skupina lidí, kteří žijí v tzv. vícegeneračním typu rodiny. Já sám jsem zažil, že existoval a dobře fungoval tzv. výměnek, proč tito lidé, kteří si vychovali dobře své děti mají doplácet na nějaké finanční zlodějny? ? ? JEŠTĚ JEDNOU NE A NE ! ! ! V průběžném penzijním fondu v ČR byly desítky miliard korun a najednou se ztratily.... tak kdopak je rozkradl ? ? ? To se s nimi sanoval provoz rozbujelé státní administrativy, (od r. 89 se počet úředníků zdvojnásobil) ministerstev a schodky rozdávačných vlád. Za 20 let se korupcí všechno rozkradlo. A těm mám já věřit, že když je mě 20 a budu spořit, že za 45 let až půjdeme do penze tam něco bude ? ? ? Cha cha !
Zlodějům se nevěří a " kdo lže ten také krade".
Vladimír Šmíd.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)
14. 2. 2011 7:30 | snowflake
5. 2. 2011 9:30 | Štefková A.
26. 10. 2010 19:17 | miki
4. 10. 2010 11:32
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
4. 10. 2010 11:28 | Anna70
18. 9. 2010 23:17 | Petr
17. 9. 2010 19:46 | Ivan Mikoláš
30. 11. 2010 21:54 | marie chalupová
16. 9. 2010 21:20 | Mikal
16. 9. 2010 20:24 | Pilch Miroslav
16. 9. 2010 18:56 | Realista Násilník?
16. 9. 2010 18:49 | Kondo
16. 9. 2010 18:47 | Jan Krátký, Praha
16. 9. 2010 15:59 | Nox
16. 9. 2010 14:11 | realista
16. 9. 2010 12:38 | Kuzma
I účast v státním průběžném Ponziho/Madofovo penzijním systému by měla být dobrovolná, cokoli jiného je nelegitimní znásilňování.
Je věcí každého, kolik a jak si bude spořit. Nechť si každý spočte, kolik státu odvedl, kolik od něj dostane a jakou by měl penzi, kddyby shodné prostředky místo toho investoval například z poloviny do akciového indexu a z poloviny do zlata.
16. 9. 2010 9:56 | tomas drska
16. 9. 2010 8:27 | Jan Kotek
16. 9. 2010 8:24 | jdetoijinak
Pokud má nějaký finanční produkt sloužit ke spoření na stáří, tak od něj klient( poučený )musí požadovat garantovanou kapitálovou výplatu, nebo garantovanou anuitu.
A takovou garanci v žádném penzijním plánu žádného penzijního fondu nikdo nenajde.
A státní příspěvek ? V české podobě úlet evropského formátu působící jen kontraproduktivně.
Smutné konstatování je, že teprve po 15 letech se novelou zák. 42/1994Sb., v § 12 dostalo do zákona to, že prodejce a zprostředkovatel musí jednat m.j.v zájmu klienta, podávat nezkreslené informace apodobně...
A krachy PF likvidaci ? Multi, Vyšehrad, Garance, Certa - pod dohledem ČNB, MF a depozitních bank i s prostředky klientů, někde se podařilo zachránit 10 % vkladů, někde 40%, někde nic...
Spořit na penzi garantovaně se samozřejmě dá, není nutno objevovat Ameriku a skákat na vějičku investičním poradcům - klasické důchodové pojištění klientovi garantuje jak cílovou částku, tak i výši anuity...
TAkovýto produkt pak má smysl daňovými úlevami podporovat, oproti investičnímu životnímu pojištění, kde klient nemá garantováno vůbec nic (ani u investování do módních zajištěných fondů, protože klient nemá pojištěny vložené prostředky proti krachu emitenta fondu...)A konečně se i MF začíná zabývat zdaněním předčasných výběrů z IŽP, protože - upřímně - předčasné výběry nemají s podporou spořením na stáří nic společného...
Bohužel obecná nízká finanční gramotnost nás neučila se před podepsáním smlouvy zeptat na garance výplaty.
Silná lobby penzijních fondů, pojišťoven a velikých finančně-poradenských firem ( tzv. Bezděkova komise )si snaží v rámci rádoby důchodové reformy připravit pro sebe miliardový byznys, tak to je česká realita roku 2010.
Spoření na penzi by mělo být povinné,jedno kam - ale měl by to být výhradně finanční produkt, který klientovi garantuje cílovou částku.Jistota a ne sliby a předpokládané výnosy, to je to podstatné
16. 9. 2010 7:44 | Milan
Stránka 1/2
Předchozí