Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
Investice s vůní benzinu. Veteráni očima expertů
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
31. 12. 2020 15:51, czhunter
Problém veteránů je, že jejich "objemová/hmotnostní hustota peněz" je vcelku malá.
Auto vypadá jako drahá věc, ale je velká, blbě se sladuje a vyžaduje poměrně velké náklady na uchování stavu.
Zajímavá je, že když koupíte třeba sběratelské modely takového auta, tak jich do stejného objemu (toho skutečného auta) naskládáte několik set, možná i tisíc, jejich cena bude v 99% případů mnohem vyšší (výjimky budou možná ten MB SL300 a několik dalších aut), nároky na skladování mnohem menší a cena poroste stejně rychle, možná i rychleji (u modelů hodně rychle roste po několika málo letech od ukončení produkce, u skutečných aut až po mnoha letech od ukončení produkce a začíná růst pomalu).
Jen tedy ty modely na Instáči nevypadají tak cool.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 1 komentářů)
31. 12. 2020 15:51 | czhunter
Auto vypadá jako drahá věc, ale je velká, blbě se sladuje a vyžaduje poměrně velké náklady na uchování stavu.
Zajímavá je, že když koupíte třeba sběratelské modely takového auta, tak jich do stejného objemu (toho skutečného auta) naskládáte několik set, možná i tisíc, jejich cena bude v 99% případů mnohem vyšší (výjimky budou možná ten MB SL300 a několik dalších aut), nároky na skladování mnohem menší a cena poroste stejně rychle, možná i rychleji (u modelů hodně rychle roste po několika málo letech od ukončení produkce, u skutečných aut až po mnoha letech od ukončení produkce a začíná růst pomalu).
Jen tedy ty modely na Instáči nevypadají tak cool.