Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Obchodník odmítl převzít reklamaci
Poradna > Spotřebitelská poradna
Otázka: Dorbý den, zajímalo by mě, jaké mám možnosti na odškodnění (ztížené hygienické podmínky) v případě prokázání vady přístroje, o kterém mi dodavatel (montážní firma) opakovaně tvrdil, že je vše v pořádku... více
20. 10. 2018 19:19 | Jan
Ale praktické chování je trochu jiné. Např. ranní dopravní špička se v devadesátých letech minulého století posunula asi o hodinu později (v Praze dříve nejsilnější hodina od 7:00, nyní až od 8:00). Tj. lidé jsou pohodlní, mají tendenci vstávat (a chodit spát) čím dál později a pak to chtějí "zachraňovat" posunem na letní čas.
Bude-li zaveden celoročně letní čas, bude tento trend pokračovat, přijdou nějací mudrlanti, že jsou děti ráno nesoustředěné a školní vyučování by mělo standardně začínat od 9:00, televizní stanice, když zjistí, že lidé jsou večer stále venku, zařadí "prime" pořady na pozdější hodinu, a potom jedinou záchranou bude ten zmíněný "dvojitý letní čas". A až se zvyklosti zase posunou, tak trojitý atd., atd... :-)
Podle mého názoru, jediné správné řešení je zavést celoročně čas, který nejlépe odpovídá poledníkovému pásu dané země, což je v případě ČR úplně jednoznačně čas středoevropský. A společnost se tomu bude moci pozvolna přizpůsobovat, při stanovení počátku školního vyučování, při stanovení počátku pracovní doby (kde nemůže být klouzavá) atd.
Nahlásit nevhodný příspěvek
10. 11. 2018 12:55 | Pavla
Nahlásit nevhodný příspěvek