Co člověk všechno zaplatí, když prohraje soud

Soudit se stojí peníze. Soudní poplatky nejsou nízké, advokáti jsou drazí. Ten, kdo prohraje soudní spor, hradí soudní výlohy tomu, kdo vyhrál. Jak se taková náhrada počítá?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

1. 2. 2022 17:57 | Schutz

Dnes opet dostala spravedlnos facku , jednalo se o Obcansko spravni spor . Po té to skusenosti doporucuji aby se do soudnich sporu nepousteli Ti co nemaji dlouhe penize na spickoveho pravnika jinak spor prohraji a jeste je to bude stat velike penize ! V teto republice existuje spravedlnost jenom v pohadkach , tak budte opatrni !
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2019 16:52 | Haluz

*Kté další zkušenosti :D jsem byl hlavně zezadu zákeřně napaden, i přes upozornění těsně před tím, že se léčím se zády a ať neudělá ten policajt nějakou blbost, v zápětí na to mě "praští" zezadu do hlavy :D co ho pak stálo mnoho strachu, zoufalství a 14 dnů dovolené, :D a ostatní vyšetřovaní si nic nepamatovali což je alarmující neboť kdoví co jaký policajt před 14 ti dny udělal, třeba někoho zabil ani o tom neví :D Každopádně tak to je, a jak se má člověk bránit, ČAK ? :D:D těch 15 min co si na mě někdy za půl roku udělají :D to už budu mrtvý hladem :D taková je to pomoc, zase z vlastní zkušenosti, jedinou pomoc kterou jsem byl schopen získat, bylo od Charitas, nějaká vysloužilá babka, které jsem sám občerstvil problematiku a její pomoc vypadala takto: Mno to je špatné ale tak to je v zákonech a teda nemůžete nic dělat.. :D já totiž v tomhle žumpa státě, zažil plnohodnotné nucené práce, aniž bych cokoli komukoli udělal :D a za podmínek které bych čekal někde v těch nejhorších koutech světa.. absence záchoda, umyvadla, pracovního oděvu, nebo jakékoli kompenzace nákladů.. neměl jsem nárok na nic, jelikož společná domácnost těsně po vyučení, přesto jsem byl nucen na tzv. Veřejnou službu bez jediné koruny jsem měl makat s bandou cikánů uprostřed veřejného placu plného lidí v místě svého bydliště.. pokud bych odmítl, vyřazení a přes 5 000 dluh, následně hrozba likvidace celé rodiny v exekuci, samozřejmě se najde hromada z vás co řekne jaký jsem debil a co přesně mám dělat, na to říkám vyzkoušejte si to.. je to téměř v každém sporu, jen vyjímečně občas někomu hodí kost v podobě výhry, ale to jen proto aby uklidnili veřejnost.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 7. 2019 16:42 | Haluz

Zkuste se někdy podívat na reálné situace, jak to u našich soudů probíhá.. a nevycházejte z těch bludů co vám v televizi na růžovo tlačí do hlavy. https://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/9121-ostravske-soudni-palermo-a-masakr-v-soudni-sini-zamlcovany-medii-jako-za-totality.html
Tady je to krásné a na těch stránkách je toho víc, tady se mi nejvíc líbí jak každý ví kdo má jaké právy.. aniž by kdy něco zažil.. já zažil a pochopil že nemáte nic, absolutně nic dyť to už z logiky vyplývá, co asi tak zmůžete, navíc ve společnosti plné dementů zhypnotizovaných televizí, kterým stačí ukázat toho říct jak je zlý, a rázem je z vás zločinec ani nevíte jak.. a několikrát jsem byl zadržen, absolutně žádné dodržování čehokoli, taky jsem tomu nemohl uvěřit, ale zkrátka tak to je, absolutní bezpráví, před český soud bych se dostavil leda opásaný trhavinou, viz ten odkaz, zažít to co zažil ten doktor, tak té soudkyni vydrápu na místě oči, aspoň by měli důvod mě zavřít jelikož si nedovedu představit co to musí být, sedět neprávem.. já seděl dva dny na CPZ.. za dobrou věc hold mafie dala povel a policejní policejní psisko splnilo rozkaz.. a právníka? Po opakovaném naléhání, jsem docílil leda toho že zvedl telefon, někam zavolal a oznámil mi : Smůla žádný není :D v další zkušenosti jsem byl v nemocenském režimu se zády naprosto nepochopitelně perzekuován zcela bezdůvodně, vždy jsou to oni kdo si začnou, a pak si na mě lámou zuby, jelikož já říkám co si myslím a hlavně to co říkám, za tím si stojím to je prostě realita, bez ohledu na to jak někdo z vás protestuje, ano jsou i světlé výjimky, tu jsem zažil jednu z deseti v průměru, což je katastrofa. Tady dokud bude jedna a tatáž banda zločinců dotovaných Bůh ví kým a odkud.. bude jen hůř, teda pokud
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 7. 2018 21:57 | Libor

Článek hovoří o náhradě nikoli o právu se nechat zastupovat. Hájit může v občanských sporech i soused, ale při vítězství nedostanete od protistátní ani halíř. Stačí pořádně číst.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 6. 2018 17:09 | Josef

Článek vyznívá, jako by nemohl u soudu zastupovat člověk bez právního vzdělání, což není pravda. Existují obecní zmocněnci, každý občan, kterému v tom něco nebrání. Že by vliv advokátní lobby na autorku ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ilona Klímová

podnikatelka, Aspius

Meda Mládková

sběratelka umění a podnikatelka

Ilona Klímová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Meda Mládková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services