Výpočet životního minima 2025
Rozšířená verze kalkulačky
Další kalkulačky
Interaktivní grafiky
Jakou kartu dostanete? Podívejte se na přehled podle bank
Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více
Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny
Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více
Takhle vám vysajou účet. Podívejte se na triky podvodníků
Přijde e-mail, SMS, zpráva na Facebooku. Píše banka, doručovací služba nebo i finanční...více
Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety
Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více
Které řetězce vás dál matou? Prozkoumali jsme slevy
Po roce jsme znovu prošli největší obchodní řetězce. Zajímalo nás, jak vypadají jejich...více
Doporučujeme
Přihlášení k newsletteru
Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.
Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.
Leoš Novotný
podnikatel, Leo Express
Miroslav Singer
bývalý guvernér ČNB

47,37 %
z 19 duelů

52,17 %
z 23 duelů
Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů
Diskuze: OSVČ, mateřská a rodičovská. Rady a kalkulačky pro rok 2018
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
1. 11. 2018 15:05, Veronika
Dobrý den,
chci se zeptat na postup výpočtu mateřské dovolené. Zatím pracuji jako zaměstnanec, ale pravděpodobně max. 1rok před porodem budu pracovat jako OSVČ. Mateřská se bude počítat pouze z období placeného pojištění jako OSVČ, nebo se do výpočtu bude zahrnovat i průměr z běžného pracovního poměru?
Děkuji za odpověď
Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)
29. 4. 2020 8:19 | Zuzana
1. 11. 2018 15:05 | Veronika
26. 6. 2018 11:23 | Sabina S.
21. 6. 2018 17:44 | Kateřina
20. 6. 2018 3:09 | Nikol Húdková
6. 6. 2018 11:33 | Petr S.
má partnerka je na mateřské dovolené, ihned po jejím skončení půjde na rodičovskou a bude žádat o rodičovský příspěvek. Já jsem zaměstnán na plný úvazek (HPP) a do toho mám také zřízenou živnost a pracuji částečně jako OSVČ. Zákon mi umožňuje požádat zaměstnavatele o rodičovskou dovolenou ode dne narození potomka. Rád bych tuto možnost využil (samozřejmě rodičovský příspěvek bude žádat pouze má partnerka) a šel na rodičovskou dovolenou současně s mou partnerkou. Pokud si zachovám živnost jako OSVČ, bude za mě zaměstnavatel/stát platit zdravotní a sociální pojištění po dobu čerpání rodičovské dovolené? Budu v takovém případě omezen výdělkem na OSVČ i za předpokladu, že živnost se neshoduje s popisem činnosti v mé pracovní smlouvě na HPP?
Děkuji za odpověď!
11. 5. 2018 21:12 | Jana
2. 2. 2018 14:36 | Denisa
Děkuji
31. 1. 2018 21:52 | Nika
23. 1. 2018 11:56 | Inža
23. 1. 2018 11:47 | terezie
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
20. 1. 2018 10:40 | Inža
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
19. 1. 2018 23:17 | Soňa