Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
Zlato, nebo radši akcie zlatokopů? Jsou nejlacinější za 15 let
Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy
31. 8. 2015 8:56, Vodník česílko
Já myslím, že z dlouhodobého hlediska by cena zlata měla jít nahoru - otázka ale zní z jak moc dlouhodobého hlediska. Já si myslím, že cena zlata nemůže začít významně růst, pokud nedojde k většímu propadu nabídky zlata na trhu - a to se prozatím nestalo. Čili já bych s případným nákupem zlata či jeho těžařů ještě počkal. Když se podíváme, kam se propadly akcie takové NWR, tak si myslím, že může být ještě o dost levněji.
Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)
18. 3. 2022 0:15 | Raw Gold
29. 10. 2015 20:22 | Jakub
31. 8. 2015 13:53 | Jan Dvořák
P.S. Budu jedině rád, když akcie těžařů půjdou nahoru. :-)
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
31. 8. 2015 10:52
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
31. 8. 2015 9:44 | Karel Marz
A kde je zahrnuto riziko, že ti těžaři pokles ceny zlata neustojí a zkrachují? Nějak mi v článku chybí zmínka o tom, že s poklesem ceny zlata, zvláště bude-li dlouhodobější, bude spojeno zavírání dolů a krachy těžařů. A v případě investice do těchto těžařů i krach můj.
31. 8. 2015 9:26 | Jan Dvořák
A je tu ještě jedna věc- ceny komodit nejsou – ač se to může zdát paradoxní – to úplně hlavní, i když jsou samozřejmě důležité. Měli byste vzít v úvahu faktory, které z finančních výkazů ani prezentací firem moc nepoznáte. Lépe řečeno poznáte, ale až za několik let, až se budete divit, že firmy nedosahují zisků, jaké jste při daných cenách komodit předpokládali.
V čele rizik je riziko nacionalistického přístupu ke komoditám.
Pokračování na http://proinvestory.cz/investice-komodity-akcie
31. 8. 2015 8:56 | Vodník česílko